בטי חולה..

ofir_y

New member
בטי חולה..

הנעתי, שמעתי רעש מוזר מהמנוע התעלמתי ממנו כי אני רגיל לרעשים מוזרים מהאגזוז הרופף שלי.. נסעתי לכיוון הבית ובאמצע רמזור נכבה האוטו, ולא הניע.... אחרי זה הנעתי בדחיפה נסעתי הבייתה החנתי. באתי להניע, לא מניע. מה עושים?

dejavu

New member
סטרטר

תנקה את הכבל שמגיע מהמצבר אל הסטרטר (כבל עבה מהודק עם אום 13 לכבל של הסטרטר) תנקה טוב טוב מקורוזיה עם נייר שיוף גס וגם את הכבל הקטן שמחובר ליד הכבל העבה עם נעל כבל, אם עדיין לא עוזר, אז כנראה שהלך הסטרטר.... ואם כן שלח מסר בפרטי אולי יש לי סטרטר במחסן... בהצלחה..

ofir_y

New member
היי תודה על התגובה

סטרטר הלך.. מת יש רעש אפילו מהסטרטר (האמת שכבר אין, אבל היה) וגם רעש החיכוך שהיה בנסיעה מצביע על זה. גם המוסכניק שהייתי אצלו אמר לי.. בכל מקרה, שלחתי לך מסר בפרטי.

EranR

New member
רעשים מהסטרטר בנסיון התנעה

המתנע/סטרטר בחיפושיות הקדמה - בחיפושיות מותקנים מתנעים/סטרטרים משני יצרנים Bosch או VW. המתנע הוא מסוג סולנואיד משולב (בעלי אוטומט סטרטר). האוטומט הוא מנגנון חשמלי מגנטי אשר אחראי לשילוב ציר הנעה המשונן של המתנע (בנדיקס) עם שיני גלגל התנופה של המנוע - לפני שהמתנע מתחיל את פעולת ההתנעה עצמה. הסטרטר ממוקם בחלק הפנימי של גלגל התנופה, בצד ימני אחורי של הרכב, ניתן להגיע אליו אם מסתכלים מתחת לרכב באזור הכנף האחורית הימנית. אופן פעולת מתנע - ההפעלה של המתנע היא בשני שלבים: 1. 1/2 סיבוב של מתג ההצתה - הפעלה של האוטומט (סולנואיד) שבתורו דוחף את הראש המשונן של הסטרטר (סבבת/בנדיקס) אל עבר גלגל התנופה המשונן ומשלבו. 2. סיבוב מלא של מתג ההצתה - מעבר זרם מלא דרך המתנע, שמסובב את גלגל התנופה ומספק את ההפעלה הראשונית למנוע. הבעיה - בסיבוב מלא של מתג ההצתה (התנעה) סובבת המתנע/בנדיקס אינו מצליח להשתלב עם גלגל התנופה או שהוא נתקע. * התופעה מלווה ברעש של שפשוף של מתכת או גריסה. ** התופעה יכולה להופיע גם לסרוגין. בדיקת תפקוד הסולנואיד - נתק את כבל הפלוס (+) הראשי של המתנע ובדוק אם בסיבוב של מתג ההצתה ובמתן מתח, הסולנואיד "מקפיץ" את הבנדיקס החוצה. פתרון - מדובר בד"כ בשיפוץ/החלפה של הסולנואיד/אוטומט, אותו רכיב שאחראי לשילוב הבנדיקס עם גלגל התנופה. קיימת גם אפשרות שהשיניים בגלגל התנופה נשחקו אך זו תופעה פחות נפוצה. עלויות - (הערכה גסה) סולנואיד משופץ - 100-150 ש"ח עבודה 150-200 ש"ח שיהיה בהצלחה אופיר, מקווה שלא שילמת יותר מידי על התיקון. ערן.

kobix1

New member
ערן!

אתה כותב את המלל שלך מאיפה שהוא או שכל זה הוא ידע אישי???

EranR

New member
הלו קובי

מה קורה מותק? אצלי בסדר, קצת לחץ בעבודה/לימודים וכ"ו - לא מגיע לטפל בחיפושית החדשה שקניתי... מבועס מזה רצח. לשאלתך, הידע שלי במכונאות נבנה ב- 4 שנים שיש לי בהם את חיפו. בכל פעם שיכולתי לדחוף את האף למה שחנה עשה באוטו אז תהייה בטוח שהוא היה עמוק בפנים (קובי יא חמוד נא לא לפתח את הנקודה, דיר בלאק). קניתי ספר טוב ב- 200 ש"ח, שאני ממליץ לכולם. - חוצמזה אני תמיד שואל את אבא (הוא באמת יודע הכל) ואת בני כמובן. בעצם, אני משתמש בשאלות של כולם בשביל ללמוד ולחקור את מה שאני לא יודע. זהו לפחות בינתיים. ערן.

kobix1

New member
לא מפתח שום נקודה!

בפורומ אבל במפגש אתה חייב לי קצת הסברים...:))) מה שם הספא ואיפה אני יכול לקנות אותו

ofir_y

New member
היי תודה

לקחו לי 100 ש"ח על בדיקת הסוויצ´ והסטרטר הסטרטר מפורק, והוא שרוף לגמרי. החיפושית מתחת לבניין שלי (הנענו אותה בדחיפה) ואני מתכוון לרכוש משלומי (de ja vu) סטרטר משופץ במחיר 200 ש"ח כולל התקנה, אחריות, ושתייה קלה :) אופיר

למעלה