ביג'ין

benda2109

New member
ביג'ין

אשמח לשמוע המלצות על מלונות, מסלול מומלץ כמה ימים מומלץ לבקר בעיר אם יש משהו לעשות בסביבתה וכל אתר שיכול לעזור לי תודה מראש

erezor

New member
בייג'ינג

לא נתת מספיק פרטים כדי שאפשר יהיה לעזור ספציפית - כמו איזה סוג של מלון, למשל. בעקרון, לדעתי אם מטרת הנסיעה היא טיול בלבד, עדיף למצוא מקום באיזור כיכר טיאן-אן-מן, רוב האתרים די סמוכים לשם, ויש גישה טובה לרכבת התחתית. לדעתי שבוע בבייג'ינג הוא די ממצה, ואפילו משאיר מספיק זמן פנוי להסתובב בכל מיני שווקים, וגם לחזור אליהם אם רוצים לקנות דברים מיוחדים. יש בבייג'ינג המון מקומות שנחשבים "חובה", אבל יש גם כמה אתרים ממש יפים שאפשר ללכת אליהם רק בשביל לנוח קצת מהטיולים אינטנסיביים, כמו הארמון הישן: 1. העיר האסורה וכיכר טיאן-אן-מן 2. ארמון הקיץ 3. החומה הגדולה (למרות שבטח יהיו אנשים שלא יסכימו איתי - אני ממליץ דווקא על באדאלינג, גם מפני שהוא קרוב יותר לעיר וגם מפני שהנוף שם פשוט מדהים, ואם מטפסים ברגל אפשר להימנע מהמוני המבקרים). 4. מקדש השמיים 5. שווקים - שוק המשי, שוק הפנינים, שוק העתיקות, שוק האלקטרוניקה... לא חסרים שווקים, ולחלק מהם שווה ללכת לא רק בשביל הקניות. זהו, off the top of my head

BenBaryo

New member
אתרי "חובה"

תמיד כשבאים לבקר אנשים אני לא יודע מה להגיד להם.. להגיע עד לסין ולא לראות את העיר האסורה - נשמע טיפשי מצד שני, כרגע כל העיר האסורה בשיפוצים, וגם אם לא הייתה, כל מה שהולך שם זה רק אוסף של חדרים מפוזרים להם במרחב גדול, ובכל אחד יש כסא ושלט שמספר מי ישב עליו ולמה. אם התכנון הוא טיול ברחבי סין, אז אני יכול להגיד שאפשר לוותר על המקום בהחלט. בקשר לחומה הגדולה אני בהחלט ממליץ נגד בדלינג, ואם חלק מהטיול כולל נסיעה למפעל הג'ייד - אין טעם לקנות שם כלום, כאשר תוכל לקנות את אותה הסחורה גם בשוקים במחירים שווים לכל נפש. ארמון הקיץ הוא אחד המקומות היותר מוצלחים בבייג'ינג (כמובן שהכל יחסי ותלוי בטעם האישי). הגנים של מקדש השמיים יפים מאוד, למרות שהמקדש עצמו מאכזב בחוסר העניין שבו (כמו העיר האסורה). אם התכנון הוא להמשיך לטייל בסין, אני חושב שיהיו דברים הרבה יותר מעניינים ומוצלחים מאשר האתרים בבייג'ינג. אך שוב, אם יש זמן לשרוף, ויש לך תעודה שאתה יכול להציג אותה ככרטיס סטודנט (יחסוך לך 40 יואן בכניסה לעיר האסורה ו-30 בכניסה לארמון הקיץ, ומשהו כמו 15 במקדש השמים) אז למה לא? אהה כן, ואם מדברים איתך על שיט בסירה עד לארמון הקיץ, אפשר לשכוח מזה.. זה שיט של 20 דקות עד לארמון הקיץ ואז נכנסים ברגל כשאר האנשים, הנוף לא יפה בכלל, והמחיר סתם מרקיע שחקים (חצופים, אפילו לא נתנו לי הנחת סטודנטים!). שווקים - בדיוק כמו שerezor אמר. :) טיסה נעימה

benda2109

New member
אז מה היית ממליץ

אם לא ביג'ין אז אולי משהו בסביבתה? יש לי 5 ימים-שבוע בסין אני יכול להחליט מה לעשות בו. אני מגיע לביג'ין וחוזר ממנה.

milindapanna

New member
נסחפת קצת, לא?

ראשית, אני מסכים איתך שאין דבר כזה "אתר חובה", וכל אחד כדאי שיעשה מה שמדבר אליו ומה שמעניין אותו. אבל ההתרשמות האישית שלך מהעיר האסורה וממקדש השמיים היא, מן הסתם, אישית, ורצוי להגיד שיש מי שחושב שהעיר האסורה מעניינת מאוד (לאו דווקא לבדוק בכל חדר מי ישב ומתי, אבל טיול בה, בייחוד אם לוקחים - כרגיל אני לא מעודכן, אז עדכנו - את האודיו-טור, יכול להיות מעניין מאוד, יפה, וחוויה נפלאה). גם מקדש השמיים (המקדש עצמו) מעניין מאוד אם קוראים קצת מעבר, והארכיטקטורה שלו ייחודית למדי. כשהבן-אדם נוסע לשבוע לסין אז נראה לי שלחסוך 10-20 דולר זו לא הסיבה לבקר או לא.

benda2109

New member
איך אתה יועד שהעיר האסורה בישפוצים?

זה אומר שלא ניתן לראות שם כלום? באיזה תאריכים נגמרים השיפוצים?

erezor

New member
הרחבות

הפעם האחרונה שהייתי בעיר האסורה היתה לפני קצת פחות מחודש, ההורים שלי באו לבקר אותי בבייג'ינג ולקחתי אותם לראות את האתרים שמניתי. חלק מהמבנים בעיר האסורה אכן בשיפוצים, אבל זה לא אומר כלום - עדיין אפשר לראות, והרבה. בפעם הראשונה שהייתי שם הסתובבתי לבד ובאמת הרגשתי כמו ש-benbaryo אמר - סתם אוסף של חדרים. לעומת זאת, בפעם השניה דווקא לקחנו מדריך והיה מרתק - ולא לקח הרבה יותר זמן מהטיול הרגלי שעשיתי לבד - המדריך לא מתעכב על כל מילימטר. במקדש השמיים ההורים שלי הכי נהנו, יותר מכל שאר המקדשים והארמונות. המקדש משתרע על שטח עצום, כל חלק שלו מעוצב בסגנון שונה, והגנים שמקיפים אותו רק מוסיפים. לגבי החומה הגדולה, שאר החלקים שלה שהרבה אנשים ממליצים עליהם מפני שהם מלאים בתיירים, משתרעים על נוף הרבה פחות מרשים מאשר באדאלינג. באדאלינג הוא הקטע הסמוך ביותר לבייג'ינג, ומשום כך הוא גם העמוס ביותר - אבל רוב התיירים (לפחות מהפעם שאני ביקרתי שם) מתרכזים באיזור הרכבל, מה שאומר שאם מטפסים ברגל ופונים לכיוון הרחוק מהרכבל, כמעט ולא נתקלנו בתיירים - יש לי המון תמונות מבאדאלינג בלי אף תייר. הסיורים שמתלווים אל הנסיעה לבאדאלינג (קברי המינג, מפעל ג'ייד, מפעל משי) הם ככה-ככה (אבל אני אף פעם לא אהבתי דברים כאלה, כמו שנאמר - הכל די אינדיבידואלי). דווקא מקטע החומה האחר שביקרתי בו ממש התאכזבתי. בכל מקום בו שלפנו כרטיס סטודנט החבר'ה בדלפק התנצלו מאוד - אבל תעודת הסטודנט היחידה שמעניקה הנחות כלשהן היא תעודת סטודנט מקומית, באוניברסיטה מקומית, וכשידידה שלי הציגה את תעודת הסטודנט שלה של אוניברסיטת השפות, גם זה לא עזר. אולי אנשים אחרים הצליחו איפה שאני נכשלתי...

GnomeBubble

New member
בזמני התעודות האלה עזרו יופי

ולא רק תעודות סטודנט אמיתיות. אני יכול להעיד שראיתי גם תעודות סטודנט מזוייפות, רשיונות נהיגה וכרטיסי כניסה לבריכה המקומית עובדים ללא שום בעיה... דרך אגב, באיזה קטע חומה אחר היית? אני לא הייתי בבאדאלינג (רק ראיתי תמונות, וזה נראה לי משוחזר מדי, אז ויתרתי), אבל הייתי ב-Simatai שהוא טיפה רחוק, קצת מתוייר (במובן הטוב - יש אליו רכבל, אבל אין כמעט תיירים) ויש שם נוף מדהים. הוא שמור היטב, אבל לא משוחזר בצורה מוגזמת. שמעתי שיש עוד כמה אתרים נוספים מוצלחים, ואפילו די הרבה כאלה למי שיש לו זמן ו/או מוכן ללכת ברגל.

benda2109

New member
תודה רבה

הכוונה שלי הייתה למלון זול אבל ברמה בינונית (2-3 כוכבים). יש המלצות? שאלה נוספת- הייתי בקיץ האחרון שבוע בבנגקוק. השאלה אם חווית השווקים בתאילנד לא חוזרת בדיוק אותו הדבר בבג'ין?

בייגינג

לאחר שחזרתי לפני כשבועיים מ5 שבועות בסין, גם אני יכולה להמליץ :) אז מבחינת לינה - אנחנו ישנו בהוסטל די בסיסי אבל קרוב מאוד לטיאנמן, ומספק שירותים של הזמנת כרטיסים וסיורים שזה מאוד נוח - Leo hostel - יש להם אתר וניתן להזמין מקום מהארץ כבר כולל איסוף משדה התעופה. מבחינת העיר עצמה, כמו שנאמר קודם העיר האסורה הייתה מעט מאכזבת, אם כי לא הייתי מוותרת עליה. מאוד אהבנו את ארמון הקיץ! לגבי החומה - אנחנו היינו באתר בשם סימאטאי - 3 שעות נסיעה, היינו כמעט לבד שם והנוף היה מרהיב. יש רכבל, אך לא הרגשנו שזה פוגע באותנטיות, והירידה בו הייתה ממש נהדרת ומאוררת (עלינו ברגל) וכמובן השווקים, היה תענוג. מקדש השמים ושאר תופינים לא הספקנו (היינו סה"כ 5 ימים) והרגשנו מעט החמצה. מקווה שתרמתי

למעלה