בטטות

i l a n n a

New member
בטטות

אני מאוד אוהבת בטטות אבל אין לי מושג מה אפשר לעשות איתן... אם יש לכם מתכונים אני אשמח... המתכון שלי: בטטות אפויות בטטה פרוסה לעיגולים. מפזרים אותה ע"ג תבנית אפיה. חותכים בצל לפרוסות ומפזרים גם אותו על הבטטה. מפזרים מעט מרק עוף/בצל לפי הטעם. חצי כוס שמן זית. פלפל לפי הטעם. (אני מכינה את זה ללא מלח) אופים עד שמשחים- כחצי שעה בחום גבוה בתיאבון....

hilapo

New member
מרק בטטה קטיפתי..פשוט וקל

מרתחים בסיר 4-5 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לרבעים גסים. מוסיפים לסיר כפית גדושה של מרק עוף. לאחר שהם רכות לא מידיי ,אבל רכות.יש לסנן את המים מהסיר{לשמור אותם לא לשפוך בכיור. ולהתחיל לממעוך עם הבלנדר מוט תוך כדי הוספת נוזלים של המים שסיננו על אש נמוכה מאוד. עד לסמיכות הרצויה{אל תשכחו שזה מרק}. לתבל בפלפל שחור ומעט מלח, ולהוסיף חצי קופסה שמנת השף הלבן לבישול 15% .ולבחוש יש להיזהר מכוויות זה קופץ כמו לבה קטנה מהסיר לערבבב כל הזמן ל-5 דק' עד שהצבע הלבן נעלם בתוך הכתום של הבטטה. סה"כ חומרים שצריך זה:בטטות שמנת מרק עוף. כלום פשוט כלום והטעם גן עדן לאוהבי בטטות. הילה

בבטטה יש כמות גדולה של פחממות

וחשוב להגביל את האכילה שלה. אבל אפשר מעט.

שום דבר אינו בעיה

כל עוד אוכלים אותו בחוכמה ובמידה וכמובן בלוואי אינסוליני מספיק. לאלה שאינם מקבלים אינסולין אז כתחליף למשהו אחר. אין משהו שאסור לנו לאכול !!!! יש דברים מומלצים יותר או פחות.

sugarela

New member
עוד מתכון למרק בטטות

מרק בטטות קצת פחות פחמימתי, טעים: בטטה גדולה, תפוח אדמה בינוני, שני גזרים, חתיכת דלעת - כל מה שכתום, טוב (ואפשר לוותר על התפוח אדמה, אם זה לא תואם את המאזן הדיאטטי), מקלפים, חותכים לקוביות גדולות, שמים בסיר, מוסיפים מים עד כיסוי וקצת יותר, אפשר כף אבקת מרק ירקות - לטעם, אבל לא חייבים. מבשלים עד שמתרכך ואז ממחים בבלנדר ידני או במשה שנוח, עד שהכל נעשה עיסתי וכתום. מוסיפים מלח ופלפל לבן (!) לפי הטעם. בהגשה, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ואפשר גם גרעיני דלעת קלויים, ומי שמותר לו, יכול לבחוש פנימה כף שמנת חמוצה אחת - אם כי זה נותן יותר צבע ושומן מאשר טעם. בתיאבון

למעלה