ביאלבה

noan80

New member
ביאלבה

חג שמח לכולם...שנה טובה, בריאה ומאושרת שאלות לי אליכם ואני מקווה שתוכלו לעזור לי... היכן נמצאת העיר ביאלבה? כיצד כותבים זאת בלועזית? והסיבה לשאלה היא שסבי וסבתי גרו ברחוב ביירוט 21 ולסבי הייתה מספרה ברחוב פלצה לודובה. אז אשמח לכל עזרה בנושא

noan80

New member
תודה רבה

גם אימי ואחד מאחיה ילידי ביאלבה. האם הכרת מספרה ברחוב פלצה לודובה? האם משפחת רוזנברג נשמע לך מוכר? אשמח לכל פרט

deebeebee

New member
יש לי חברה ילידת BIELAWA

ואביה, שנפטר לפני עלייתם ארצה, קבור שם. למיטב זכרוני זה באזור וורוצלאב. ליתר דיוק אשאל אותה אחרי החג (היא דתית).

deebeebee

New member
בינתיים בדקתי באתר JRI

ומצאתי רק BIELAWY שנמצאת, עפ"י האתר, באזור לודג'. מדובר באותו המקום?

masorti

New member
הנה האתר של עיריית BIELAWA...

כאן. תוכלי לשאוב ממנו מידע על העיר. אגב, בהערכה גסה שלי - העיר נמצאת כ- 70 ק"מ דרומית-מערבית לורוצלב.

יעקב 1948

New member
BIELAWA

יש לשים לב ש BIELAWA אשר מסורתי נתן את האתר שלה היתה עיר גרמנית עד 1945.שמה היה LANGENBIELAU. פלצה לודובה זה בפולנית ואני לא בטוח שבזמן הגרמנים זה היה השם. יש גם BIELAWA ליד וורשה. יעקב רוזן

noan80

New member
ביאלבה

תודה רבה על כל האנפורמציה. דודי נולד בביאלבה כשעוד הייתה תחת כיבוש גרמני בעוד שאימי נולדה בביאלבה כשכבר הייתה פולנית. שמות הרחובות שנתתי הן מביאלבה הפולנית. המשפחה שלי עברה לשם מלודז'.

masorti

New member
הנה מפת רחובות של Bielawa

רחוב לודובה נמצא שם למטה משמאל (קצת מעל לצלב).

masorti

New member
והנה קטע מהמפה הנ"ל...

שבמרכזו רחוב Ludowa (השם רשום במאונך).

noan80

New member
רחוב ביירוט

נכנסתי לאתר של העירייה, חבל שאין שם אפשרות לספרייה מכווננת ע"מ לבדוק רישומי לידה של אימי ואחיה (למרות שנולד בביאלבה הגרמנית), מישהו אולי הבחין ברחוב ביירוט? אולי מישהו פה מתושבי/ ילידי ביאלבה מכיר משפחת רוזנברג, סבי היה בעל מספרה בעיר ושמו סאלק/ זכריה?

למעלה