בטחון עצמי
שלום, אני צריכה בבקשה עזרה
אני נמצאת בתפקיד ניהולי חשוב בארגון, כבר 7 שנים באותו ארגון ובשנתיים האחרונות התקדמתי מאוד עד לתפקידי הנוכחי. (בחמש שנים הראשונות הייתי באותו תפקיד קטן ואפרורי ולא חשבתי שמישהו יודע את ערכי בארגון מלבד המנהל האישי) הבעיה שלי היא בבטחון העצמי כאשר אני נמצאת עם מספר אנשים באותו חדר. אני מוזמנת פעמים רבות לישיבות אסטרטגיה חשובות, יש לי הרבה מה להגיד על נושאים רבים עליהם דנים באותן ישיבות אולם כאשר הישיבה היא רבת משתתפים (יותר מ-1 זה רבת משתתפים בשבילי...) אני הולכת לאיבוד. אני פשוט יושבת בישיבה ולא מוציאה מילה מפי. באחד על אחד אני מלאת רעיונות אבל כאשר הפורום גדול, אני מרגישה שזה גדול עלי. בשבוע שעבר היתה ישיבה כזו על נושא מסויים שיש לי הרבה מה לומר עליו והרבה רעיונות כיצד לשפרו, והיו לי הרבה שיחות על הנושא הזה בפורום מצומצם. אבל באותה ישיבה פשוט שתקתי. הבטחון העצמי שלי פשוט בריצפה בסיטואציות כאלה. לאחר הישיבה חשבתי על כך ורציתי לדבר על זה עם הבוס שלי ואיכשהו זה לא יצא. היום היתה לנו פגישה על דברים שוטפים ואז הוא שתק רגע ואמר לי שהוא רוצה לדבר איתי על משהו כללי - על העובדה שאני לא מדברת בישיבות האלה ואפילו כבר אמרו לו למה אתה מזמין אותה, היא הרי לא אומרת כלום. הוא מתעקש על כך שאני אשתתף בישיבות הללו כי הוא יודע שיש לי מה לומר בעניין אבל לא מבין מה הסיבה שאני לא משתפת פעולה. אמרתי לו שאני מודעת לבעיה ואני בודקת עם עצמי מה הסיבה ואיך אני יכולה לשפר זאת. הפתרון שלו בינתיים באותן ישיבות הוא שהוא פשוט יפנה אלי בשאלות. מה דעתכם? כיצד אוכל לשפר את הבטחון העצמי? תודה
שלום, אני צריכה בבקשה עזרה