ביגוד מגן

אילון22

New member
איציק - מה יהיה הסוף?

שוב פעם אותן קושיות "תלמודיסטיות"? מילא יורם גלבוע כנראה אבוד..., אבל אתה? יש לך יום כיפור שלם לקרוא את האתר המצורף: אתר קסדות הכולל לינקים לסטטיסטיקה, מבחנים שונים, סטנדרטים של קסדות ו-'what have you...' אם זה לא משכנע אז מה כן? צום קל לצמים (אני בדרכי לירושלים על כביש 1 מחר)

ItsikH

Member
אמרתי - אני מבקש נתונים בדוקים לגבי מגבלות הקסדה בהתאם למבחני ריסוק כמקובל בתחום הבטיחות, לא סטטיסטיקות מצטברות ולא הערכות מומחים. אשמח אם מישהו, אחת ולתמיד, יספק לי נתונים כאלו. עד אז אאלץ להסתמך על נסיוני.

אילון22

New member
מזכיר את הויכוחים שהיו לנו בגיל הילדות

... יש אלוהים?... אין אלוהים! תוכיח שאין... תוכיח שיש... אבא שלי אמר שאין.... אבל אבא שלי אמר שיש... גמח"ט לכולם

ItsikH

Member
אבל זה בדיוק מה שאמרתי המבחן שאתה מראה פה הוא בנפילה חפשית מגובה צנוע ביותר, שווה ערך להתרסקות במהירות נמוכה מאוד, סרטונים כאלו כבר ראיתי והרבה. אין שום קשר בין נפילה כזו לבין מפגש עם רכב במהירות סבירה (לרכב) או תאונה עצמית במהירות גבוהה (לרוכב). למיטב ידיעתי אין מבחנים כאלו, כדוגמת הסרטון השני שאכן מראה מבחן התרסקות רציני - רק מה, של אופנוע ולא של אופנים, כי בתחומים ה"רציניים" טורחים ועורכים מבחנים כאלו. אני מטיל ספק אם תמצא איש מקצוע שיעז להתנבא לגבי התנהגות הקסדה בתאונה ב-60 קמ"ש בהתבסס על מבחנים אלו.

forester404

New member
קסדה יעילה במיוחד נגד הערות של

נודניקים צדקנים שמרגישים צורך להתערב בהרגלי הרכיבה של אנשים אחרים. וזה מה שיש לצוות החובבנים בוויקיפדיה להגיד בנושא. כמובן, הם לא מכירים את הנושא לעומק כמו צוות המומחים פה בפורום, ולכן כדאי בהקדם לעדכן אותם (זה מאד פשוט בוויקפידיה) - על מנת שלא יטעו את הציבור. " Evidence for the efficacy of helmets in preventing serious injury is contradictory and inconclusive. No randomized controlled trials have been done on the subject. Hence, the evidence comes from two main types of observational study: time-trend analyses, rated as grade 2, and case-control studies with more potential ways of being wrong than either of the above, rated at grade 3 on a standard scale.[28] Most of the literature that mentions helmets refers back to a small number of these studies, rather than itself providing primary evidence. Overall, according to CTC, the UK's national cyclists organisation, "the evidence currently available is complex and full of contradictions, providing at least as much support for those who are sceptical as for those who swear by them." http://en.wikipedia.org/wiki/Bicycle_helmet#Are_helmets_useful.3F_Desirable_effects_of_helmet_use

forester404

New member
ובקשר לסיפורי "מה היה קורה לי בלי קסדה"

"A common misunderstanding is to assume that a broken helmet has prevented some serious injury[citation needed]. "the main impact was to my head. So much so, that my helmet broke in two (as it is designed to do). Without the helmet, it would have been my head that was broken and I wouldn’t be writing this blog entry! I’d be dead..."[47] Helmets are designed to crush without breaking; expanded polystyrene absorbs little energy in brittle failure and once it fails no further energy is absorbed. "cracks developing partly or fully through the thickness of the foam-slab renders it useless in crushing and absorbing impact forces"[48] To prevent overt fragmentation, the foam in most helmets is reinforced inside with plastic netting to keep the foam together even after cracking. " (מתוך אותו מקור) כלומר - קסדה שנשברת בתאונה סופגת מעט מאד אנרגיה בזמן השבירה, ואפס אנרגיה אחרי השבירה.

@David

New member
עוד חוזר הניגון......אין מצב לוואקום בטבע

תמיד יעלה ויבוא ת'רד הקסדה הנצחי ובא לציון גואל. אם יורשה לי....ויכוח דבילי לגמרי מכיוון ש 99.5% משתמשים בקסדה באופן וולונטרי וה 0.5% הנותרים הם בדיוק שלושה אנשים שלאחד מתוכם, יורם גלבוע, יש פטור מקסדה על סעיף 47ג'* - ואז על השניים האחרים אתם מבזבזים כל כך הרבה אנרגיות חיוביות??? *סעיף 47ג' קובע מפורשות כי: "בעליו של ראש קשיח מפלדת אל חלד בעובי דופן של צוללת יהיה פטור מחבישת קסדה"

@David

New member
אז מה שאני בעצם מנסה לומר:

ישימו קסדה, לא ישימו קסדה, מה זה עניינינו??? זה הפאקינג ראש שלהם וזה ממש לא פוגע באף אחד אחר. אני כן מאוד בעד חובת שימוש בקסדה לילדים ששם זה סיפור אחר לגמרי ואני גם בעד חקיקה נוקשה בעניין זה.

avihersh

New member
דודי. אתה מזכיר לי את הבדיחה על אורי..

...שאלו אותו "מדוע אתה מחזר אחרי דליה? מה אתה אתה מוצא בה? ענה אורי "אין לי מושג, אבל אני כל כך נהנה לחפש..." ככה אנחנו, לא מנסים לפתור אפילו בעיה אחת. ברור לכולם שאין רבע תועלת בויכוחים על הקסדה, הסמים והקבוצות, אבל בכל זאת נהנים להתווכח, לעקוץ וכו'... סתם כי זה קיים...

darm

New member
לך לעולם השטח

לך לעולם המתח איזה פנינים יא ווארדי יא ווארדי חפיז אל מועלם היה גאה להכניס את ההגיגים המפזזים לעולם שירה שלו תודה וקידה לכולם

למעלה