בטן עובר קטנה...

ronit1985

New member
בטן עובר קטנה...

היי,
גם אני חדשה ומצטרפת (לצערי��)
אני בשבוע 29+6, במהלך כל הסקירות והאולטרסאונדים התינוק היה קטן בשבוע.. עכשיו הבטן שלו קטנה בשבועיים. ספציפית הבטן, הראש טיפה גדול אבל תקין והרגלים טיפה קצרות אבל לא משמעותי (נשמע ממש לא פרופורציונאלי חח) בכל אופן, כעת אני במעקב של הריון בסיכון עם חשד לiugr

שאלתי, מתי החשד מאומת/ שלא מאומת?
ואמרו לי שאם הבטן לא תגדל יצטרכו ליילד לפני, מניסיונכם, מאיזה שבוע מחליטים על דבר כזה? ובאיזה מצב?
יש אפשרות כלשהי שתעזור לזרז את הגדילה שלו? תזונה אולי?
(הריון ראשון ואגב יש לי המוגלובין נמוך של 10.2 בערך כל הזמן גם לא בהריון..)

אודה לכל פיסת מידע כי הרופאים חוץ מלהלחיץ לא עושים הרבה..

תודה!!

מצב דומה למה שאני חויתי בהריוני הראשון

אני הצלחתי למשוך, באשפוז עם 4 מוניטורים ביום לוודא שהוא לא במצוקה- עד שבוע 34+4. בד"כ אחרי שבוע 34-35 אם יש פער גדול מדי- מיילדים כי הבשלות הריאתית כבר קיימת ברב המקרים
תזונה חלבונית זה חשוב אבל כרגע לא בהכרח ישפר את המצב
זה קשור לשיליה בד"כ ומצבה נקבע בתחילת ההריון
חשוב ביותר לערוך בירור קרישיות יתר מלא לאחר הלידה

ronit1985

New member
מה זה בשביל

הרופאים ״פער גדול מדי? ״
וזה בהכרח מאמת את התסמונת פיגור הiugr?
אגב, היית צריכה הרבה מעקב במוניטור כי לא הרגשת תנועות?

מעל שבועיים פער

מוגדר IUGR
לאמת יהיה אפשר רק אחרי הלידה וידעו באמת מה המשקל
המעקב הוא בגלל שעיכוב בגדילה בהרבה מקרים הוא בשל שיליה שלא מתפקדת ולכן יש לפעמים מצוקות או חלילה יותר מכך

עקרונית

משבוע 34
זה עדיין פג וצפוי לו בין 3 ל06 שבועות בפגיה (פלוס מינוס- אין פה התחייבויות)
לצערי לא תמיד ניתן לחכות עד 34... לפעמים מתפתחת מצוקה, לפעמים מתפתחת רעלת (שאופיינית למצב כזה) וכו'

ronit1985

New member
כן קראתי על הרעלת והכל

אני מקווה שיחזיק מעמד..
יש משהו שניתן לעשות כדי ״לעזור״ לו כמה שיותר להתפתח?

לונצוש

New member
מנסה לעודד..

אצל הבן הבכור שלי המצב היה דומה..
בשבוע 32 בערך התחיל פער של שבוע, הפער היה בכל חלקי הגוף (הייתי שבוע 32 והראש הרגליים והבטן התאימו ל- 31)
התחלתי מעקב פעם בשבועיים בבית חולים,
הפער הלך וגדל והיה חשד ל- iugr הייתי בלחץ כל סוף ההריון.
בדרך כלל שולחים אותך לבדוק זרימות (אם לא שלחו אותך תתעקשי שישלחו) , בודקים שהזרימה מהשיליה תקינה והעובר מקבל את התזונה הנחוצה לו. כל עוד הכל בסדר לא ממהרים לילד אותך.
בסוף הגעתי לשבוע 40 והעובר היה מתאים לשבוע 36/37!! שתביני את הפער!
המליצו לי זירוז ולידה יזומה , הסכמתי כי האמנתי שבחוץ הוא יקבל יותר טוב את כל מה שנחוץ לו.

היום הוא כבר בן שנתיים, ילד רגיל מקסים והכי חשוב בריא!!!.
מבחינת התפתחות הוא מתקדם בהרבה מבני גילו!! הוא גם בין הילדים הגבוהים בגן.
ככה שזה באמת לא אומר כלום!
המון בהצלחה שיהיה לך..

ronit1985

New member
אני גם מאוד מאמינה

שזה לא אומר כלום לאח״כ..
פשוט הלחץ הזה של לילד לפני ואני רק בשבוע 30 ועכשיו להיות במעקב מתמיד עד הסוף.. גם הלחץ של כל היום להרגיש תנועות וכאלה..

זה לא "לא אומר כלום"

לעיכוב בגדילה ברחם יש משמעויות לכל החיים
נכון שהן לא טרגיות
אבל זה בהחלט יותר מסתם משקל נמוך
זה משפיע על המערכת המטובולית של הילד
בוא נגיד שבן ה-7 שלי נורמלי וחכם והכל. אבל היו לו בעיות והיה צריך מעקב
ויש ילדים שצריכים יותר מכך
אז אחרי הלידה- לא לזלזל ולא לחשוב שזה רק משקל קטן

מנסה 1982

New member
מנצלשת

קצת רקע ושאלה
הריון ראשון לאחר IVF איקסי. - כרגע שבוע 25 - שקיפות תקינה ובעקבותיה הכימי והחלבון תקינים (אי לכך לא עשינו מי שפיר או ציפ גנטי ) סקירה ראשנה מצאו עורק טבורי בודד- עדיין נחשב בדיקה תקינה, בגלל עורק בודד שלחו אותנו לאקו לב שמצא חשד ל VSD וביקש שנחזור בשבוע 28 לאימות. סקירה שניה מתגלה עובר קטן מתחת לאחוזון 3 פחות מ 400 גרם ומדדי בטן, ירך, רגל תואמם לשבועיים אחורה - משמע חשד ל IUGR
מיד שלחו אותנו לאשפוז, בדיקות , פגישה חוזרת עם יועץ גנטי -כל החבילה אפילו התחילו לדבר על הפסקת הריון (כמובן נשלל על הסף אחרי הדרך הארוכה שעברנו ועוד לפני שהתחלנו בדיקות נוספות) כל הבדיקות דם חזרו תקינות (עדיין מכים לANA ו APLA - שאמורות להגיד משהו על שיליה - למרות שנצפו זרימות תקינות בסקירה) , חלבון חזר תקין.
בנתיים גם הספקתי להיות שוב ביקרות אצל הרופא נשים הרגיל שלי שראה דופק, תנועות, נשימה, כמות מיים תקינה בקיצור מבחינתו הכל תקין.

ועכשיו לשאלה - אנחנו מאוד מתלבטים לגבי ביצוע מי שפיר עם ציפ גנטי - האם לעשות? ואם כן מתי ?האם עכשיו או לחכות לשבוע מתקדם יותר שבבמידה ותהייה לידה מוקדמת יש לעובר יותר סיכוי לשרוד? כמו כן המליצו לנו על פרופסור צאלאל לקבלת חוות דעת נוספת האם מישהי מכירה ויכולה לתת עליו חוות דעת?

מקריאה של ההודעות הקודמות בשרשור הזה אני לפחות יכולה להבין שהמצב שלנו לא חריג ואפשר להגיע לסיום הריון עם ידיים מלאות בילד בריא - אם אפשר להגיד לפחות משהו אחד מעודד בשבועיים האחרונים....

המצב שלכם

לא דומה למצב כזה בשבוע 30
עיכוב בגדילה כה גדול בשלב כ"כ מוקדם עלול לגרום לנזקים גם במח, להפסקת דופק ועוד לכן ההמלצה על הפסקת הריון
ארם מחליטים שלא חייבים להבין את המשמעויות- יש סיכוי לא קטן לילד פגוע מאוד. לא כי הוא כך גנטית אלא בגלל תנאי הרחם. יש סיכוי שהוא ייכנס למצוקה ויאלצו ליילד פג מאוד קטן שמעצם הפגות עלול להפגע לטווח ארוך ולפעמים נזקים שהם לא הרי שיקום
&nbsp
מצד שני- יש סיפורים אופטימיים
אבל....
מי שפיר לא עושים לפני שבוע 30 לכל המוקדם. צ'יפ גנטי ייקח בחודש להגיע. אני מאחלת לך שתגיעי לשבוע 30 אבל זה ממש לא בטוח
סליחה על הבוטות אבל לתחושתי במצבים כאלה המערכת הרפואית קצת חסה על הנשים ולא מספרת "ישר ולעניין" את המצב לאשורו

מנסה 1982

New member
דווקא לא חסו

היי עינב,
תודה על התגובה שלך עד כה דיברנו איתנו רק על בעיה גנטית שיכולה להוביל למצב הזה ולא דיברו איתנו בכלל על תנאי הרחם - מה הכוונה תנאי רחם?
אגב מיד אמרו לנו שבגלל שהוא קטן אפשר לגשת לועדה בלי הפניות ובלי כלום רק על סמך זה שהוא קטן וזה נאמר לנו יותר מפעם אחת במהלך יומיים אשפוז בבית חולים לבדיקות - אנחנו אלו שלא רצינו לקבל את הנושא הזה או לחשוב לכיוון הזה......
אגב הם די דחפו שנעשה מי שפיר בשבוע 23+ שבו הגענו לסקירה השניה וגם היועץ הגנטי אמר לנו גשו כמה שיותר מהר לעשות - אפשר לקבל תשובות אחרי 10 ימים , רק אחד מבין כל אלה שדיברו איתנו בכלל העלה את האפשרות של לחכות עם המי שפיר לשבוע 30 ולעקוב ולראות אם העובר ממשיך להתפתח עד אז

זה כנראה

כי המצב מאוד חמור
רוצה לומר לך שבמצבים כאלה רוצים מי שפיר עכשיו כדי לוודא את המצב ולגשת להפסקת הריון כמה שיותר מוקדם. זה עניין של החלטה שלכם אבל לטעמי אם המצב חמור מאוד חייבים להבין שאחרי שבוע 24 אם מתפתחת לידה מהמי שפיר הרופאים חייבים להציל את הילד גם אם הוא פגוע מאוד
תנאי הרחם הכוונה שהשיליה לא מתפקדת ולכן דם לא זורם כמו שצריך לעובר- ולכן הוא לא גדל. כשזה מתחיל כה מוקדם בהריון יש חשש אמיתי להתפתחות המח וליכולת של העובר בכלל לשרוד....

למעלה