בטריות, מה מי מו?

mc901

New member
בטריות, מה מי מו?

שלום לכולם, אני עומד לקנות בארה"ב מצלמת SLR של קנון (300EOS) - לא דיגיטלית - וראיתי שהיא מגיעה עם בטריות ליתיום. האם ניתן לטעון את הבטריות האלה? אם כן, האם צריך לקנות מטען מיוחד? האם יש סוג אחר של בטריות שניתן להשתמש בו? מה אתם ממליצים? יום טוב!

eli_singer

New member
לא, הבטריות הם לא נטענות,

ובארץ גם גונבים עליהם סכום מופרז (60 ש"ח או משהו כזה...), כשאפשר לקנות אותן ב-4$ בארה"ב... אופציה א': אם במקרה אתה מזמין עוד ציוד מחו"ל, עדשות וכאלה, זרוק בפנים גם שני סטים של בטריות. אופציה ב': קנה גריפ למלצלמה (BP-200), וכך תוכל גם להשתמש בבטריות אצבע רגילות (AA), או אצבע נטענות, או בליתיום, וגם תרוויח גריפ, שזה תמיד נחמד (עוזר בצילומי פורטרטים). קח בחשזון שהבטריות ליתיום יספיקו לך, זה לא שהן נגמרות תוך שני סרטים... אופציה ג': לקנות כאן במחיר מופקע כשתצטרך... אלי

mc901

New member
המון המון תודה

ושוב תודה על התשובה המהירה. אני כנראה אקנה כמות בלתי מבוטלת של בטריות ליתיום עם המצלמה. הבנתי שהגריפ הזה זה משהו שמתחבר למצלמה עצמה, וכעת אתה אומר שניתן להשתמש בו עם בטריות AA רגילות. האם הבנתי נכון? כמה שוקל דבר כזה. שוב תודה ושבת שלום.

nob

New member
סוללות לEOS

אלו סוללות ליתיום איכותיות מאוד והם מספיקים להרבה מאוד סרטים. קראתי באיזשהוא מאמר שמספיק אותם ל-20 סרטים כאשר חצי מהם עם פלאש. לי הספיק סוללות אלו בהתחלה לכ-30 סרטים. אחרי זה החלפתי סוללות אחרי רק קרוב ל-40 סרטים. כנראה בהתחלה שיחקתי הרבה עם מצלמה גם בלי לצלם. עכשיו אני משתמש בפלאש חצוני, אז חיי הסוללות יהיו עוד יותר ארוכים. זה לא כמו בדיגיטלי שאתה מחליף סוללות פעם בכמה ימים. אגב המחירים הם לא כל כך גבוהים, כך שאל תגזים עם כמות הסוללות שאתה קונה איתה. אני קניתי אותם פעם אחד ב-35 ש"ח לסוללה בחנות רגילה, אחרי זה קניתי זוג ב-50 ש"ח שזה קרוב למחיר בארה"ב. פעם אחרונה הם נגמרו לי מאוד בהפתעה ואז קניתי אותם בקיוסק בטיילת של אילת בלילה ב-40 ש"ח לסוללה. כך שזה ממש לא נורא (תלוי כמה אתה מצלם, כמובן)

למעלה