ביאליק והטיל שנכשל...

masorti

New member
ביאליק והטיל שנכשל...

"המטוס הישראלי" שלטענת החיזבאללה הופל אתמול, התגלה כטיל זילזל ששיגורו נכשל והוא נפל מעל איזור ביירות. מצורפת תמונת הזילזל. (לטובת זכויות יוצרים: התמונה לקוחה מלינק זה של הג'רוזלם פוסט) ומה היה לביאליק לומר על כך? מה אם לא... השיר "צנח לו זלזל". הנה קישור לשיר, והנה הטקסט: "צנח לו זלזל"- חיים נחמן ביאליק: צָנַח לוֹ זַלְזַל עַל-גָּדֵר וַיָּנֹם – כֹּה יָשֵׁן אָנֹכִי: נָשַׁל הַפְּרִי – וּמַה-לִּי וּלְגִזְעִי, וּמַה-לִּי וּלְשׁוֹכִי? נָשַׁל הַפְּרִי, הַפֶּרַח כְּבָר נִשְׁכָּח – שָׂרְדוּ הֶעָלִים – יִרְגַּז יוֹם אֶחָד הַסַּעַר – וְנָפְלוּ אַרְצָה חֲלָלִים. אַחַר – וְנִמְשְׁכוּ לֵילוֹת הַזְּוָעָה, לֹא מְנוּחָה וּשְׁנָת לִי, בָּדָד אֶתְחַבֵּט בָּאֹפֶל וַאֲרַצֵּץ רֹאשִׁי אֶל-כָּתְלִי. וְשׁוּב יִפְרַח אָבִיב, וְאָנֹכִי לְבַדִּי עַל-גִּזְעִי אֶתָּלֶה – שַׁרְבִיט קֵרֵחַ, לֹא צִיץ לוֹ וָפֶרַח, לֹא-פְרִי וְלֹא-עָלֶה. אַחַר – וְנִמְשְׁכוּ לֵילוֹת הַזְּוָעָה, לֹא מְנוּחָה וּשְׁנָת לִי, בָּדָד אֶתְחַבֵּט בָּאֹפֶל וַאֲרַצֵּץ רֹאשִׁי אֶל-כָּתְלִי. וְשׁוּב יִפְרַח אָבִיב, וְאָנֹכִי לְבַדִּי עַל-גִּזְעִי אֶתָּלֶה – שַׁרְבִיט קֵרֵחַ, לֹא צִיץ לוֹ וָפֶרַח, לֹא-פְרִי וְלֹא-עָלֶה.

masorti

New member
אופס...איתן בן אליהו חשב על זה קודם

הנה בכותרת הכתבה ב- NRG של היום. וכפרס ניחומים אסיים בדברי הגששים: "אל תזלזל בי... אני לא זלזלתי בך", ובאיזכור ה"נשמע צליל של זלזול" הלקוח מאותו מערכון.

masorti

New member
סימון "??" הוא סימן מוסכם...

ל"אין לי מושג מה אתה רוצה/מתכוון". לפחות זה מה שראיתי בפורומים שונים בתפוז.

Sea Urchin

New member
סיאבוב 2:

אני נמנע מלהגיד "אה" מכיוון שלדעתי זה לגיטימי לכתוב פה על משהו שנכתב כבר ב"מעריב".

masorti

New member
סליחה (כפולה)...

ראשית, על כך שהלינק לא עבד. הוא עבד כשהכנסתי אותו. הנה לינק אחר לאותו שיר. שנית, חשבתי שמותר להביא יצירה מועתקת בתנאי שמביאים בצמוד את הלינק למקור. הרי הבאת הלינק מודיעה למי שייכות זכויות היוצרים.

טוב, כאן זו לא בעיה

כי הזכויות על ביאליק כבר פגו. אבל הרעיון של הקישור הוא להשתמש באתר שמשלם לבעלי הזכויות.

למעלה