בטיחות בשייט

zina71955

New member
בטיחות בשייט

אחד מבאי הפורום שאותו אני מכבד, שלח לי מסר אישי בו יש מספר "טרוניות" על סתירה בין דעותי לגבי בטיחות השייט לבין שתי עובדות שבהן אני מעיד על עצמי כשייט בודד (דוגמא רעה, אחרים יכולים ללכת בעקבותי) ושאיני צריך אדם בעל ניסיון להפלגה שלא כשייט בודד (שמא יאונה לי רע, מי ינהל את הסירה). בחרתי לתת את התשובות במסגרת הכללית - אין חשש מבחינתי. שמו של הקורא שמור במערכת
. ובכן: מדינת ישראל היא היחידה בעולם המחייבת צוות בטיחותי של 2 לשייט פרטי. עם זאת, ההחרגה לשייט בודד מוזרה מאוד לעניות דעתי. במקום להתייחס אל מיומנותו וניסיונו של השייט, צורת המערך, אורך/משקל סירה התיחסו אל אלמנטים כסתח"יים למיטב הבנתי. בנוסף, אני לא מתיחס אל שייט בודד כאל עקרון אלא כאל "ברירת מחדל". אני סלקטיבי בבחירת אנשי צוות ולא פעם אני נשאר בחוץ ללא צוות - אני ממשיך להפליג. ועכשיו לעניין הצוות. גם אם אני סלקטיבי, אני נופל בפח לא פעם. וכותב המסר אלי מודע לכך בעצמו מניסיונו הוא. איש צוות בלי ניסיון? קודם כל החוק מאפשר זאת לכל אדם החל מגיל 15. שנית, כמעט כל השייטים "בעלי הניסיון" משיטי 30 ו 60 שהפליגו איתי לא ידעו לעשות קשר מוט כשנתבקשו (אצלי בכל זאת אי אפשר לזרוק את כל חבל החרטום לרציף, הצד הפנימי תמיד קשור לסירה). ושלישית, אם יאונה לי רע איש הצוות הנוסף ספק אם יוכל לעזור לי, אבל הוא מתודרך במהלך ההפלגה בתקשורת ויוכל להזעיק עזרה, שלא בטוח שתוכל כבר לעזור לי, אבל תעזור ודאי לו. ולעניין זה בדיון שהיה לי עם מפקח ברספ"ן בנושא שאל האיש מה יקרה לי אם אקבל דום לב בשייט בודד. אני אמות אמרתי לו. זה גם מה שיקרה לי אם יהיה איתי עוד אדם לפי החוק. ובכל מקרה הסירה תמשיך לצוף בהתאם למצב האחרון שבו הייתה. לעניין זה מעניין אם עשו פעם סטטיסטיקה של מספר הסירות שנשארו לצוף אחרי נטישת צוות ובכמה מהמקרים האלה הצוות נטרף בים והסירה לא. אז בטיחות בשייט, בסירה פרטית, על פי אמות המידה שלי אינה נמדדת באיש צוות לא מיומן או בשייט בודד אלא בדרך ההתנהלות וההקפדה על מכלול של פרטים בעת ההפלגה שזה מה שקובע את הימאות הטובה.

d19511

New member
ואם השייט הבודד הוא לא כל כך מיומן וזאב ים

וותיק...? מסכים איתך במיקרה ספציפי כמו שלך וגם רק לשייט חופי...או של שייטים וותיקי ים..אבל רוב ההפלגות הן שייטים עם רשיונות חדשים ומעט נסיון יחסית.ולדעתי טוב יהיה אם יהיו לפחות שניים כאלה על הסירה.גם כהשגחה ופיקוח הדדי.השלמות בין הנסיון וידע של אחד לשני.ואם יהיו ארבעה בעלי ידע אז עוד יותר טוב...וחשוב שתהיה יכולת בצוות לתפקד ולעזור לסקיפר במקרים "לחוצים" בלב ים..גם עזרה בהגשת כלי עבודה הכי פשוטים ..או "סתם" לקשור ..למתוח.. להחזיק הגה.לא חסרים פעולות על הסירה...שבמיקרה חרום יכולים להציל את המצב. אדם בודד יהיה לו קשה לתפקד לבד לאורך זמן..אני כבר לא מדבר על משמרות וחוסר שינה ותצפיות.גם עניין הבריאות ופציעות יכולים אנשי צוות לסייע מאוד...לא מזמן יצאתי להפלגה כאשר במהלכה החליק הסקיפר במדרגות ונחבל בגבו..מה היה קורה אילו הוא היה "שיט בודד"? גם לשייט בודד..כמה שיהיה בעל וותק ונסיון ...עלול לעשות את הטעות שלו...לדעתי בהתנהלות הספינה חייבת להיות חשיבה בטיחותית כוללת....ו,שייט בודד" זה לא הכי מושלם..
שתהיה לנו שנה טובה ובטוחה.

zina71955

New member
אם תקרא לעיל היטב תראה שהתייחסתי למיומנות

והניסיון בשייט בודד. לא מושלם?! מסכים. גם 4 אנשי צוות מנוסים זה לא מושלם. משמרות וכדומה - יש לזה פתרונות. אני למשל לא יושן בלילה אבל "חוטף" תנומות של 20 דקות ביום. עובדתית שייטים בודדים הקיפו את העולם, כולל סירות קטנות. לעשות זאת באגן המזרחי של הים התיכון זה הרבה יותר קל. לצורך זה, אגב, יש אצלי שני הגאים אוטומטיים. אגב, הסקיפר שהחליק היה בגבו למדרגות או עם פניו למדרגות? מה היה קורה אם היה לבד. כתבתי. הסירה הייתה ממשיכה לצוף, ואם הוא היה במצב של אפשרות וצורך להזעיק עזרה היה עושה זאת. על השייט הבודד חלה אחריות רק כלפי עצמו. כמובן שלצורך זה הוא חייב להיות בעל הסירה.

d19511

New member
הסקיפר היה עם הגב למדרגות...
ושאלה..

האם ניתן להשאיר את הספינה ללא תצפית בכלל במשך 20 דקות כשהסקיפר הבודד חוטף תנומה? למרות שאני ניתקל בהרבה הפלגות שהצוות לא מנהל בכלל תצפית קבועה (כמו באוניות צי הסוחר) ואף אחד לא מתמנה בכלל כתצפיתן.. מדי פעם ניתקלנו להפתעתנו בקורת עץ ש"חולפת" ליד החרטום או חבית שנפלה מאונייה.. לדעתי חייבים עוד זוג עיניים או יותר שישגיחו על התנהלות הסירה בים...ולא חסר על מה להסתכל במיוחד על האביזרים הטכניים . כוונתי הייתה יותר בקטע שיש הרבה עבודה על הסירה והשייט הבודד צריך להיות סופרמן בשביל להספיק לבצע את כל המטלות שישנן...

zina71955

New member
לגבי התאונה - כך סברתי לפי התאור שלך. תאונה

קלסית בים (וגם ביבשה) מדרגות הקבינה זה סולם למעשה. אינך יורד/עולה בים עם גב לגרם מדרגות כזה רק עם הפנים למדרגות. אם אותו סקיפר היה מקפיד על כך סביר להניח שזה לא היה קורה. באשר לתצפית. כאשר אני לוקח תנומה ל-20 דקות האופק נקי לחלוטין. הסכנה הגדולה ביותר היא מכלי שייט גדולים. 20 דקות מאפשרות זמן ביטחון לעניין זהץ עצמים קטנים שצפים על פני המים תראה ביום - לא תראה בלילהץ אפשר להעזר במכ"ם והיום ב AIS לא לעתמים קטנים, גם אם בספר כתוב שגובה הגילוי הוא 20 ס"מ . זה מתאים למישור בלתי מתנועע. והים "מתנועע". אז אני לא רואה בכך בעיה. ו - תאמין לי, השייט הבודד לא צריך להיות סופרמן אלא אדם מאורגן ומסודר וההתנהלות השיגרתית בהפלגה כזו שכל דבר יאורגן מראש. לדוגמא, אני מפליג (לבד) עם חלוץ העבודה הקטן וראשי. כאשר הרוח טובה אני מוסיף את הגנואה, ברגע שהרוח עולה אני מכניס את הגנואה ונשאר עם החלוץ הקטן ואם צריך מצמצם ראשי. שיטה זו מאפשרת לי בקרה מהירה על שטח המפרשים ואיזון הסירה.
שתהיה לנו שנה טובה

cyprae

New member
אתם שוכחים "שייט בודד" זה האתגר שבדבר. זה לא

בגלל חסכון או סטאלבט. שייט בודד לא בא לנוח או להנות. הוא בא להתמודד עם אתגר רציני וזה מה שחשוב.
זה לא בשביל להגיע מנקודה A לנקודה B. זאת המהות שבדבר. והשייט בהחלט לוקח את הסיכון שבדבר בחשבון.
לא בגלל שהוא לא יודע מה הסיכון אלא בגלל שהוא יודע מה הסיכון.

אק 2015

New member
מינוח נכון.

1) יש לאמר שייט יחיד (SINGLE HANDER) בתרגום חופשי מאנגלית - ולא שייט בודד ( lonely sailor).
2 ) יש שייט יחיד בהקשר לשיט אתגרי/תחרותי ויש שייט יחיד מאילוץ כגון הברזה של אנשי צוות ואז ההחלטה
בדבר נתונה בידי הסקיפר אם אכן הוא מנוסה ויכול להתמודד... או שהוא חושב שהוא יכול להתמודד.....ואז
המציאות טופחת על פניו.
בהצלחה לכולם.

צוות בטיחות למה על הכביש אין דבר כזה

ששם נהרגים מאות אנשים בשנה למה בכול העולם ילדים בני 16 מקיפים את העולם אתם יודעים למה כי אנחנו עם ניבחר שכול פקיד אומלל וקנאי קובע לנו את החיים והעיקר אנחנו יושבים ובוכים ולא מגיבים לגחמות האומללות שמתילים עלינו .אנחנו עם טוב לא הורג רק מוציא את הנשמה .

zina71955

New member
למה על הכביש? למה באותה מדינה יש טייס בודד

זה אותו משרד התחבורה. ומה יקרה אם טייס בודד יקבל דום לב ויפול על יציע של מגרש כדורגל בשבת? או לחילופין טייס לא בודד, אבל יחיד עם עוד 4 נוסעים יקבל דום לב ויפול לים - כולם ימותו. כל הנושא הזה בארץ הזוי.

אדם99

New member
אני מכבד את אלו שמעדיפים להפליג סולו

אישית אני מעדיף הפלגה בצוותא כמו שאומר המשפט ״sailing together doubles the joy and half the pain. אבל בכל מקרה התערבות המדינה בקביעה מי רשאי או לא רשאי להפליג לבד היא שרירותית ולא נורמטיבית עם ההתנהלות של מדינות מתוקנות בנושא. שוב פקידים יושבים במשרד ויודעים ״יותר טוב ממך״ מה טוב או לא טוב בשבילך.

lunatick

New member
פעם (אם פרסום התקנות החדשות)

ניסיתי לעורר את ציבור השיטים נגד ההוראות האוויליות שפורסמו. לא היתה כמעת כל היענות ונשארנו עם התקנות הללו.
היום מותר לי לשוט מחיפה לאשקלון לבד אבל חס וחלילה שלא ירד הערב בעודי בדרך. ועל הפלגה חזרה מלרנקה חס ושלום.
אולי הגיע הזמן לנסות שוב לבטל את העניין ההזוי הזה?
שלכם יואב

saarelad

New member
ולמה לעזאזל רשיון משיט עדיין עשוי מנייר רגיל

ולא כרטיס פלסטיק המותאם לסביבה ימית ורטובה כמו שההיגיון דורש ???

אורי2171

New member
שייט בודד

אני מפליג לבד
לא רואה שום בעיה להפליג לבד
צריך ציוד בטחות צמוד אלי PLB
מנהל הספנות דורש בדיקה אצל רופא ספורט כל חידוש האישור לשייט בודד
האישור להפלגה בשעות היום ו 4 מייל מהחוף
האישור ניתן לשנתיים,

cyprae

New member
זה לא רק בתחום השייט. למשל ספר חוקי הנהיגה

בארץ עבה פי שלוש מאותו ספר בגרמניה.(שם חייתי שש שנים) למה?
חשבתם פעם מה צריך לעבור אדם בשביל להתקין וו גרירה ברכב בארץ? בארה"ב אתה נכנס לחנות קונה וו גרירה ומתקין בבית.
אישור מהנדס
אישור של יצרן הרכב
אישור של המתקין (תעודת מקצוע) שאין כזה בכלל
מתקין מורשה
ועוד ועוד
ובסוף , השאלה שבלי זה אתה עוצר את העבודה. "למה לך וו גרירה"
ואחר טסט של בוחן ראשי ( שלא נימצא בגלל שהוא בחופש חודשיים)
כל תחנה זה כסף. הרבה כסף.
הסיבות הם לדעתי:
1.כי יש פה תרבות (חוסר) של ניהול מקצועי בכל תחום. קבלני קולות מתוגמלים במשרות ניהול.
(איפה יש משרות כמו מנהל מחלקת גינון בחוף הים?) אגב משכורת 20-30 אלף לפחות.
2. אסונות אסור להם להתרחש. עץ נופל בכביש זה ועדת חקירה ממלכתית (וקודם נפטר את ראש הממשלה)

כיון שמנהלי הדרג השני לא כל כך יודעים קרוא וכתוב, אז התרבות שהשתרשה בגלל שתי הסיבות שהזכרתי זה "שיטת האפסנאי בצבא". קודם כל אין !!!! (לא)
אם אתה מתעקש אז תביא פתק.
זה בכל תחום.

תיקון קל...

תהליך התקנת וו-גרירה בארץ כבר הרבה יותר פשוט.
כיום, משרד הרישוי הרבה יותר ליבראלי, ומי שממש קוץ בתחת הם היבואנים שמערימים קשיים משקולי מונופול.
לכן אני בעד יבוא חופשי של מכוניות.
דוגמה טובה היא שוק הסוללרי.

cyprae

New member
זה לא רק בתחום השייט. למשל ספר חוקי הנהיגה

בארץ עבה פי שלוש מאותו ספר בגרמניה.(שם חייתי שש שנים) למה?
חשבתם פעם מה צריך לעבור אדם בשביל להתקין וו גרירה ברכב בארץ? בארה"ב אתה נכנס לחנות קונה וו גרירה ומתקין בבית.
אישור מהנדס
אישור של יצרן הרכב
אישור של המתקין (תעודת מקצוע) שאין כזה בכלל
מתקין מורשה
ועוד ועוד
ובסוף , השאלה שבלי זה אתה עוצר את העבודה. "למה לך וו גרירה"
ואחר טסט של בוחן ראשי ( שלא נימצא בגלל שהוא בחופש חודשיים)
כל תחנה זה כסף. הרבה כסף.
הסיבות הם לדעתי:
1.כי יש פה תרבות (חוסר) של ניהול מקצועי בכל תחום. קבלני קולות מתוגמלים במשרות ניהול.
(איפה יש משרות כמו מנהל מחלקת גינון בחוף הים?) אגב משכורת 20-30 אלף לפחות.
2. אסונות אסור להם להתרחש. עץ נופל בכביש זה ועדת חקירה ממלכתית (וקודם נפטר את ראש הממשלה)

כיון שמנהלי הדרג השני לא כל כך יודעים קרוא וכתוב, אז התרבות שהשתרשה בגלל שתי הסיבות שהזכרתי זה "שיטת האפסנאי בצבא". קודם כל אין !!!! (לא)
אם אתה מתעקש אז תביא פתק.
זה בכל תחום.

galeynaama

New member
והנה עוד נושא חשוב למה אנחנו זקוקים לאיגוד

שייטים ארצי. ראשית אני מצדד בדעתו של zina בנוגע לשייט הבודד. שנית זהו נושא חשוב נוסף המצטרף לנושאים חשובים נוספים הקשורים לכולנו בנושאי חוקים דרקוניים ובירוקרטיה מוגזמת במדינתנו הקטנטונת שניתן לשנותם בעזרת איגוד, עמותה, גוף מאוחד או כל דבר אחר שנקרא לו העיקר שיהיה ארגון. לידיעתכם נקבעה פגישה ראשונית ביום שבת הקרוב בשעה 20:00 במרינה הרצליה לנושא ההתאגדות במידה ויש חברים שמעוניינים להצטרף לפגישה על מנת לחשוב ביחד על הקמת גוף מאגד לשייטים נשמח להוסיפו, עדיפות לעוגנים במרינות, אשדוד, אשקלון, אילת. ניתן לפנות אלי במסר או במייל [email protected]

למעלה