בטיש האחרון שהייתי

בטיש האחרון שהייתי

ר' לייזר אמר לי שבהשוָאה לכמות השירים והתרגומים שהייתי מעלה הֵנה קֹדם, היום אני ממש יבש. וזה כי אני כותב ומתרגם די מעט בזמן האחרון. אבל עשיתי היום תרגום ואני רוצה את דעתכם על מה שיצא
. מצֹרף

MonShrie

New member
גם ברוסית כתוב nevermore? ../images/Emo6.gif

ממש יפה! אני לא כותב את זה כל פעם - אבל השירים שלך, כולל הקטע הארוך הקודם טובים ומעניינים! מקווה לראות אותך מתישהו (בפעם האחרונה שדיברנו בטלפון...היית די שתוי
)

ברוסית

כתוב משו כמו "ועונה לעצמי במִלּותיו של העורב הידוע". תודה, בכל אֹפן
. לא זוכר שדברנו בטלפון, אם כי התראינו פעמַים (בטיש בת"א ובטיש בקרתא דשֻפרַיא) ואח"כ גם בתחמ"ר בקד"ש.. אולי אני לא זוכר כי באמת, הייתי שתוי, לך תדע. תעבֹר בעיר הקֹּדש - דבר אִתי, נתראה
.

Le Fay

New member
בתרגום הנהדר של ז'בוטינסקי ל"עורב"

(באמת נהדר) הוא השתמש ב"עד-אין-דור" (היה חשוב לו לשמור לא רק על משקל וחרוז אלא גם על המצלול מבשר הרע).

נו, ברור,

הרי פו פִּתח את כל השיר כשנקודת ההתחלה והמוצא היה המצלול של המּלּה "נוֶרמור!". אז אם לתרגם - צריך, ראשית חכמה, לשמֹר עליו.

Le Fay

New member
כיין ../images/Emo13.gif אדגר אלן פו הסביר

ב"תורת החיבור" למה בחר בהברה הסופית הזו.

אפשר פֵּרוט?

לי ידוע על מסה שלו בשם "איך כתבתי את העורב" ששם הוא אומר שהשיר התפתח מהמצלול של המלה.

Le Fay

New member
בדיוק המסה הזו

שיצאה פעם, קרוב לעידן הקרח, בעברית בתוך קובץ חיבורים ארספואטיים בשם "חכמת החיבור", ואחר כך "תורת החיבור".

Le Fay

New member
עוד לא קראתי די פעמים ../images/Emo6.gif

רק ארבע, ומובן שאני עיוורת וחרשת למקור, שזה בטח הפסד שלי, אבל אחלה שיר, גם המתורגם! אתה יודע כמובן שאפשר גם "לשבת בית" ולא רק "בבית", נכון? מניחה ש"בבית" שייך לרובד לשוני מתאים יותר, אבל אם דפקא מתאים לך למשקל בלי הבי"ת... מה באמת עושים בקשר להטעמות ברוסית, שבטח מכתיבות ניגון אחר?

אהה. "מושיב יחידים ביתה,

...מוציא אסירים בכושרות". אבל גם למשלב וגם למשקל התאים "בבית". לא הבנתי את השאלה לגבי ההטעמות. הבעיה שלי היתה (והִנּה עדַין) עם חרוז דקטילי (שלא לדבר על היפרדקטילי) שישנו, למשל, בשורות הראשונה והשלישית בכל בית בשיר הזה, שאינו טבעי לעברית. לפעמים אני מתעקש ומצליח לעשות משהו, כמו פה, ולפעמים אני עושה לשורות כאלה ברית מילה ומתפשר על חרוז נקבי. כך או כך - למה התכוַּנתְּ?

Le Fay

New member
חחח... שכחתי שיכולה לדבר במקוצרת

התכוונתי לחריזה דקטילית, כמו בתרגום מכל שפה נורמאלית לעברית.

Le Fay

New member
נדחה את הדאגה ליום בו לא תבין?

עזוב שטויות, יש'ך למעלה אחלה שיר משובח מאלה שאוחזין בקונסטרוקציה הדפקנית במרכז בית החזה ומטלטלין אותה אנה ואנה, כל השאר טפל.

למעלה