ביגוניה ניו גיניאה

נחל

New member
ביגוניה ניו גיניאה

שלום לאנשי הפורום הנחמדים יש לי שאלה ואני מקווה שמישהו ממכם יוכל לעזור לי יש לנו שיחים של ביגוניה ניו גיניאה בעציץ גדול ורחב. השיחים הם כבר משנה שעברה ועברו את החורף. אתה הם יפים ומפותחים, אך אין להם כמעט פרחים, למרות שכבר דושנו. האם ידועה הסיבה, ומה צריך לעשות? תודה מראש .

נחל

New member
תדירות השקיה

הגינה ממוחשבת ולעציץ יש טפטפות שמשקות אותו כל יום. עוד פעם אני מזכירה, השיח עצמו גדול ויפה. נחל

adigreen

New member
אולי העציץ מקבל יותר מדי מים

כדאי להתייעץ עם אגרונום או משתלה טובה. אלעד

טסונמי1

New member
נסי להעביר את הבגוניה למקום מואר

יותר בגוניות זקוקות להרבה אור אצלי חלק מהבגוניות מקבלות ממש שמש והם נהדרות לא להוציא בגוניה בבת אחת לשמש בהדרגה להרגיל אותה לכמויות אור גדולות יותר

טסונמי1

New member
ובגוניה אחרונה להיום - יש לי אוסף

גדול של בגוניות צמח ניפלא פורח כל הקיץ מעט דישון פעם ב10 ימים ומנסיון שלי מעט מים בקיץ עודף מים וחום גורמים לרקבון צוואר השורש אני מיבשת את שלי לגמרי מפעם לפעם היובש גורם להם ליפרוח יותר

barakd

New member
יופי של ביגוניות, גם לי יש כמה

נסי לתת להם דשן איטי תמס, הרבה יותר טוב מלדשן כל עשרה ימים. אני גם נותן להן קצת להתיבש ומשקה המון אח"כ. אצלי רובן לא אוהבות שמש הן נשרפות או ממש נשברות בשמש. בחורף רצוי להגן עליהן מגשם וברד והן נרקבות גם בחורף מעודף מים.

טסונמי1

New member
היא מתכוונת כניראה לבשמת

למרות שמה שמתאים לבגוניה מתאים לבשמת הבשמת לא סובלת את חום הקיץ בטמפרטורות הגבוהות בעונה זו קשה להם מאוד

נחל

New member
בשמת ניו גיניאה

אתה צודק התכונתי לבשמת ניו גיניאה, ולפי מה שנכתב כאן בפורום אני אתן לה פחות מים. אצלנו היא מושקת ע"י טיפטוף יום יומי 20 דקות כל יום וכנראה צריכים טיפה ליבש אותה. דרך אגב היא אצלי בשמש ורגילה אליה.

barakd

New member
בשמת ניו גינאה קצת קשה לגדל

יחסית לבשמת הרגיל שיכול לקבל הרבה יותר שמש במדה והורגל לכך

צפנתי

New member
גם אני ניסיתי להפריח צמח עיקש זה,

ואני הייתי עקשנית לא פחות, כי גם שמי הוא בשמת, אבל הוא אף פעם לא פורח כמו שפרח במשתלה. מעולם לא גמל לי כמו בשמת הסולטן, לכן ירדתי ממנו, ההפסד כולו שלו. אבל בשמת הסולטן...מממ...סיפור אהבה. צמחים זולים, קלים לריבוי, נובטים מעצמם בתנאים טובים, מרובי גוונים וצבעים, ממלאים מהר עציצים, הנאה!

למעלה