הקישור שהבאת לא רלוונטי ביקשתי מבחני מעבדה, יש כאלו בשפע לאמצעי מיגון מכובדים כמו אלו שציינת, ולא חייבו את השימוש בהם לפני שמחקרים כאלו נערכו באופן יסודי ומעמיק. אשמח מאוד לעיין באחד כזה (בשיא הרצינות - אני באמת מעונין לדעת מה גבולותיה הרשמיים והמוכחים של הקסדה). כבר הסברתי למה הקסדה חיונית ואין לה תחליף, אבל הביטוי השגור "קסדה מצילה חיים" הוא מטעה ומסוכן, העדר נתונים מדויקים יוצר רושם מטעה ואנשים משתמשים בקסדה מתוך מחשבה מוטעית שהיא נותנת מיגון מספק למקרה תאונה. המקרה שלי בספרד הוא בדיוק דוגמא מצוינת למצב שבו אין חולק על יעילות הקסדה, מהירות 25 קמ"ש (בדוק), פגיעת ראש ישירה. ואני חייב להדגיש שלא חזרתי לרכב לפני שרכשתי קסדה חדשה. אני לא מתיימר לדעת מה גבולותיה המדויקים כיוון שאלו מעולם לא נבדקו באופן מסודר ומקצועי, למרות שהאמצעים לבדיקה כזו קיימים. לכן, אין לי אלא מה שעיני רואות - שמעבר לסף מסוים שאיני יודע בדיוק מהו אבל רחוק שנות אור מדוגמת הסמי טריילר ב-120 קמ"ש שאתה אוהב, יותר משהו באזור ה-60-70 קמ"ש, מהירויות שאנחנו מגיעים אליהן בעצמנו, הקסדה הופכת לנייר עיתון. יש פה גם טעות של חשיבה לינארית - מניחים שעדיין יש לקסדה יעילות כלשהי גם אז, ולא זה המצב. שלא לדבר על זוית הפגיעה - הקסדה יעילה רק בהיקפה, הגנתה על העורף, הצדעיים והמצח מוגבלת ביותר אם בכלל (גם זה מנסיון כואב מהזדמנות אחרת...). ברור שלמרות זאת, הקסדה חיונית ואין לה תחליף כיוון שהיא אמצעי המיגון הפסיבי היחיד העומד לרשותנו, ורוב התאונות מתרחשות במהירויות נמוכות יחסית. אבל תזכור שכשאתה דוהר בירידה בנס הרים, כבר במהירות הזו הקסדה לא מגינה עליך ב../images/Emo93.gif. ולכן אני בהחלט מבקש להשפיע על אחרים, לחבוש קסדה תמיד מתוך מודעות למגבלותיה. גמר חתימה טובה וצום קל