שי, יש לי הרגשה שאתה מתבדח!
אם הלך לך מנוע ב-200-300 רגל, אין לך זמן לחשוב ולתכנן, מה שאתה קולט בשניות הראשונות, לשם אולי תגיע.
נכון,
מי שטס באלף רגל או או כמה אלפי רגל מעפ"ש, ייתכן שאינו ער לתקלות שכאלו כמו הערנות של טייס אז"מ, אבל יש לו יותר מדקה (לפעמים כמה דקות) להספיק, גם לחטוף את השוק, ולקלוט שהלך לו מנוע, למצוא מקום הרבה יותר נוח מאשר טייס אז"ם (כי בגובה, הוא רואה יותר טוב את השטח), וגם אז אחרי שעבר השוק הראשוני, ובחירת שטח, הוא לרוב, עדיין בגובה יותר בטוח מטייס אז"מ (ראה מקרה אלעד סלע וחברו שנחתו אונס בערבה לפני כמה שנים.
בנוסף, תכחישו כמה שבא לכם, מנועי האז"מ למיניהם(יש כמה וכמה סוגים, וגם בתוך החברות, יש מנועים יותר טובים ויותר דפוקים, מנוע הלייקומינג, אמין שבעתיים מהם וגם זה פקטור (קטן).
ודרך אגב, לא צריך תקלת בכדי להתרסק למוות בלי בכלל כוונה למצוא מקום לנחיתה , תאונות שהיו נמנעות לחלוטין, לו היו טסים גבוה. (ראה מקרה שמואלי בעיר מודיעין לפני לא הרבה שנים ומקרה ברק (פקחי מגדל הרצליה) שהתרסקו עם 152 בתוך מושב קדימה לפני כ-15 שנים.
את המקרה האחרון בצומת הערבה, אני לא סופר בשלב זה עד שיהיו מסקנות.
אני בהחלט חושב, שטייסי אז"מ, צריכים להתעקש ולדרוש לאשר להם לטוס כמטוסי GA לכל דבר גם כי המהירויות שלהם כבר מאוד דומות ואין בעיית הפרדה.