בטיחות בשייט
אחד מבאי הפורום שאותו אני מכבד, שלח לי מסר אישי בו יש מספר "טרוניות" על סתירה בין דעותי לגבי בטיחות השייט לבין שתי עובדות שבהן אני מעיד על עצמי כשייט בודד (דוגמא רעה, אחרים יכולים ללכת בעקבותי) ושאיני צריך אדם בעל ניסיון להפלגה שלא כשייט בודד (שמא יאונה לי רע, מי ינהל את הסירה). בחרתי לתת את התשובות במסגרת הכללית - אין חשש מבחינתי. שמו של הקורא שמור במערכת
. ובכן: מדינת ישראל היא היחידה בעולם המחייבת צוות בטיחותי של 2 לשייט פרטי. עם זאת, ההחרגה לשייט בודד מוזרה מאוד לעניות דעתי. במקום להתייחס אל מיומנותו וניסיונו של השייט, צורת המערך, אורך/משקל סירה התיחסו אל אלמנטים כסתח"יים למיטב הבנתי. בנוסף, אני לא מתיחס אל שייט בודד כאל עקרון אלא כאל "ברירת מחדל". אני סלקטיבי בבחירת אנשי צוות ולא פעם אני נשאר בחוץ ללא צוות - אני ממשיך להפליג. ועכשיו לעניין הצוות. גם אם אני סלקטיבי, אני נופל בפח לא פעם. וכותב המסר אלי מודע לכך בעצמו מניסיונו הוא. איש צוות בלי ניסיון? קודם כל החוק מאפשר זאת לכל אדם החל מגיל 15. שנית, כמעט כל השייטים "בעלי הניסיון" משיטי 30 ו 60 שהפליגו איתי לא ידעו לעשות קשר מוט כשנתבקשו (אצלי בכל זאת אי אפשר לזרוק את כל חבל החרטום לרציף, הצד הפנימי תמיד קשור לסירה). ושלישית, אם יאונה לי רע איש הצוות הנוסף ספק אם יוכל לעזור לי, אבל הוא מתודרך במהלך ההפלגה בתקשורת ויוכל להזעיק עזרה, שלא בטוח שתוכל כבר לעזור לי, אבל תעזור ודאי לו. ולעניין זה בדיון שהיה לי עם מפקח ברספ"ן בנושא שאל האיש מה יקרה לי אם אקבל דום לב בשייט בודד. אני אמות אמרתי לו. זה גם מה שיקרה לי אם יהיה איתי עוד אדם לפי החוק. ובכל מקרה הסירה תמשיך לצוף בהתאם למצב האחרון שבו הייתה. לעניין זה מעניין אם עשו פעם סטטיסטיקה של מספר הסירות שנשארו לצוף אחרי נטישת צוות ובכמה מהמקרים האלה הצוות נטרף בים והסירה לא. אז בטיחות בשייט, בסירה פרטית, על פי אמות המידה שלי אינה נמדדת באיש צוות לא מיומן או בשייט בודד אלא בדרך ההתנהלות וההקפדה על מכלול של פרטים בעת ההפלגה שזה מה שקובע את הימאות הטובה.
אחד מבאי הפורום שאותו אני מכבד, שלח לי מסר אישי בו יש מספר "טרוניות" על סתירה בין דעותי לגבי בטיחות השייט לבין שתי עובדות שבהן אני מעיד על עצמי כשייט בודד (דוגמא רעה, אחרים יכולים ללכת בעקבותי) ושאיני צריך אדם בעל ניסיון להפלגה שלא כשייט בודד (שמא יאונה לי רע, מי ינהל את הסירה). בחרתי לתת את התשובות במסגרת הכללית - אין חשש מבחינתי. שמו של הקורא שמור במערכת