בטריות בקור

ted

New member
נכון מאוד. אתה לא גורר אותו עם חוט

על הכביש. חוצמזה, הקיבולת היא כזו גדולה שגם איבוד בריא עדיין ישאיר מספיק מיץ חשמלי להרבה פעולות.

amirmk

New member
הבנתי.

אז המצלמה תתנהג כאילו היא מחוברת לשקע, תהיה דולקת כל הזמן ותאפשר ניקוי. האם הפלאג של ניקון סטנדרטי?

ted

New member
ניתן לרכוש אותו. ראיתי לפני כחודש

אתר (אבל לא שמרתי) שמוכר חוטים עם ראשים שמתאימים לשקע ה DC של ניקון, ואת הצד השני אתה יכול לחבר למה שאתה רוצה (בקוטביות הנכונה כמובן).

maxos

New member
קנה את המטען השלם

ותעשה לעצמך חיבור סטנדרטי בדומה לחיבורי חשמל של אוטו. כך שיהיה אפשר עדיין להתחבר למטען ולהשתמש בו וגם לחבר את הספק החיצוני. אם אתה חושב שזה גדול עליך לך לאלקטרונאי. זה עניין של 15 דקות.

אמיר

תזרוק עצם מדי פעם בפורום השכן ... אני לא קורא עיתונים ואני מפספס את תמונותיך לא יזיק לנו גם קצת ספורט שם בפורום

ilan_k

New member
אכן אחלה תמונה של סאבוניס...

ראיתי בידיעות.... לזרוק עצלם על פירטי התמונה יהיה מוגזם לבקש?!!

amirmk

New member
מה פתאום.

ניקון D1 80-200 AFS, בערך ב-150 מ"מ. SB-28DX, פיצוי שלילי של חצי סטופ. מדידה לפי מדאור ידני של סקוניק וכרטיס אפור, צמצם 2.8, תריס 1/350.

maxos

New member
D1???

אך איזה נוסטלגיה.... אתה לא רוצה להחליף כבר?

ilan_k

New member
תודה, לעינייני הקפאות באוויר...

לכדורסל - צריך מינימום של 1/250 כדי לקבל הקפאה טובה..? נראה תוצרת גם היום מגבעת שמואל?

amirmk

New member
זה מאוד תלוי

לאדם שמטביע או קופץ, אולי, לכדור לא, ולשחקן בתנועה תמיד. לא אצלם היום בגבעת שמואל, כי אני כמעט ולא מוכר תמונות ממשחקים בארץ. (ידיעות ומעריב שולחים צלמים שלהם, יותר זול ויותר נוח להם.) ה-D1 לא כזאת נוסטלגית. החלטתי שה-D1H לא שווה לי עוד 5000 דולר בשביל באפר וקצת צבעים, וה-D1X איטית מדי כמו ה-D100. ה-D2H תוביל לשדרוג.

maxos

New member
בהצלחה...

אחרי 4 שנות עבודה בטח אתה כבר זוכר את כל התפריטים בראש. איזה סיוט... אני כבר רואה כמה אתה הולך ליהנות מה D2H.

maxos

New member
עכשיו אני רק קולט...

D1... עכשיו אני מבין למה אתה כל כך מתלונן על הסוללה, הסוללות של הסדרה הזאת נגמרות ממש מהר. וזה עוד בארץ ישראל, בקור זה לפחות יורד בכמה אחוזים טובים... לא פלא שאתה מתלונן....

amirmk

New member
כל הסדרה דפוקה.

גם ה-D1X מחזיקה זמן דומה על בטריה, בערך. זה למה אני מטייל עם 4 בטריות, כבד ויקר. התפריטים של ה-D1 הם מכה. מי המטומטם בניקון שעשה את זה? עוד טמטום: הבאפר שמיש רק בצילום רציף, בצילום בודד תאלץ לחכות עד שתכתב התמונה, כמו בקומפקטיות פשוטות. ה-WB מפגר. פלאשים לא עובדים מי יודע מה אחרי איזה 7-8 מטר. בררנית לגבי כרטיסי זכרון. באמת אני אהנה מה-D2H.

maxos

New member
החהחהחה... חבוב...

1999 בחיי מצלמות דיגיטליות זה 40 שנה... אתה מסתובב עם ציוד כל כך ישן, לא חשבתי שמשהו בכלל עוד עובד עם זה. נראה לי שאחרי כל כך הרבה סבל אתה חייב לעצמך איזה D2H... לא תדע בכלל מה פגע בך :)

ilan_k

New member
לא הייתה לפני הD1 אזו ...

D2000 או משהו יותר ענתיקה...?!!

amirmk

New member
קנון/קודאק D2000, או קודאק 520.

כמובן שהייתי מקבל סכום עבורה, משהו כמו 2.5K (אז) ולשהקיע עוד 2.5? טוב לי עם המצלמה שלי. לראיה יאמר: המצלמה שלי לא בקרה בהדר מעולם בגלל בעיה טכנית, רק מספר פעמים לצורך ניקוי. ה-D100 של שניים מחברי הפורום הספיקה להחנק בגיל צעיר מאוד. כבר רכשתי ניסיון כבודק של ה-D2H, אני מכיר את המצלמה. שיפור, בהחלט. אבל הייתי יכול להמשיך עוד עם ה-D1. הרזולוציה לא בעייתית בכלל. (התמונות שנשלחות למערכות העיתונים ברזולוציה נמוכה אפילו מזאת של ה-D1 שלי.)

ilan_k

New member
לא יודע כמה עולה ה-D1

אבל לפי דבריך הם היו אמורים לשלם לך עבורה... כי גם הD1H לא עולה 5K....

למעלה