בטיחות

zina71955

New member
בטיחות

ביום שישי ראיתי לחרדתי הורדת אדם מתורן באופן בלתי בטיחותי בעליל. המוריד שיחרר את המעלן כשהוא במרחק של כ מטר וחצי מהכננת תוך כדי "ניעור" המעלן בידיו כדי שישתחרר מהתוף. בצורה זו המעלן עלול בקלות ל "קפוץ" מהתוף כלפי מעלה - או אז מהירות ההורדה תהיה על פי ניוטון. הערתי לו על כך (חיי אדם אחרי הכל) והתגובה הייתה "איך להוריד?". ובכן. הורדת אדם מגובה חייבת להתבצע כאשר יד אחת צמודה לתוף הכננת והשניה משחררת לאט בצורה מבוקרת ממרחק של כ 30 ס"מ. לסירוגין. לאט אבל בטוח. זאת כאשר מדובר בשיחרור ידני. תמיהני אם מלמדים זאת בבתי הספר למשיטים, או שזה אולי לא אייטם בבחינות המעשיות?. חג שמח ובטוח לכולם.

אק 2015

New member
בטיחות...לאילן.

ובאותו ארוע,האם לדעתך אותו אדם היה מחובר גם למעלן רזרבי ? או שזה נחשב ל- " לוקסוס "... מה דעתך, צריך או לא
צריך ?.

zina71955

New member
לא היה מעלן נוסף

וחוששני (לא בטוח) שהקצה המחובר לבוס'ן צ'ר לא היה מחובר ישירות אלא בשקל (גם זה מסוכן, יותר מחוסר מעלן שני) בצי הסוחר לא היינו משתמשים בשני מעלנים אלא בחבל ביטחון נוסף הקשור כך שתמיד אפשר לעצור נפילה במקרה ש.... זה מה שאני עושה גם כאן.

אק 2015

New member
בטיחות.

מעלן שני = כוונתי לשימוש כחבל ביטחון במקרה של כשלון המעלן העיקרי.
למה לדעתך זה לא נכון להשתמש בשקל לחיבור ה-בוס'ן-צ'ר למעלן העיקרי.
תודה על ההסבר.

zina71955

New member
שימוש במעלן שני ושימוש בשקל

מעלן שני/חבל ביטחון רק (לדעתי) כשהשימוש/בקרה נעשים ישירות על ידי האיש המוּרם. אחרת זה מצריך שני אנשים על הסיפון. כך גם אפשר להשתמש באמצעי הרמה אישי ללא אדם על הסיפון. למה לא שקל? משום שכאשר אתה מרים/מוריד ישנה אפשרות, אם גם מועטה שגזע השקל יסתובב ויפתח. קשירה ישירה של המעלן אל כסא ההרמה (קשר הצלה) בטוחה הרבה יותר

gb228

Active member
מנגנון ביטחון בעזרת ג'ומאר

בתחום הטיפוס והסנפלינג יש מתקן המתלבש על חבל סטטי ומאפשר תנועה רק בכוון אחד שנקרא ג'ומאר (לא מכיר אותו בשם אחר) - נראה לי התקן מצוין כמנגנון ביטחון:
1. ניתן לחבר לחבל סטטי כגון מעלן שכבר "תפוס" ולכן לא דורש מעלן נוסף (ד"א אני במקרה בו היה לי חסר מעלן נוסף לאחרונה שחררתי את הטופינג ליפט והנחתי את קצה המנור על הסיפון למשך העבודה)
2. קל לתפעול ע"י האדם המורם
3. שניים כאלו מאפשרים טיפוס תורן ללא עזרה (זו המטרה המקורית לשמה נועד ההתקן)
4. יכול לשמש לעוד הרבה מקרים בהם נדרש התקן שדומה בפעולתו לספינלוק

zina71955

New member
ברגע שהמעלן נעשה סטטי אני יכול להשתמש בכל

חבל/אמצעי אחר שיש לידי. וכך אני עושה עם חבל הביטחון שקשור למותני. אסור לקשור אל המעלן המרים/מוריד משום שאם הוא משתחרר/נקרע חבל הביטחון או כל מנגנון אחר משול לאפס. ביחוד כאשר מורידים את הכסא

lunatick

New member
משמש אותי כבר הרבה שנים

אם אזכור אצלם ואעלה תמונה. מאפשר למשתמש לעלות לבד לראש התורן. חוסך הרבה צעקות, רק לא לשכוח שום דבר. דבר נוסף שיש אצלי ואני מאוד גאה בו אלה ארכובות שמחוברות לכיסא. כך שכשאני מגיע כמעת לראש התורן (המכשיר מפסיד כ30 ס"מ ) אני קושר את חגורת הביטחון ונעמד, ובכל מקרה יותר נוח. יואב

תמונה או לינק להתקן המדובר

נשמח לתמונה או לינק להתקן המדובר.
זה נשמע מעולה למשימה.
חג שמח.

אק 2015

New member
ארכובות - שידרוג הרעיון.

מומלץ לקבע במרחק עמידה מראש התורן שתי מדרגות במקביל ( מהסוג המשמש לטיפוס על התורן) כדי לעמוד עליהן בזמן עבודה על ראש התורן ולחסוך בעומס על מעלן ההעלאה וזה גם יותר יציב ונוח לעבוד מאשר עם הארכובות.

היכן ניתן לרכוש את המוצר ?

יש לינק באינטרנט או שם מקצועי שניתן לחפש ב eBay

מצליח 1

New member
חגורת בטיחות תיקנית.

חברים שלום.
אני רכשתי חגורת הצלה תיקנית , לעבודה בגבהים.
המטפס חוגר את החגורה והחבל הנוסף (חבל בטיחות) אליו ניקשרת החגורה.
חבל נוסף (מעלן ראשי) שבו אני מעלה את האדם אותו אני קושר לכסא שעליו יושב האדם.
מעולם אניני משתמש בשקלים ,
קשר הצלה נכון ומתיחה לפני הטיפוס.
צודק זינה שחשוב להקפיד על כל פרט לפני שקורה אסון חס וחלילה.
כמו שנאמר סוף מעשה במחשבה תחילה.
חג שמח וכשר.

למעלה