ביגוד לחופשת סקי

ביגוד לחופשת סקי

בטח שואלים פה המון, סליחה.
אני נוסעת לסקי עם שני בנים בני 9 ו-11 ל-7 ימים.
חליפות סקי סוחרים, ציוד סקי + נעליים גם.
מה הביגוד/הנעלה נדרשים לשלושתינו? אציין שאני די שמנה... (
)
ביגוד תרמי - ראיתי עבים עם פליז בפנים, וראיתי דק-דק מבד מנדף זיעה. יש המלצה לחברה? האם מספיק "פושטי" וזול, או חייב להיות סוג מסויים? האם מספיק זוג אחד או צריך יותר (האם נרטב? אם כן, האם מתיבש בלילה במלון?)
שאלה דומה לגבי פליז: "פושט" או יקר?
נעליים - האם נעלי סקי זה לסקי בלבד או שהולכים בהם גם בחוץ: סיבוב בעיר, מסעדות, קניות וכאלה? במעילים, אני מבינה, הולכים גם מחוץ לגלישה.
מה עוד?

natyh

New member
גם לנו יש שאלה

לאן את נוסעת וגם באיזה סוכנות חברה יכול לעזור לענות לך כי יש חברות שעוזרות בזה.

בנסקו

ולגבי עזרה בסוכנות... אני לא אוהבת כשמי שעוזר זה מי שמוכר. לא תמיד ברור האם העיצה היא מרצון לעזור או להרוויח...

z x 7 r

New member
כמה תשובות מנסיון שלי -

אם את יודעת שאת הולכת לגלוש גם בשנים הבאות\פעמים נוסםות - כדאי להשקיע, מן הסתם תלוי בתקציב שאת מוכנה להוציא לזה.
מבחינת הביגוד - צריך לראות את התחזיות לאותו שבוע שאת נוסעת, אבל בד"כ מעיל שגולשים איתו אפשר להסתובב גם באתר. ממש לא בעיה.
מבחינת ביגוד טרמי - לי יש 6 חולצות דקות, ו 4 גטקסים, אני לא מתעסק עם כביסות באמצע החופש, ואת הבגדים אני מחליף כל יום. למה גטקס פחות? כי פחות מזיעים ברגליים, למעשה אני כמעט ולא.
חשוב שיהיה אפשר להתלבש בשכבות ולבחור את הבגדים שיתאימו בדיוק למזג האוויר בחוץ: אם יש שמש ולא קר מ -5-10 מעלות, בתנועה יהיה חם מאוד, ואז בגד טרמי "מחמם" יגרום לך להזיע יותר מדי. במקום זה לוקחים למשל חולצה דקה, פליס דק - אם חם מורידים את הפליס לתיק ונשארים עם המעיל (שגם הוא מכיל ביטנה פריקה).
במכנס לא הייתי צריך לעשות את זה כי יש רוכסני איוורור (אצלי כמובן*).
מבחינת ה "פשוט או יקר" - תלוי בתקציב. פליס אפשר ללבוש גם בארץ, בימים הקרים (אם לא מתכוונים יותר לגלוש).
נעליים שלא לגלישה - לי יש נעליים גבוהות של טימברלנד, או סלומון - שמספיקות "להסתובב" בחוץ, כי נמצאים די מעט זמן בחוץ - רק לעבור מהמלון למסעדה, או לטייל כמה זמן בחוץ. נעלמיים מחוממות מיוחדות לחורף אין לי ולא הייתי צריך אף פעם. במיוחד אני מניח שבבנסקו - לא יהיה קר (קר זה מינוס 15-20 ומטה), אז אין צורך בנעליים מיוחדות. לגבי הילדים - לא יודע לומר, אבל מניח שזה פחות או יותר אותו דבר.

kubeb2112

New member
כמה תשובות

מבחינת ביגוד טרמי - ביגוד הכי זול עולה בערך 100 ש"ח לסט. היותר יקרים מגיעים גם ל-200 ו-300. אני לא מזיע הרבה ולוקח 2 חולצות ושני מכנסיים טרמיים.
אפשר לכבס בחדר ולשים על הרדיאטור, יתייבש בלי בעיה עד הבוקר.
לגבי הילדים, אנחנו לקחנו אותם לטיול בקור של מינוס 7 מעלות (לא לסקי) והם היו לבושים עם ביגוד טרמי "פשוט", מכנס עם פליז מבפנים (לסקי זה פחות מומלץ), חולצת פליז ומעיל. שמו גם כובע צמר .הילדים לא התלוננו על הקור אפילו פעם אחת.
היה סט אחד לכל ילד שכיבסנו בערב (לפעמים רק ב-11 בלילה כשחזרנו למלון) ועד הבוקר היה בסדר. אם נשארה מעט לחות (שזה קרה פעם אחת) השתמשנו במייבש שיער כדי לסגור את הפינה הזאת.
כמו שכתבו לפני, בבנסקו בעיירה הטמפרטורות יותר גבוהות מאשר על ההר, ולכן יהיה יותר נעים מאשר על ההר אבל פחות פעילות גופנית .
נעלי סקי זה רק לסקי. אי אפשר ללכת איתם יותר מדי, בטח לא לעשות שופינג. יש "כוכבים" שמושכים את כל האפרה סקי במסיבות עם הנעליים. אני לא ממליץ על זה.

Cמן רשום

New member
עובי הביגוד תלוי במזג אוויר

בד"כ חופשה ראשונה היא במדרונות נמוכים שיותר מתונים ומתאימים למתחילים ושם גם פחות קר. בנוסף, השיעורים הראשונים מאד מעייפים, במיוחד אם את לא בכושר, ומזיעים המון. אבל צריך לבדוק מזג אוויר ספציפית באתר שבו תהיו. כרגע די חם בכל היבשת אבל יש מצב ליפול על גל קור רציני.

בשלב הזה לא הייתי משקיע בביגוד יקרים מדי. שכבת בסיס צריך לפחות שניים לאדם. וגם זה בהנחה שתכבסי ביד בערב ויש לו יום שלם להתייבש. לשים לב שצריך גם גרביים מיוחדות לסקי, בכובה עד מתחת לברך. גם 2 זוגות לאדם עפ"י אותו עיקרון. רצוי מאד גם כפפות אטומות למים.

בנעלי סקי הולכים מינימום שבמינימום. הן נוקשות מאד וכבדות מאד ובאפן כללי מאד, מאד לא נוחות ולא מתאימות להליכה. הולכים בהם רק מהמסלול לאוטו או למלון ומייד מחליפים לנעל יותר אנושית. צריך זוג מגפיים או נעלי הרים להליכה.

alien life form

New member
טרמי שטרמי

על הרוב כבר ענו פה. אני רק רוצה להתייחס שלדעתי מפריזים מאד בחשיבותו של הטרמי. מה עוד שבד"כ זה בכלל לא ביגוד "טרמי" אלא מנדף זיעה כמו דריי פיט. אין לו אפקט של בידוד טרמי (וטוב שכך). אם השכבות שמעליו לא מנדפות גם הן, ובבגדים הזולים מהשכרה הן בדרך כלל לא, אז סתם חבל על הכסף. לדעתי אם מנסים לחסוך, זה מקום טוב לחתוך בו עלויות. על שלושה אנשים זה מביא לחיסכון רציני.

yo12

New member
ביגוד לסקי

בזמן הגלישה:
סט "טרמי". זו שכבה דקה, מנדפת וצמודה לגוף עשוי לרוב מפוליאסטר, או כל בד שאינו אוגר זיעה, כותנה לא מתאים. אפשר לקנות סטים זולים (כ-100 ש"ח) בהום סנטר של המותג campitown.
חולצת פליז דקה או עובי בינוני, תלוי בטמפרטורה והרגישות לקור, כשכבת ביניים. בימים חמים ניתן לוותר על הפליז. לא חייבים מותג.
מעיל ומכנסי סקי וכפפות סקי.
בימים קרים או למי שרגיש לקור, מומלץ שרוול פליז לצוואר ולסנטר וכפפות דקות שניתן ללבוש מתחת לכפפות הסקי. כפפות אצבע (mittens) שומרות טוב יותר על חום הידיים מכפפות רגילות.
רצוי לשאת תיק גב קטן לבקבוק מים, כפפות נוספות וכל מה שתרצו לקחת שלא ייכנס לכיסים.
החדרים והדירות בבתי המלון מחוממים היטב, אין בעיה להמצא בפנים על קצר.
מחוץ למלון רצוי להסתובב עם נעליים גבוהות ואטומות למים (כשהולכים בשלג). חוץ מזה חוץ ממכנסי הסקי, הלבוש דומה למה שלובשים בזמן הגלישה.

קיבלת הרבה עצות טובות

מה שאני זוכר מהחופשה הראשונה שבאתי עם בגדים בעובי קיר של מקלט.
למותר לציין שכמעט לא השתמשתי בהם, ומי שגולש ממש לא קר לו, להיפך - חם לו.
ביגוד תרמי לא צריך להיות עבה בכלל. ובזמן גלישה בימים הכי קרים אי פעם - זה היה חולצה תרמית + סווטרשרט פליז + מעיל. וזהו! זה מספיק.
את בבנסקו - לא מאוד קר שם, לעומת עיירות באלפים בגובה 2,000 מטר.
אם אתם רוצים להסתובב בעיירה, נעלי ספורט לא מומלצות, כדאי נעליים קצת יותר חמות.
&nbsp
ואם את מאלו שתמיד קר להן, את פשוט שמה עוד שכבה כלשהי (עוד תרמי, או לא משנה מה), ואת מסודרת.
&nbsp
עוד המלצה - כנראה שלילדים יהיה קר פחות ממך, אז אל תנג'סי להם יותר מידי

&nbsp
&nbsp

למעלה