ביאליק

freedom rider

New member
ביאליק

שמתם לב שביאליק צוטט פעמיים השבוע, בכותרת הראשית של מעריב שלשום (ציטוט לא מדוייק), וע"י אריק שרון במרכז הליכוד אתמול (ציטוט מדוייק אך לא מלא. הציטוט שאליו אני מתייחס הוא מתוך "על השחיטה": "וארור האומר ´נקם!´, נקמת דם ילד קטן עוד לא ברא השטן" ואני כל פעם נדהם מחדש איך הופכים את כוונת המשורר, שהתבטא כאן בצורה מאוד ברורה.

shellyland

New member
ציטוט לא מדוייק

נדמה לי שהציטוט המדוייק הוא: וארור האומר: נקום! כי נקמה כזאת, נקמת ילד קטן, עוד לא ברא השטן. אבל אני אוודא כשאגיע הביתה (כבר סיפרתי לכם שלאחרונה ביאליק מצא לו משכן של קבע ליד מיטתי?)

גנגי

New member
למה להפלות?

כל הפורום בתוך המיטה, ורק ביאליק ליד המיטה? לא יפה. בכל זאת, משורר לאומי, לא?

אלעד2

New member
מדוע הופכים את כוונת המשורר?

כל שהוא בא לומר הוא שכל מה שיעשה ובכלל זה פגיעה ברוצחים-נקמה- לא יבוא לעולם לכלל השוואה כלשהי למעשיהם. במילים אחרות גם אם ניקח את הרוצח הזה ונעשה לו את כל הרע שניתן לדמיין לא יהיה בכך די. אבל לומר שאין לנו רצון להשיב להם דבר- זהו אכן סרוס כוונת המשורר. (ומנוגד לכל אמת מידה שהיא)

אני מזמין אותך להתייחס ../images/Emo141.gif

להודעה של שלילנד, לשורה : "ארור האומר: נקום!"

אלעד2

New member
מה לא ברור?

ארור האומר: "נקום". ארור האומר שניתן בכלל לנקום על מעשים כאלה. אפילו השטן עצמו לא מסוגל. אבל לומר שכוונת המשורר היא שלכן צריך לוותר לרוצחים זהו סילוף.

shellyland

New member
והוא אפילו לא ליד המיטה

עם המצעי-סאטן-בורדו אלא ליד המיטה עם המצעי-פלנל-כל-מיני-צבעים. זה בגלל שביאליק ואני עדיין בפור-פליי ועם כל הפורום זה היה סתם סטוץ.

vegan

New member
על אמצעי מניעה שמעתם?

"למה להפָּלות? כל הפורום בתוך המיטה..." אם כל הפורום היה משתמש באמצעי מניעה, לא היה צריך ללכת להפלות.

shellyland

New member
טעיתי. טעות. טועים.

מסתבר שביאליק ואני לא מתמזמזים מספיק לפני השינה. להלן הציטוט המדוייק: וארור האומר: נקום! נקמה כזאת, נקמת דם ילד קטן עוד לא ברא השטן

למעלה