ביביהו?

ביביהו?

תמיד הצבעתי ליכוד. גם עבור ביבי. אבל הייתי תמימה: ביבי הבטיח דברים, ולא קיים. חברים: כולכם יודעים שביבי תמך בהתנתקות, שהוא כל כך היה נגדה. ביבי הבטיח אוצרות, ביבי הבטיח. ביבי אמר. ביבי הרגיע, אבל ביבי הפך לביביהו. ביביהו שדואג רק לעשירים. אני נכה, לא מסוגלת "לטפס" אל מדרגות האוטובוס הגבוהות, אבל הביביהו (כשהיה שר אוצר) ביטל לנכים את קצבת הניידות ללא רכב. אין לי רכב, ולכן אני מתנזרת מהכל. בנכים הוא פגע, בפנסיונרים הו פגע. ביביהו אוהב רק את העשירים. שאצביע לו? לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא רק ליברמן.

והוא ביטל את כל זכויות הנכים. לא רק ניידות.

הוא אוהב כסף, והרבה.......... לכן הוא דואג רק לעשירים.

את מצחיקה כי ליברמן יותר קיצוני

מבחינה כלכלית אוי כמה אנשים מטומטמים יש במדינה הזאת. ליברמן אוהב את המצביעים המטומטמים שלו. אם את סוציאליסטית אז תצביעי למפלגת העבודה או מרצ. אם את מצביעה ליברמן את רק חושפת את העובדה שאת לא חכמה. . . . .

מעניין איזה סטריאוטיפ אתה מייצג, אולי את אלה

שלא מבינים. כי בפירוש אמרתי שאני לא מתכוונת להצביע יותר לביבי. קאפיש?

אני מרחם על ליברמן אם את תומכת בו

כניראה שהוא קיבל עונש אגב אחרי שליברמן ידפוק אותך מבחינה כלכלית אל תבואי לבכות פה

את מצביעה לישראל ביתנו,כמו להצביע לביבי

הסבר קצר:ראש הממשלה הוא מי ש60 חברי כנסת לפחות ממליצים עליו. ליברמן ימליץ על ביבי. ממשלה עם ביבי וליברמן תדפוק אותך. הצבעת ליברמן? קיבלת את ביבי כראש ממשלה.

אני יודעת ש..

אם אצביע ברק, אקבל את ביבי, ואם אצביע ביבי, אקבל את ברק כשר ביטחון, ואז אני לא אהיה בכלל.

ברS

New member
שום קשר לחוכמה.

אתי, אני ממליץ שתבחני את מצען של המפלגות. כי אימרה כמו שלך, שאת עוברת להצביע ליברמן במקום ביבי, בגלל חוסר הדאגה לנכים לא מבוססת על האידיאולוגיה של שני אנשים אלו. הרבה אנשים אוהבים להתנתק ומתביישים להיקרא בשמות כלשהם, אך נשים את זה כאן על השולחן(או על המסך). אכן, יש שמאל ויש ימין, ברור מאוד. כיום, ובכלל בשום שלב אין ניתוק בין שמאל חברתי לשמאל מדיני, וגם לא בצד השני, אין ניתוק בין ימין מדיני לימין חברתי. ימין מאמין בליברליזם, שוק חופשי, התערבות מדינה מועטת ושימוש בכוח הרתעה כדי להתיש את האויב והגעה להסכם בו יש 2 מדינות לשני עמים(רוב מפלגות הימין). שמאל מאמין בשווין בין בני האדם, כך שלכל אדם מגיעה הזדמנות שווה. לנכים, לדוגמא, קצבאות גדולות שיאפשרו להם חיים בכבוד. ובצד המדיני כביכול, שאינו מנותק מהערך של שוויון ערך האדם, היא ההגעה בדרך של הסכם למצב בו ישנן 2 מדינות שחיות זו לצד זו בשלום אמיתי, שאינו כפוי רק בהסכם. אפילו אחדד ואומר כי מרצ תמכה בתקיפה צבאית בעזה, אך לאחר הנחתת המכה יש צורך בהגעה להסכם שיבטיח שקט אמיתי. אילן גילאון, נכה בעצמו ופעיל לזכויות אדם. אילן, מספר 2 במרצ יעשה בכנסת הבאה אלינו לטובה המון למען שכבות כאלו ואחרות הזקוקות לשוויון ההזדמנויות. סרטונו של אילן גילאון

תשובה

חוסר הדאגה לחלשים, היא רק אחת הסיבות שלי להצביע על אי-האמינות של ביבי. הסיבה העיקרית שבגינה אני עוברת לליברמן היא קיצוניות של ליברמן, לעומת הרכרוכיות של ביביהו. ביביהו הוא גם הסיבה להחלשת השכבות החלשות.

ברS

New member
ביבי הסיבה העיקרית להיחלשות שכבות אלו

אך ליברמן הוא לא הפיתרון, אלא הוא מציג פתרון בו השכבות החלשות רק יתרחקו מהשכבות הגבוהות יותר. ליברמן תומך בגישה של איש-איש לביתו, שיטה בה אלו שקשה להם רק בזכות עצמם כנקודת פתיחה יצטרכו להיתמך רבות על ידי מוסדות צדקה ולא יזכו לצדק מהמדינה. במילים אחרות, ליברמן וביבי ינהיגו שיטה של זריקת אחריות מהמדינה והסתמכות על יוזמות פרטיות שאולי, אם ישתלם להם כלכלית, יעזרו לשכבות הנמוכות.

Metacor

New member
ביבי ביטל כי לא היה מאיפה לשלם

ביבי גם היה מחזיר אם היה נשאר שר אוצר. אם לא היה מבטל, היום לא היו אוטובוסים, ולא הייתה מדינה.

ברS

New member
אני מציע שתבדוק

כמה ספיירים יש לממשלה בכל שנה ותלמד טיפה על המושג גרעון ממשלתי והשלכות. ייתכן ותגלה כי זאת לא הסיבה.

Metacor

New member
אתה מציג את זה כאילו הביאו לעשירים צ'קים

כשבעצם נתנו להם תמריצים ליצור כאן עוד מקומות עבודה, כדי שאותם עניים יוכלו לעבוד ולא להתבטל. מי שרוצה לעבוד - יעבוד, אלה אם כן הוא נכה או זקן, שלהם חייבים לעזור. אנשים שלא רוצים לעבוד כי מה שמציאים להם הוא "לא לרמתם", או מביאים הרמה של ילדים, לא צריכים לראות שקל.

ברS

New member
כשאינטרס של העשירים הוא להרוויח יותר

כשזהו האינטרס של העשירים, למה להם להעסיק את עובדיהם בתנאים טובים ובשכר הוגן. אפשר למצוא עובדי קבלן שיעבדו בחצי שכר מינימום, ומה הם יצליחו לעשות עם הכסף שלהם, זה כבר עניין שלהם. שוב בדוק את תוצאות המשבר הכלכלי בישראל והשפעתו על קשישי ישראל. הצפייה קשה לאזרחי ישראל.

למעלה