בטחון עצמי

אמאשל2

New member
בטחון עצמי

שלום, אני צריכה בבקשה עזרה
אני נמצאת בתפקיד ניהולי חשוב בארגון, כבר 7 שנים באותו ארגון ובשנתיים האחרונות התקדמתי מאוד עד לתפקידי הנוכחי. (בחמש שנים הראשונות הייתי באותו תפקיד קטן ואפרורי ולא חשבתי שמישהו יודע את ערכי בארגון מלבד המנהל האישי) הבעיה שלי היא בבטחון העצמי כאשר אני נמצאת עם מספר אנשים באותו חדר. אני מוזמנת פעמים רבות לישיבות אסטרטגיה חשובות, יש לי הרבה מה להגיד על נושאים רבים עליהם דנים באותן ישיבות אולם כאשר הישיבה היא רבת משתתפים (יותר מ-1 זה רבת משתתפים בשבילי...) אני הולכת לאיבוד. אני פשוט יושבת בישיבה ולא מוציאה מילה מפי. באחד על אחד אני מלאת רעיונות אבל כאשר הפורום גדול, אני מרגישה שזה גדול עלי. בשבוע שעבר היתה ישיבה כזו על נושא מסויים שיש לי הרבה מה לומר עליו והרבה רעיונות כיצד לשפרו, והיו לי הרבה שיחות על הנושא הזה בפורום מצומצם. אבל באותה ישיבה פשוט שתקתי. הבטחון העצמי שלי פשוט בריצפה בסיטואציות כאלה. לאחר הישיבה חשבתי על כך ורציתי לדבר על זה עם הבוס שלי ואיכשהו זה לא יצא. היום היתה לנו פגישה על דברים שוטפים ואז הוא שתק רגע ואמר לי שהוא רוצה לדבר איתי על משהו כללי - על העובדה שאני לא מדברת בישיבות האלה ואפילו כבר אמרו לו למה אתה מזמין אותה, היא הרי לא אומרת כלום. הוא מתעקש על כך שאני אשתתף בישיבות הללו כי הוא יודע שיש לי מה לומר בעניין אבל לא מבין מה הסיבה שאני לא משתפת פעולה. אמרתי לו שאני מודעת לבעיה ואני בודקת עם עצמי מה הסיבה ואיך אני יכולה לשפר זאת. הפתרון שלו בינתיים באותן ישיבות הוא שהוא פשוט יפנה אלי בשאלות. מה דעתכם? כיצד אוכל לשפר את הבטחון העצמי? תודה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
בנית בטחון עצמי

בניית בטחון עצמי הוא תהליך - שאולי דורש יותר אימון אישי מאשר תמיכה בפורום. כמה רעיונות:
לנסות לזהות מה הסיפור שאת מספרת לעצמך: מה הדבר הנורא שיקרה אם תדברי.
אפשר לנסות לספר סיפור חילופי.
להעזר בדימיון מודרך כדי לדמיין את עצמך מדברת בנוחות
להתחיל להתמודד עם מקרים קלים - ישיבה עם 2-3 משתתפים, עם אנשים שנוח לך יותר איתם וכו'.
לפעמים זה עוזר לתכנן מראש מה רוצים להגיד - מילים ומשפטים מוכנים - ולפעמים זה מפריע. אילו רק כמה כיוונים שאפשר להשתמש ולבדוק בתהליך. באימון גם בודקים איפה עוד יש חוסר בטחון בחיים, האם הדברים קשורים, ועוד ועוד.

אוריק3

New member
היי אמאשל...הדרך הטובה והיעילה לחזק את

הבטחון העצמי שלך ובעקבות כך את המודעות שלך ליכולותייך, היא לטעמי באימון אישי מסודר ומוגדר לתקופה יחסית קצרה. בדרך זו תלמדי להכיר את עצמך טוב יותר להעצים את היכולות שלך ולפרוח. רוב הצלחה לך.

גלעד63

New member
איפה את נתקלת עוד בבעיה

הזאת של ביטחון עצמי חוץ מאשר בישיבות האלה? (הגדרה נכונה של הבעיה היא 90% מהפיתרון - למה בחרת בחוסר ביטחון עצמי הכללי ולא בפחד קהל הספציפי למשל?)

אמאשל2

New member
תודה על התגובות

אני חושבת בעודי כותבת איפה עוד אני נתקלת בבעיה זו... אני חושבת שבאופן כללי כאשר אני נמצאת בחברת אנשים אשר מונים יותר משניים שלושה, אני קצת "מאבדת את עצמי". אני לא כ"כ יודעת כיצד להגדיר את המצב שתיארתי בהודעה הראשונה, כי בתפקיד בו אני נמצאת אני אחראית על 10 עובדים, ובתפקיד הקודם הקמתי מערך שירותי חדש וגדול בארגון בו אני עובדת. במסגרת ההקמה גייסתי כח אדם למחלקה וניהלתי אותה במשך כשנה כאשר מתחתיי 12 עובדים. הסיבה לקידום האחרון הוא ההקמה המוצלחת של המחלקה והערכה מאוד גבוהה לכישוריי כמנהלת. אני עובדת במוסד חינוכי ובשנים האחרונות אני גם מלמדת קורס יישומי במחשבים. בכיתה אני עומדת מול 40 תלמידים במשך סמסטר שלם בלי שום בעיה של בטחון עצמי, אלא להיפך, עם חוש הומור ובצורה חלקה. המשובים עלי בקורס זה תמיד בציון 7 מתוך 7. אני חושבת שההשתתפות בישיבות אלה, לעתים עם אנשים בכירים ממני במוסד אולי תורמים לאותה הרגשת חוסר בטחון עצמי, או שבאמת ההגדרה של התחושות האלה היא לא "חוסר בטחון עצמי" אלא משהו אחר?.....

גלעד63

New member
ההגדרה לא ממש חשובה

אבל נדמה לי שיותר קל לפתור בעיה נקודתית מאשר לנסות ולטפל באיזה מצב קיומי כללי ויותר מזה - הכלים שתקבלי לבעיה הנקודתית יוכלו גם לשמש אותך, אני מניח, בסיטואציות דומות. אז בהנחה שאת מסכימה להגדרה של פחד קהל - את יכולה לנסות להגדיר לי מה ההבדל בין ההכנה שלך לשיעור מוצלח בכיתה לבין ההכנה לישיבה אסטרטגית כושלת?

אמאשל2

New member
אולי בגלל שבכיתה

לא יושבים המנהלים שלי? אני באמת לא יודעת לנתח את זה. אני בטוחה שאם הם כן היו יושבים בכיתה אז לא הייתי מרגישה כזו קפואה ונעלמת.בכיתה אני מרגישה בבית, כנראה שבחדר הישיבות עדיין לא...לכן אני חושבת שמדובר אולי בבטחון עצמי.

גלעד63

New member
שימי לב -

לא שאלתי לגבי ההבדלים בהרגשה, שאלתי לגבי ההכנה הספציפית לכל סיטואציה.

אמאשל2

New member
צודק...../images/Emo3.gif

בשיעורים הראשונים שהם תיאורטים אני מגיעה עם מערך שיעור, בשיעורים היישומיים אני מרצה ללא מחברת, הכל מהראש והניסיון. לישיבות אני מגיעה ברוב הפעמים ללא הכנה מראש כי לא תמיד הישיבה בעלת נושא ספציפי. אבל, גם בישיבה על נושא אשר ידוע מראש, כמו זו שהיתה בשבוע שעבר, עדיין לא הייתי פעילה. אך יחד עם זאת אני מודה שלמרות שידעתי מה הנושא לא הכנתי חומר לישיבה. הייתי בטוחה שיהיה בסדר... יש לי הרי דעות ברורות שאנשים מכירים על הנושא...

גלעד63

New member
נדמה לי שאת כבר מבינה

לאן זה לוקח - להגיע לישיבה כזאת עם "מערך שיעור" מסודר שבו ברור לך מה בדיוק את הולכת להגיד, ואפילו ברמה של לשנן נאום בעל פה יכול לעזור מאוד. נקודה שניה זה מתי ואיך להיכנס לדיון והשלישית היא איך להתגבר על הפרעות. שנמשיך?

אמאשל2

New member
תודה. מקווה שלא התעייפת עדיין

האמת שקצת דפדפתי בפורום וראיתי הודעה בתחתית העמוד שבו אנו נמצאים כעת, הודעה עם הגדרות של יישויות שמאוד הזכירה לי את ההודעה שלי... אחת מההגדרות אף התאימה להלך רוחי כרגע. אני אשמח להמשיך

גלעד63

New member
טוב - הבהרה קטנה

מה שקורה פה עכשיו זה לא אימון אישי - אל תטעי לחשוב שככה זה עובד. מצד שני אני האחרון לטעון שאימון הוא התשובה לכל בעיה - במקרה שלך אני בהחלט סבור שאימוץ כמה כללים פשוטים יסייע לך לפתור לפחות את הבעיה הספציפית הזאת. נמשיך - אחרי שאת יודע בדיוק מה את הולכת לומר את צריכה ליצור לעצמך את ההזדמנות לומר את זה - מבחינה זו מצבך כרגע קשה כי כולם יודעים שאת לא פותחת את הפה כך שהדינמיקה של הדיון פועלת נגדך. לכן ההצעה של המנכ"ל להפנות אליך שאלות היא נהדרת - היא מאפשרת לך להתבטא בלי להילחם על מקומך. אפשרות אחרת היא לפתוח את הדיון בסבב שבו כל אחד בתורו מביע את דעתו. בכל מקרה ולהרגשתי, הפינה הזאת שבה את נלחמת כדי למצוא את הפירצה ולהשתחל לתוך הדיון היא רעה מבחינתך - תשתדלי לא להיכנס אליה. טיפול בהפרעות - סביר להניח שברגע שתתחילי לדבר מישהו יקפוץ עם הערה או שאלה - זה חלק מהדינמיקה שפועלת נגדך בדיונים האלה. אל תסכימי - תני לו לסיים ואז תחזרי בדיוק למקום ממנו הפסקת. תשתדלי לעשות את זה בנימוס אבל אל תוותרי. אם הוא קוטע לך את חוט המחשבה קחי לך כמה שניות להתארגן אבל אל תסטי ממה שהכנת. זהו - מאוד בקיצור וממש על קצה המזלג. תישני על זה לילה ואז תחזרי ותספרי לי מה את חושבת.

אוריק3

New member
ואולי כאן הבעיה...

בשעורים מול כיתה ומערכי שעור אין יותר מידיי הפתעות..ואת שולטת במהלך. בישיבות צוות אין תסריט מראש, ואת לא מנהלת את סדר היום..ואולי כאן טמון חוסר הבטחון שלך - חשיפה להפתעות, חשש ממענה לקוי, הסטטוס שלך עלול להפגם.ועוד כהנה וכהנה..לכן המודעות העצמית שלך חשובה. אני חושב שאין אפשרות להגיע לישיבות עם מערך מסודר לפרטיו..יש הרבה דינמיקה וכאוס.

למעלה