בטחון עצמי

אתה מקסים../images/Emo24.gif

מחבקת המון, מחמיאה ומחזקת המון, מטפחת המון לעיתים תוהה היכן עובר הקו האדום בין פינוק לחינוך בין אסור ומותר בין כן ולא בין להתעלם ולהגיב

אני זוכר מצבים של ...

חינוך..קצת קשיחות בקול..וכשהילד חוזר בו..אני מחבק אותו..ואומר לו דברים יפים..מחמאות..ועידוד.. אבל לעולם לא מנסה להסביר לו למה הייתי קשוח..לעולם לא מתנצל.. כעסתי כי לא היית בסדר.. אבל אני אוהב אותך..ותמיד אוהב אותך..

ילד מטיבעו..מתחכך עם הגבולות של

המותר והאסור.. והחוכמה לעצור אותו רגע לפני שיגיע לגבול.. בכדי לעשות את זה ביעילות..צריך לתת לילד תשומת לב..ולא לענות לילד כבדרך אגב..אף פעם... גם כשאתה עסוק/עצבני/ממהר/דואג.

איך לעצור ילד קצת לפני שיעבור את

הגבול? טוב תלוי באיזה גיל.... נניח ילד קטן..שיודע שאסור לפתוח ארון במטבח.. את יושבת בסלון..ויש רגע שקט בבית..זה השקט שלפני הסערה.. אם תשאלי אותו מה אתה עושה?או איפה אתה? תוך שאת ממשיכה לשבת..זה לא יעצור אותו מלפתוח את הארון..ההיפך..הוא ירוץ לארון וינצל את הרגע או שניים שאת נותנת לו עד שיענה. אבל.. אם את שומעת את השקט..וקמה בשקט והולכת לראות מה הוא עושה.. את מפתיעה אותו..ומסיחה את דעתו מהתוכניות שלו.. ובפעם הבאה..כשיחשוב לפתוח את הארון..הוא יצפה לראות אותך בפתח המטבח.. אז הוא יוותר על הרעיון..

תשובה דרך אגב..

אם תראי מה כתבתי בדוגמא שננתי.. אז לשבת בסלון ולצעוק או לשאול את הילד מה אתה עושה תוך כדי שאת ממשיכה לשבת .. זו תגובה של "דרך אגב"

../images/Emo25.gifהבנתי

מאוד חכם. תגובת ההורה/מחנך צריכה להיות עם קשר ישיר למעשה של הילד. נניח והוא נוגע בחשמל....דבר שאסור, אז לשים אותו לשבת ולחשוב זה לא הפתרון, לקום ולהזיז אותו משם זו תגובה ישירה

../images/Emo45.gif

צריך הרבה סבלנות ב 6 השנים הראשונות של הילד..והרבה "טיטורים" אבל זה שווה.. כי אחר כך את קוצרת את הפירות כל החיים.

Netta79

New member
עקרבית ../images/Emo24.gif

קודם כל אני מחזקת את דברי עמית ודמדומילילה את אשה חזקה , אחראית , גידלת ילדים מקסימים כנראה שאת מצפה מעצמך להרבה , מה שמעולה לדעתי- את לא מוותרת לעצמך ולכן , את יכולה לקרוא ספרים על דימוי עצמי והכרת העצמי ואפילו להצטרף לאיזו סדנא... למרות שלדעתי את פשוט יכולה בכל רגעי המשבר - להביט ביוצאי חלצייך ולהיות גאה ובטוחה במי שאת
~נטע

אתם מדהימים../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif../images/Emo141.gif../images/Emo141.gif

כולכם, באמת תודה
מעריכה ששוב בשירשור הזה גם נתפסתי בקבלת חיזוקים שאני עשיתי המון, שהצלחתי, שהתגברתי, ששיניתי. שאני אמיצה. צריכה כלים איך לדעת שאני בסדר לבד, ולא להיות תמיד בעמדת מגננה כלפי אלה שמבקרים אותי, הרי ביקורת עצמית לא חסרה לי.

maof

New member
ביטחון עצמי.....

תלוי רק בך ולא באף אחד אחר
מעוף

למעלה