בטן נפוחה

ענתי44

New member
בטן נפוחה

אמא חזרה ממרכז היום עם בטן ממש ממש נפוחה, כפול מזו בבוקר. המטפלת ממרכז היום איתי וגם היא שמה לב לזה. האם מישהו נתקל בדבר כזה?

ענתי44

New member
כמו שחשבת גזים

אמא חזרה ממרכז היום ולפתע החלה הבטן להתנפח ונראתה כמו של אישה בחודש תשיעי, הבטן היתה נוקשה והטבור בולט, המכנסיים החליקו מתחת לבטן הנפוחה. המטפלת ואני השכבנו אותה במיטה והחלפנו טיטול שהיה ספוג שתן, לא התלחנו לסגור את הטיטול מרוב שהבטן התנפחה. התקשרתי לקופת חולים וכבר לא היה רופא. הפקידה אמרה לי לחכות לפתיחת סניף אחר. התייעצתי עם אחות שהלחיצה אותי ואמרה להזמין אמבולנס. גם הצוות באמבולנס סבר שיש לפנות. הגענו בזמן טוב שהמיון היה ריק כמעט וקיבלנו טיפול מעולה ומהיר ( הגם שבהתחלה הרופא נזף בי שבאנו ) הבדיקות חזרו תקינות, בצילום בטן הכל בסדר. בקיצור אין בעייה וההשערה שזה התקף גזים. הבטן עדיין נפוחה מאוד אבל הרופא אמר שזה יירד. כמה טוב לחזור הביתה. ולמרות העלות היקרה אני מאמינה שעשיתי נכון שלא הימרתי ושנסענו למיון.

ענתי יקרה , כמה טוב בבית

אני שמחה שלקחת אותה וכך את רגועה שהכל תקין והעיקר שלא צריכה להשאר בבית החולים. מה שלומך את? אני מקווה שעכשיו את רגועה יותר לגבי הבדיקות שלך. אנו חזרנו עייפים מאד מהטיול ומחר יהיה יום חדש שולחת לכן המון נשיקות והלואי שהכל יעבור לאמא מהר לילהטוב , טובה

ענתי יקרה , כמה טוב בבית

אני שמחה שלקחת אותה וכך את רגועה שהכל תקין והעיקר שלא צריכה להשאר בבית החולים. מה שלומך את? אני מקווה שעכשיו את רגועה יותר לגבי הבדיקות שלך. אנו חזרנו עייפים מאד מהטיול ומחר יהיה יום חדש שולחת לכן המון נשיקות והלואי שהכל יעבור לאמא מהר לילהטוב , טובה

pisikusha

New member
הגזים האלה אלופי הניפוח אך טוב שבדקת

כי לעיתים בטן יכולה להתנפח לא עליינו גם מנוזלים,סימן למשהו בעייתי ביותר, ואת זה לא רציתי לומר לך כדי לא להפחידך סתם. ואת,החלמת?

ענתי44

New member
זה מה שהאחות בטלפון אמרה

כשייעצה לי להגיע למיון. אם היו בודקים אותי במיון לא בטוחה שהיינו יוצאים משם כל כך מהר. היום הלכתי להנהלת הסניף של הקופה להתלונן על אי קבלת תור. זה הסתיים בבכי. אבל בסוף התקשרו אליי וקיבלתי תור ל-19.10.09 ( נו שויין לפחות זה השנה ) ביום חמישי קבעתי תור לרופאת משפחה שחוזרת מחופשה לאמא ולי ונראה מה תגיד לי, כי ברור שככה אני לא יכולה להשאר עד התור. אולי אקבל בינתיים משהו שיקל על המצב. מה שלום חמואמא?

hregev1

New member
עשית טוב שלקחת את אמא למיון

אם לא היית עושה זאת היית נשארת מודאגת ובסימן שאלה ובשביל מה את צריכה את כל זה? ככה את רגועה ואת יודעת שכנראה זה רק גזים ולא משהו יותר גרוע. אבל דעי לך שכאבי גזים זה כאבים איומים, כשהייתי יותר צעירה היו לי התקפים של גזים זהו כאב שמרגישים כאילו חותכים א הבטן לרוחב בסכין והם רצים ממקום למקום אני הייתי מצליחה להתגבר עליהם רק בעזרת כדורי פחם שמרגיעים את הכאבים תוך זמן לא ארוך. אני מקוה שאת מרגישה יותר טוב עם כל הבעיות שלך, את חייבת זאת כי את צריכה כוחות בשביל אמא וברור שגם בשביל עצמך. להתראות בבריאות חני

hregev1

New member
היום מיכאל הדאיג אותי מאד

אחר-הצהרים כשישבתי איתו בגינה על מנת לשאוף אויר צח, פתאום ראיתי שהוא מתאמץ מאד ופניו האדימו ולאחר מכן כשגמר להתאמץ נהיה חיוור מאד ולאחר מספר דקות שוב האדים ושוב נהיה חיוור וכך מספר פעמים וחוזר חלילה, כשנגעתי בו בזמן שהיה חיוור ראיתי שהוא מזיע מאד והפנים והידים שלו היו קרות כקרח, למען האמת די נבהלתי אבל הגיע זמן האוכל, אז העליתי אותו למעלה ושוב בזמן האוכל היו אותן תופעות ואז שמתי לה לכך שהקטטר שלו כמעט ריק מאז לפני הליכתו לישון בצהרים, דוקא גדולים הוא עשה מספר פעמים היום אבל מסיבה כלשהי יש עצירת שתן, חום לא היה לו. השכיבו אותו לישון ובשעה עשר בערך התקשרתי לשמוע מהאחות מה המצב כעת, נאמר לי שזה נראה יותר טוב אבל לחץ-הדם שלו מעט גבוה 190/90 אז מיד נתנו לו כדור מתחת ללשון והוא הוריד את לחץ הדם ל150 . אני מקוה שמחר תהיינה לי בשורות טובות, ברור שטוב אני כבר לא אישן הלילה. לילה טוב ולהתראות חני

חני יקירתי..

הלחץ דם הגבוהה הוא מעצירת השתן, זה שנותנים לו משהו להורדת הלחץ דם, זה מצויין ואפילו משתן , אבל צריכים לבדוק את הבעיה לעומק אולי יש סתימה בקטטר, כדא ישיחליפו אותו ואז ידעו מאיפה העצירה נובעת...הכאבים של עצירת השתן הם כמו כאבי הגזים חבל שיסבול סתם... שיהייה לך לילה טוב!!!

zs1957

New member
חני מדובר בעצירת שתן

תפני לאורולוג שיבדוק. זה חוזר אם לא מטפלים. רפואה שלמה למיכאל. שולחת לך חיבוק גדול זהבה

hregev1

New member
נכון שהאצירה חוזרת על עצמה

היא כבר חזרה מספר פעמים, למעשה הכניסו לו את הקטטר בגלל שהיתה לו אצירת שתן (אצירה = מלשון אוצר) כפי שנודע לי לפני מספר חדשים, יש למיכאל חיידק אלים ועמיד שקשה להיפתר ממנו ולכן הוא חוזר מידי כמה זמן ועושה שמות. היום באתי למרכז הסיעודי ומצאתי את מיכאל כשהוא במיטה ומחובר לאינפוזיה, זה לאחר שבבוקר דיברתי עם האח והוא אמר לי שהרופא ראה אותו ונראה להם שהוא סובל מיובש ואז העמיסו עליו שתיה מרובה (ג'לי) והצמידו אותו לאינפוזיה של נוזלים ואנטיביוטיקה. לאחר מכן דיברתי עם הרופא והוא אמר לי שמכיון שהוא פיתח לחץ דם גבוה והתייבשות אף על פי שקיבל נוזלים בשתיה הם ינסו במשך 5 ימים לתת לו אנטיביוטיקה ואם יהיו לו עדיין תופעות מדאיגות הוא יופנה לטיפול בית-חולים. אני מאד דואגת. לילה טוב חני

zs1957

New member
חני, רפואה שלמה למיכאל

נקווה שהאנטיביוטיקה תעזור ולא יזדקק לאישפוז בבית החולים. זהבה

גם לי יש לפעמים התכווצויות וכאבים כאילו צאצאי

הנוסע השמיני עומדים להתפרץ מתוכי. להפתעתי הרופא אמר שזה גזים וזה כנראה כךכי אם זה היה משהו אחר, מזמן הייתי עוזב את תפוז ועובר לפרום של תפוח בגן עדן

תפוח עץ הדעת שנלקח מיקירינו

וזה מחייב אותי להגיע לגן עדן, כי בגהינום ישנם ודאי התפוחים ששלגיה קיבלה...

למעלה