בטחון עצמי

yoniyoni12

New member
בטחון עצמי

אהלן אני לא בטוח שזהו הפורום הנכון , אך ייעוץ פסיכולוגי יעזור כן בהחלט. אני חייל בן 20 ,ויש לי בעיה. הבעיה היא כזאת :מצד אחד אני בטוח בעצמי בהרבה תחומים , ומצד שני לא. עד היום היה לי קשר רציני 1 עם בחורה. הבעיה היא שאין לי בטחון עצמי להתחיל עם בנות , אני מדגמן בחברת בגדים כלשהי ואני בטוח באיך שאני נראה , אני פשוט לא יודע לייצר משיכה , ואני מתבייש. תבינו כשאני בצילומים , בצבא וכל מיני מצבים אחרים אני מאוד בטוח בעצמי והבטחון העצמי שלי גבוה.אבל כשאני יוצא החוצה לפאבים/בארים אני מרגיש מעין תחושה כזאת של עצבות כזאת וחוסר בטחון עצמי שלא מאפשר לי לתקשר בצורה שאני רוצה עם בחורות.אני אדבר בכנות ואני שם לב שהרבה בחורות מעוניינות בי , אבל הביישנות והחוסר בטחון שלי הורס הכל. מצד אחד היו לי קשרים עם בחורות וכל מיני סטוצים עד היום אבל אני חוזר כ90 % מהפעים מבילויים עם תחושה נוראית של חוסר הגשמה ומימוש עצמי עם בחורות. מה שכן אחרי שמיכירים אותי הרבה יותר קל לי להיפתח , אבל ברושם ראשוני אני סגור ומאופק ולא זורם וקליל כמו שאני יכול להיות. אשמח מאוד לייעוץ ,יוני

גרא.

New member
yoniyoni12,יש שני טיפוסי אישיות מנוגדים.

אישיות אקטרוורטית,מוחצנת.המאופיינת על ידי יכולת לבטא רגשות חוצה בקלות ללא מעצורים.ואישיות אינטרוורטית,מופנמת המאופיינת על ידי סגירות,פנייה פנימה במצבי לחץ,וקושי לבטא ולשתף ברגשות (בקצרה),לך כנראה יש אישיות אינטרוורטית,ולא נכנס כאן כרגע איך מתהווים ההבדלים האלה.אפשר לעבוד על הסגירות הזאת,לשנות,ולהשתנות בכיוון של יתר פתיחות.אלא שזו עבודה פסיכולוגית לא קצרה.וספק אם קב"ן היחידה יוכל לעזור לך.מה שלא פוסל את האפשרות לפנות אליו.עקרונית אפשר להגיע לטיפול פרטי באישור הצבא.אלא שקשה להניח שתוכל כחייל לעמוד בלו"ז לפגישות טיפול,קל וחומר לממן את עלות הטיפולים.העובדה שחלק בך מאד בטוח בעצמו,כלומר בצילומים,ובמצבים שאתה כן חש בטוח בעצמך בצבא.מלמדת,שאתה יכול להשתנות,אם וכאשר תקבל את ההתיחסות הטיפולית הנכונה.

מה שמלמד אותך

שהביטחון שלך קיים היכן שאתה לא נדרש להביא את עצמך לתקשר מילולית ולהיות במצבים אינטימיים הלוקחים בחשבון זולת. כתבת: "אני מרגיש מעין תחושה כזאת של עצבות כזאת וחוסר בטחון עצמי שלא מאפשר לי לתקשר בצורה שאני רוצה עם בחורות". שכאילו מזמין את השאלה איך היית רוצה לתקשר - אבל יותר נכון היה לשאול מה היית רוצה שיעבור בתוכן. נדמה לי שהאיך שלך בסדר גמור. אתה נראה טוב, מצליח להעביר כלפי חוץ באופן לא מילולי שאתה פנוי לקשר, פונים אליך.... ואז פתאום אין מה להגיד או שאתה חושש שמה שתגיד יהיה בפער גדול מדי לאיך שאתה נראה. לא?

yoniyoni12

New member
קלעת בול

כן, זה בדיוק מה שקורה.. אני נלחץ ברוב המקרים ואוטומית נסגר.. חשוב לי לציין שזה קורה רק במקרים הספציפים האלה - זה לא שאני חושב שיש לי בעיית תקשורת כלשהי , כי במקרים אחרים אני מתקשר טוב עם אנשים , אך כאשר מדובר בשיחות עם בחורות - אחד על אחד אני מרגיש שאין לי בכלל מה להגיד ופוחד שמה שאגיד יהיה בפער גדול מאיך שנאי נראה.

yoniyoni12

New member
טיפול

ארצה לדעת , איך ניתן לשפר את המצב , לאיזה סוג טיפול אוכל לפנות ומה ניתן לעשות. רצוי לציין שישנה בעיה כלכלית כרגע לפנות לטיפול ארוך טווח כיוון ואני חייל וטיפול ארוך טווח כזה יתאפשר רק לאחר שחרורי מהצבא.

למעלה