בטחון עצמי

haneuo

New member
בטחון עצמי

אחד הדברים שהכי מפריעים לי היום זה עניין הבטחון עצמי או רמת ההעזה שלי. זה פשוט טפשי כי היום אני במקום הרבה יותר טוב, מכל הבחינות, בחיים שלי. הבטחון עצמי שלי צריך להיות בגרף עולה. אבל זה לא ככה. אם אפגוש מישהו שמוצא חן בעיני, בחיים לא אגש אליו, לא אדבר איתו ולא כלום. מה שמעצבן אותי, זה שלפעמים אני מקבלת גם פידבק מסוים ועדיין לא עושה עם זה כלום. אין ספק שעברתי חוויות לא טובות מבחינה רומנטית בשנים האחרונות אבל העניין הזה ממש מבאס אותי כי נדמה שאני פשוט לא מאמינה בתוצאה חיובית יותר. אני לא רוצה לקבל דחייה יותר...וזה פשוט מכה. נדמה שאני כבר מותשת נפשית ולא רוצה להעמיד את עצמי בסיטואציה הזו יותר. אתמול זה היה שיא הבאסה שפגשתי מישהו שמצא חן בעיני, שעשה רושם שיכול להיות שהוא מעוניין, וכמובן - היו לי 20 הזדמנויות לדבר איתו ופשוט לא ניצלתי אף אחת מהן. מה דעתכם? איך אפשר לשנות את זה?

ביטחון עצמי

הי, עצם העובדה שאת מודעת לבעייה וכי הגעת להחלטה כי ברצונך לשנות דפוס התנהגות זה - אזי את כבר בכיוון הנכון. המלצתי כי תבדקי עם עצמך מה הגורם אשר חוסם אותך מלקיחת הצעד? את אומרת כי השתנית. בדקי מה גרם לדמות הקודמת שלך להיות פאסיבית? בדקי מה שונה בך היום? לאחר בירור זה ניתן יהיה להמשיך לצעד הבא. בהצלחה ומאחלת לך כי פסח זה יביא עבורך אביב עם פריחה מחודשת. דידי מאמנת מוסמכת וגשרת

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
להתאמן

הי יקירה, יש דברים שדורשים אימון. האם הקושי לדבר הוא רק עם אנשים שמוצאים חן בעינייך או בכלל? הייתי מציעה להתחיל מהקל אל הכבד. באילו מצבים קל לך יותר לפנות לאנשים? נסי לחשוב על סיטואציות בהן את בדרך כלל לא פונה לאנשים ועל אופנים לפנות אליהם בצורה קלילה - את יכולה להכין לעצמך משפטים לא מחייבים כמו "איזה תור ארוך" או "מפתיע שירד גשם היום, מעניין מה יהיה מחר" או "אתה מכיר את האזור הזה" - כמובן לפי הזמן והמקום הרלוונטיים. ומכאן שווה לתרגל - בזמן שנוח יותר, את הפניה לאנשים להחלפת משפט קטן. ככל שתרגישי בזה יותר נוח, יהיה לך קל יותר עם אנשים שמוצאים חן בעינייך. האם מה שהצעתי נוגע לקושי שלך? האם תוכלי לחדד יותר היכן הקושי?

איזה כיף שהמצב שלך בחיים טוב עכשיו

וכל מה שנשאר זה עניין הבטחון העצמי
היתה יותר עבודה אם המצב כולו לא היה טוב... יש לך פה קצה-קצהו של חוט: "שאני כבר מותשת נפשית ולא רוצה להעמיד את עצמי בסיטואציה הזו יותר". אבל זה באמת קצה חוט. המעניין הוא, שאי אפשר לעמוד באותה סיטואציה פעמיים! כמו שאי אפשר לחצות נהר פעמיים. בפעם השניה (כמו שאומרים בזן), הנהר הוא לא אותו נהר, ואתה לא אותו אדם. אז אין באמת "סיטואציה" שתעמדי בה שוב. זו תהיה סיטואציה אחרת. אבל משהו אצלך מרגיש שזו תהיה אותה סיטואציה. משהו אצלך מרגיש כמו שהוא הרגיש פעם. וזה מה שקבוע כאן: התחושה שלך. לא הסיטואציה. ואיזה כיף שעל תחושות אפשר לעבוד. הן נובעות מהתפיסות שלנו, ומתחושות אחרות. עם קצת עבודה (אולי הרבה עבודה...) התפיסה הפנימית שלך כלפי לדבר עם גברים, ואולי כלפי רומנטיקה בכלל, תתחיל להשתנות. ואז כל הסיטואציה תהיה שונה מאוד עבורך. וכנראה שיהיו לה תוצאות שונות. "איך אפשר לשנות את זה?" כל אחד מאיתנו ישמח לללוות אותך בכוון עבודה שיתאים לך.

ordanco

New member
אבק וקורי עכביש

שלום, אפשר להיות מונע מפחד או מעוצמה על קצה המזלג: כאשר אנחנו מונעים מפחד - אנחנו נסוגים, פקפקים, מגנים על עצמנו, נסגרים, מסרבים, אנחנו נגד, הפחד משתק כאשר מונעים מעוצמה - אנחנו מעיזים, אנחנו מאתגרים את עצמנו, אנחנו בעד, אנחנו פתוחים לחיות בפחד - אנחנו מפסידים מראש כדי שלא יהיה סיכוי להפסד או נצחון בהמשך. לחיות בעוצמה - אינו אומר שלא נפגע בדרך, אלא סומך על עצמנו שכל חוויה זה שיעור שיעזור לי לעשות את מה שאני עושה יותר טוב, ומקדם אותי להצלחה. נולדנו בעוצמה, תסתכלי על ילדים שמנסים ללמוד ללכת, נופלים שוב ושוב, לפעמים נפילות על הפנים נוראיות, וקמים שוב לנסות שוב ללכת. אם היינו נולדים בפחד אז אף אחד מאיתנו לא היה לומד ללכת.... ככל ילד שגדל את כבר ידעת מה זה לחיות בעוצמה, והשקעת מאמץ לעבור לחיות מפחד. בצעד הבא שאת עושה, צעד פיזי אמיתי עם הרגלים, תזכרי שבתוכך את כבר יודעת איך זה לחיות בעוצמה, יש על זה קצת אבק וקורי עכביש, עם כל צעד שאת עושה תזכרי שהאבק יורד, קורי העכביש נקרעים ותזכירי לעצמך ש.... יש בך את הידע והעוצמה לחיות בעוצמה בא לך לקום מהמחשב ולעשות כמה צעדים? לכי על זה.... אורן

adih770

New member
הכירי את עצמך יותר .

שלום לך. את כבר עשית דרך יפה . את מעידה שהמצב היום הרבה יותר טוב טוב .הוכחת לעצמך שאת יודעת להפיק תוצאות. מציע לך להתבונן בזמן של שקט עם עצמך. נסי להתבונן במי שאת מול נושא הזוגיות ? מה יש שם היום? הכירי את עצמך מול זוגיות ברמה גבוהה יותר מכפי שהכרת עד עתה. מה המציאות מהחוויות שעברת תשקלי שמה שעברת הוא לא טוב או רע הוא מה שהיה. טוב ורע זה כבר פרשנות . חשבי אילו היית צופה בסרט שצולם על מערכות הזוגיות שלך מה היית רואה? מה היית שומעת? תשקלי שכל מה שהיה שם הוא שלך . תראי מה האחריות שלך שאלו היו התוצאות? עכשיו בחרי מי את רוצה להיות כעת מול זוגיות ? בחרי מהמקום שהכול אפשרי ושהבחירה היא שלך. בהצלחה.

העזה וביטחון עצמי

כדי לשנות את דפוס ההתנהגות שלך ולחזק את הביטחון העצמי את צריכה לשנות את הרגלי החשיבה שלך. דבר ראשון תדעי שאף אחד לא מושלם ואף אחד לא מצפה ממך להיות מושלמת. דבר שני תפסיקי לפחד, הפחד מכישלון הוא המקור מספר אחד לכל הצרות שלך, תמיד תדעי שכל עוד יש לך אוויר לנשום,אוכל לאכול וקורת גג מעל הראש הכל יהיה בסדר ולא צריך לפחד. טיפ אחרון ,כשאת רוצה משהוא ומרגישה קצת פחד או חוסר ביטחון תזכרי את המשפט הקצר "המעז מנצח", ותמיד תזכרי כשאת רוצה להשיג מטרה את חייבת להעיז ולעשות את הצעד הראשון לכיוון המטרה, הצעד השני כבר יהיה הרבה יותר קל.

למעלה