ביגוד מגן

yeahod

New member
ביגוד מגן

לאחר ההחלקה בשבת של הגשם הראשון. שריטות שרק מתחילות להגליד.כתף משותקת . הראש נשאר שלם..מלבד סחרחורות.הייתה שם קסדה תודה לאל כפות הידיים נקיות..היו שם כפפות. ושוב תודה לאל חושב לו לצידי בד הלייקרה הייתה תוספת מיגון כמו בצד הפנימי של הכפפה. באזור אגן הירכיים הכתף הרבה כאבים ופגיעות היו יכולות להחסך קיים כזה דבר?? למישהו יש רעיון דעה?

ללמוד לרכב בגשם?

למיטב זיכרוני באירופה גם יש מעט גשם, והם לא לובשים איזה שיריון צב בגלל זה... צריך ללמוד להכיר בשינוי של האחיזה בגלל הגשם, פניות גדולות ולהאיט לפני, ללא היגויים חדים וכדומה... לזכור שבגשמים הראשונים עדיף לא לרכב אם אפשר, וללבוש חם כמובן!! אהה, ולהנות גם :)

yeahod

New member
נפילות

הם תמיד דבר בלתי צפוי.ושם אינך בשליטה לא חשוב מה הסיבה שהביאה לנפילה..אף אחד באמת לא רוצה ליפול נכון שבאופני כביש הדגש הוא על אוריריות וחסכון במשקל.אסתטיות גם. דברתי על תוספת מזערית..משהו כמו כדוריות בצד החיצוני של הבד. כמו במבנה פנימי של כפפות מסויימות וריפוד נוסף מינימלי דבר שיאפשר החלקה על האספלט..וירכך את המכה בצורה מסויימת במקום לתת לרקמות הטבעיות לספוג הכל ו...לעולם לא מוותר על ההנאה :)

findery

New member
או פשוט לרכוב בשטח

אני בכל אופן מתכוון לרכוב הרבה יותר רכיבות שטח מכביש בעונת החורף. ישנם הרבה שבילים ללא בוץ שגם בגשם משמעותי עדיין רכיבים. כמובן שתמיד ניתן לרדת למדבר

yeahod

New member
יא וורדי

מה אני כל כך עילג בלתי מובן..נושא כה פשוט כמו מיגון שאין על הלייקרה בעובי 0 הופך לאיך לא לרכב בגשם איפה כל חכמי הפורום עסוקים בבעיות סמים של רוכבי הטור כמובן נושא שלא מדיר שינה בעיקר בעיות הסמים של CSC חתימה טובה

natibergman

New member
סמים זה יותר מעניין מכפפות מסריחות...

בגדי רכיבה של כביש באים בלי שום מיגון מאז ומעולם - רק נוחות ונידוף משחקים תפקיד. במקביל נפילות הם חלק מהמשחק. רוצה להתמגן קח ביגוד של פרירייד ונראה כמה זמן תחזיק איתו בכביש. גמר חתימה טובה.

findery

New member
אתה מזכיר לי פציינט שבא לרופא

ומנסה להכתיב לרופא איזו תרופה הוא צריך לקחת. שאלתה שאלה, קיבלת תשובות רציניות, אבל מה לעשות לא מה שרציתה לשמוע. עכשיו אתה בא בתלונות. גמר חתימה טובה.

avikawa

New member
לא חסרים אמצעים - פשוט לך לעולם השטח

יש טייץ רכיבה עם מיגון לצדדים (מותן + ירך) מגיני ידיים "לייט" ואפילו חלפת לחץ הקטע הוא - שרוב הנפילות הן בפניות - ואם תוריד שם מהירות תמנע מנפילות "עצמיות" (אם רכב יפיל אותך אז שום מיגון לא יעזור) בכביש העיקר הוא מהירות ויעילות 0 וכל מיגול פרט לקסדה מאט אותך. בסינגל בשטח זה נסבל, בכביש זה לא שווה את ההשקעה

avihersh

New member
הקסדה, היא אמצעי המגן היחיד שלנו...

...הקסדה עשויה להציל חיים ומקטינה את הסיכוי לפגיעת ראש קשה. עוד הוכחה.

שי el

New member
לא להגזים

קסדה היא אמצעי המגן הפסיבי היחיד (למעט אולי נצנצים). בהחלט לא צריך לסמוך על ההגנה שהיא מספקת, שאז עוד נקבל רוכבים שאננים שבטוחים שהם יכולים לרכב בחוסר זהירות משווע, כי הם הקפידו לחבוש קסדה. וד"א, הקישור הוא לא הוכחה. הוא עדות -- אבי, אל תשכח להפעיל את מה שבתוך הקסדה! זה הרבה יותר חשוב מעוד ת'רד ממוחזר על יעילותה.

avihersh

New member
אל תתנשא ../images/Emo13.gif. בוודאי שאנו מדברים על אמצעים..

...פאסיביים. גם מהנדסי רכב וכביש סומכים על תבונתו של הנהג, ובכל זאת הם התקינו שלל אמצעי הגנה - פגושים, סופגי אנרגיה (ברכב ובכביש), Airbug ושלל אמצעים אלקטרוניים. לאמירה ההזויה שקסדה גורמת לשאננות אין הוכחה או אחיזה במציאות. תארי לעמצך, צבא שלא יספק לחייליו אמצעי מיגון אלמנטאריים, רק בשל החשש שיטלו סיכונים מיותרים... לעומת זאת, העובדה שקסדה מפחיתה את הסיכוי לפציעת רא קשה ומונעת מוות הוכחה במעבדות ובפרקטיקה. בדיוק עמו המקרה שהוצג לעיל. (הרי ברור לכולנו מה היה קורה ללא הקסדה).

ItsikH

Member
אני רק שאלה תראה לי בבקשה את המחקרים המקצועיים - ואני מדבר על מבחני ריסוק (בבקשה לא הסרטון עם האבטיח) - שבחנו באופן מסודר ורציני את מגבלות הקסדה ויעילותה, באופן שמאפשר ניסוח של תקן רציני ומסודר. כאלו כמו שנערכו לחגורות, כריות אויר וכו', שלגביהם יש מידע כמותי ומדיד להערכת יעילותם.

avihersh

New member
http://www.helmets.org/stats.htm

ואם יש לך זמן, קרא את הקישור הבא - http://www.helmets.org/stats.htm. הוא כולל תוצאות של שלל מחקרים מדעיים. לגבי הפרקטיקה אין צורך להכביר מילים. איציק, אני מציע שתספר לנו על הניסיון האישי שלך. כיצד קסדה עזרה לך השנה בספרד. אגב - לגבי לגבי טענתך שקסדה גורמת לשאננות יתר.... לזה שלל הוכחות בספרות (הבידיונית)
אתה מוזמן לעשות כרצונך. רק אל תשפיע על אחרים.

ItsikH

Member
הקישור שהבאת לא רלוונטי ביקשתי מבחני מעבדה, יש כאלו בשפע לאמצעי מיגון מכובדים כמו אלו שציינת, ולא חייבו את השימוש בהם לפני שמחקרים כאלו נערכו באופן יסודי ומעמיק. אשמח מאוד לעיין באחד כזה (בשיא הרצינות - אני באמת מעונין לדעת מה גבולותיה הרשמיים והמוכחים של הקסדה). כבר הסברתי למה הקסדה חיונית ואין לה תחליף, אבל הביטוי השגור "קסדה מצילה חיים" הוא מטעה ומסוכן, העדר נתונים מדויקים יוצר רושם מטעה ואנשים משתמשים בקסדה מתוך מחשבה מוטעית שהיא נותנת מיגון מספק למקרה תאונה. המקרה שלי בספרד הוא בדיוק דוגמא מצוינת למצב שבו אין חולק על יעילות הקסדה, מהירות 25 קמ"ש (בדוק), פגיעת ראש ישירה. ואני חייב להדגיש שלא חזרתי לרכב לפני שרכשתי קסדה חדשה. אני לא מתיימר לדעת מה גבולותיה המדויקים כיוון שאלו מעולם לא נבדקו באופן מסודר ומקצועי, למרות שהאמצעים לבדיקה כזו קיימים. לכן, אין לי אלא מה שעיני רואות - שמעבר לסף מסוים שאיני יודע בדיוק מהו אבל רחוק שנות אור מדוגמת הסמי טריילר ב-120 קמ"ש שאתה אוהב, יותר משהו באזור ה-60-70 קמ"ש, מהירויות שאנחנו מגיעים אליהן בעצמנו, הקסדה הופכת לנייר עיתון. יש פה גם טעות של חשיבה לינארית - מניחים שעדיין יש לקסדה יעילות כלשהי גם אז, ולא זה המצב. שלא לדבר על זוית הפגיעה - הקסדה יעילה רק בהיקפה, הגנתה על העורף, הצדעיים והמצח מוגבלת ביותר אם בכלל (גם זה מנסיון כואב מהזדמנות אחרת...). ברור שלמרות זאת, הקסדה חיונית ואין לה תחליף כיוון שהיא אמצעי המיגון הפסיבי היחיד העומד לרשותנו, ורוב התאונות מתרחשות במהירויות נמוכות יחסית. אבל תזכור שכשאתה דוהר בירידה בנס הרים, כבר במהירות הזו הקסדה לא מגינה עליך ב../images/Emo93.gif. ולכן אני בהחלט מבקש להשפיע על אחרים, לחבוש קסדה תמיד מתוך מודעות למגבלותיה. גמר חתימה טובה וצום קל

avihersh

New member
קסדה מונעת 45-88% מפגיעות ראש חמורות..

...זה לא רלוונטי? 1 in 8 of the cyclists with reported injuries had a brain injury. Two-thirds of the deaths here are from traumatic brain injury. A very high percentage of cyclists' brain injuries can be prevented by a helmet, estimated at anywhere from 45 to 88 per cent. גמח"ט צמק"ל לכולנו.

ItsikH

Member
ביקשתי מבחן ריסוק בתנאים שחורגים ממכה במהירות נמוכה מאוד. אין כזה. הסטטיסטיקות שאתה מביא הן תלויות הקשר, לא ניתן ללמוד מהן דבר באופן ישיר ואפילו לא עקיף על יעילות הקסדה במצב נתון (אתה לא נתון סטטיסטי. כשראשך החבוש קסדה פוגע באספלט או בשמשת המכונית - סטטייסטיקה כללית של תאונות לא אומרת הרבה). אמרתי ואומר שוב - ברור שהקסדה מספקת הגנה, ברור שאין לנו הגנה אחרת, אני ממש מתחנן - אני רוצה מדד כמותי רלוונטי ואמיתי למגבלות הקסדה. באיזו מהירות בדיוק אני צריך להתחיל לדאוג גם אם יש לי קסדה על הראש. אין כזה. ועד שלא יהיה כזה, אני מסתמך על נסיוני האישי ושם את הגבול הזה במהירות של 60 קמ"ש כהערכה סבירה (רק לידיעה, יש הטוענים שכבר ב-40 קמ"ש אין לקסדה ערך - ואין נתון או מומחה שיסתור אותם). וזה אומר שבמפגש עם מכונית הקסדה לא תעזור לי הרבה.

avihersh

New member
"מבחן ריסוק" - Include...

כדי למנוע פגיעת ראש קשה צריך להתחשב בנושא הריסוק. לא ככה? ...לא יודע מה זה "תלוי קשר" ואם זה רע או טוב....
. וברצינות, אל תזלזל בסטטיסטיקה. היא מהווה כלי מדעי מקובל.

ItsikH

Member
לא בתחום הבטיחות, כפי שמוכיחים מבחני ריסוק בנושאים "רציניים" כמו בטיחות רכב ממונע. שם לא מסתפקים בסטטיסטיקות בדיעבד, אלו לכל היותר משמשות לחיזוק נוסף של מבחנים ישירים. בהעדרם, ניתן לפרש סטטיסטיקות לפי משאלת לב.

avihersh

New member
בא נפסיק. בינתיים, קסדה תמשיך להציל חיים...

...ולמנוע פגיעות ראש קשות. עם סטסיסטיקה/מבחני ריסוק/תלוי קשר/אבטיחים ואשר הדברים שאנחנו מעלים לעת לעת.

למעלה