ביגוד טרמי - שאלה.

s_vadim65

New member
ביגוד טרמי - שאלה.

שלום לכולם! אני בעוד מספר ימים טס לפינלנד. הים בדקתי נושא של ביגוד טרמי. הרבה חברות אך שאלה יקרי-- איזה רמה בידות לקחת -- פקטור 1 או פקטור 2? גם אשמח לקבל המלצות על חברות בתודה ודים

הייתי במרץ בלפלנד הפינית

שנה שעברה והאמת לא ממש חייבים ביגוד טרמי - נכון קר אבל בדרך כלל אין רוח כך שהקור עומד (חוצמיזה תמיד אפשר לקנות שם אם תראה שקר לך ושם זה לא ביגוד לטיולים פלצני ויקר אלא זה ביגוד יומיומי בשבילהם והמחיר לא היסטרי דבר אחרון - אם אתה נוסע להלסנקי למשל אז שם כן רוחות חזקות בניגוד ללפלנד וההרגשה שם הרבה יותר קרה... אור

sela v

New member
תלוי מה רוצים לעשות

הביגוד הטרמי שמוכרים בחנויות המטיילים הוא בשביל מינימום הזעה בזמן מאמץ למי שהולך ברחובות הלסינקי דרוש לבוש עירוני שזה מעיל פוך עבה למשל. אפשר לקנות שם, אבל סקנדינביה יקרה, ואם אתה לא מתמצא תגיע לחנויות התיירים וזה יהיה יקר. תנסה גם לבדוק בחנויות של ציוד סקי, להם נראה לי צריך להיות גם ציוד לקור, ומשהו שאני מאד אהבתי זה הביגוד של Wind Stopper, שהייתי לפני שנה באיסלנד והלכתי ב-5 מעלות ממש שמחתי שקניתי כובע כזה שהרוח הקרה לא חודרת דרכו.

s_vadim65

New member
ביגוד...

אני מתכנן להיות בלפלבד.לעשות כל מה שאפשר לעשות מפעילות חורפי. אני לא רוצה לבוא למקום ולבזבז זמן לחיפוס בגדים וכמובן לא רוצה לסבול לקר... מה לעשות? תודה

מי שלא היה בקור עומד לא יודע מה זה

א - קור עומד זה קור שאתה נושם אתה מרגיש שקר אבל למשל אם העור שלך לא חשוף (וזה יכול להיות אפילו ברמת סווטשירט אתה לא תרגיש תקור כי הוא לא יחדור לבגד (יעני רוח לא תזיז אותו=עומד) ברור? דבר שני לפלנד אחלה עשיתי טיול כזה שנה שעברה והיה מדהים אך מעט יקר ולבחור שמתכנן אני מזמינה אותך לקרוא על החויות ואת הטיפים שכתבתי באתר שלי (תעבור לעברית על הדגל למעלה) אור

jeshu

New member
אז את מתכוונת שכאשר אין רוח שכבת האוויר הגבולית שדבוקה לעור מבודדת אותו מהאוויר העומד בחוץ ולא מרגישים שקר.

ששש

New member
ביגוד תרמי

הוא רק שכבה אחת (אמנם חשובה) מתוך מענה שלם. כפי שסלע אמר המטרה העקרית והייתרון של ביגוד תרמי הוא באידוי זיעה משופר ומהיר ומכאן לשכבה יבשה קודם כל. ומכאן גם מבודדת. השם ביגוד תרמי מעט מטעה, לכשעצמו הביגוד אינו נותן מענה בידודי משמעותי. השכבה הבאה היא זו אמורה לתת מענה בידודי מסיבי יותר. וכאן נכנס עניין הפליס\פוך \מיקרופייבר וכו' על עוביים השונה. ספציפית לשאלתך לפע' אקטיבית נדרש לרוב שכבה תרמית דקה יחסית אם מדובר על פע' פאסיבית או בתנאי קור עזים במיוחד אז כדאי לרכוש שכבה תרמית עבה יותר.

natyh

New member
ביגוד טרמי

תתפלא חזרתי עכשיו מסלובקיה סקי -8 מעלות בצל ! הביגוד הטרמי שלבשתי היה שרוול מבוליביה + סוודר מצמר למה ומעל זה מעיל סקי . לא הרגשתי קור לרגע . ובמלים אחרות ביגוד טרמי זה מלה יפה וללא ספק יעיל אך גם ציוד רגיל מקומי מימים ימימה עושה את העבודה נהדר . נתי

למעלה