בטח השאלה הזו הופיעה

acid bath

New member
בטח השאלה הזו הופיעה

כאן מספר פעמים אז אני מתנצל מראש... שמעתי על אומנות לחימה רוסית שבנויה על אי תחושת כאב או הסתגלות לכאב והתגברות עליו ומשלבת בה גם התגוננות והחזרה. הייתי שמח לשמוע יותר פרטים וללמוד אם יש כזו. תודה מראש.

Boogieman

New member
וודקה-ג'וטסו.

האמנות מלמדת אותך לשתות וודקה עד אובדן חושים, כדי לא להרגיש כאב, ואז לדפוק את הבקבוק בראש של יריבך.

anush91

New member
סמבו לדעתי...

זו האומנות הלחימה הרוסית היחידה ששמעתי עליה....

מה הטעם בזה ?

מה הטעם בהעלאה מכוונת של סף הכאב? כאב הוא מנגנון אשר אחראי להרתיע על סכנה/נזק פיסי, אם כך מדוע לשחק איתו?

Boogieman

New member
לא בטוח שאפשר להעלות את סף הכאב

מה שכן, אפשר לפתח כוח סבל יותר טוב.

MarkOfKain

New member
אני לא מבין גדול...

...באומנויות לחימה רוסיות, אבל אני אישית מכיר רק שתי שיטות - סמבו וסיסטמה. מאחר וגם לוחמי סמבו וגם לוחמי סיסטמה הם בעלי סף כאב גבוה (בדרך כלל), שתי השיטות מתאימות לתיאור.

אמממ...

אני חולק על דעתך שזה בלתי אפשרי, דופאמינים אתה יודע...
ההסתייגות שלי היא לא מעצם היתכנותה של הפעולה המדוסקסת כי אם מן התוצאות הפוטנציאליות - אחד אשר שרוי תכופות באופוריה של סף כאב גבוה - קיצוני עשוי להינזק מאוד פיסיולוגית מבלי משים ולהגיע חלילה וחס , חיש מהר - אל ערש דווי...
חוץ מזה, לפי הידוע לי סף כאב גבוה לא נותן שום בונוס כשמדובר בנקודות תורפה אנטומיות והוא גם, בנוסף לזאת, מקהה את החושים למדי. לא מומלץ, לדעתי האישית.

התיאור שלה...?

אוה?
האם אובייקטיבית אדם בעל סף כאב גבוה מאוד יגיב שונה ל"זבנג וגמרנו" ללב מאשר אדם בעל סף כאב נמוך מאוד?

Tonjin

New member
אני לא בטוח מה הכוונה ב"נקודות

תורפה אנטומיות", בטוח לחלוטין שללכת-מכות עם אדם שסף הכאב שלו גבוה במיוחד זו חוויה מאלפת, והרבה הרבה יותר קשה מאשר עם יריב "רגיל"... גם לא ברור לי מה הכוונה ב"זבנג ללב", אבל יצא לי לשחק עם חבר בעל סף-כאב לא רגיל, כזה שאם אתה בועט בו כואב בעיקר לך (גם אם בעטת לו בראש או בשוק עם נעליים) וכזה שגם מכה יפה ממקל בעצם השוק או האמה (כזו שהייתה שולחת כמעט כל אדם אחר מיילל לרצפה) לא גורמת לו למצמץ, ואני יכול להגיד לך שזה די מכריח אותך לשנות את הטקטיקה הרגילה שלך.. למעשה, קיין אם אתה עדיין מחפש משהו שקרוב "לרחוב", אני ממליץ לך למצוא מישהו כזה, למעשה כל דוג'ו צריך מישהו כזה, זה עזר האימון האולטימטיבי..

acid bath

New member
והחבר הזה

סף הכאב שלו הגיאה כתוצאה מאימון מסויים או שככה הוא נולד ?

Tonjin

New member
ככה הוא נולד.. היתה תקופה שהוא עבר

איזה סוג טיפול להוריד את סף-הכאב עד שהבין שעם הוא חי ככה די יפה כבר 25 שנה, כנראה שאין סיבה להשקיע יותר מידי זמן וכסף בכדי להוריד את סף הכאב...

מר טונז'ין-

הכוונה ב"נקודות תורפה אנטומיות" היא פשוטו כמשמעו - נקודות אנטומיות אשר פגיעה חריפה ופתאומית בהן בהכרח תגרום לנזק פטאלי. לפיכך , סף כאב גבוה לא יגן על אחד אשר מותקף באופן שכגון. חייב לרוץ, The Endless Knot

Tonjin

New member
יש הנחה עם קונים אותם יחד עם "ONE

INCH PUNCH", ואחריות לחצי-שנה?

Dirge

New member
סמבו זו האבקות, וסיסטמה זה נראה לי

מעין התפתחות רוסית של איקידו. אני לא מתאר לעצמי שאף אחד מהשניים מתאימים למה שהוא ביקש לדעת. אבל גם אני חושב ששמעתי על משהו כזה, ואפילו שמלמדים את זה בארץ.. אבל זה היה מזמן ואין מצב בחיים שאוכל לנסות לברר שוב מאיפה שמעתי על זה.

למעלה