בטחון עצמי נמוך.

pertal

New member
בטחון עצמי נמוך.

שלום, כבר כמה שנים יש לי בעיה של בטחון עצמי נמוך. עכשיו, אני לא כמו הרבה אנשים שאומרים "אני לא שווה כלום, אני לא זה ואני לא זה.). הבעיה שלי היא במראה החיצוני, או לפחות ככה אני חושב. הייתי ילד נאה כשהייתי יותר קטן, ובמיוחד היה לי אף קטן נחמד ודי סולד. מכיתה ז-ח בערך הוא גדל ובכיתה ח-ט הבטחון העצמי ירד לי פלאים. הערכה שלי די מוזרה מהסיבה הזו: למרות שאני יכול ממש להצביע על הבעיה שלי(האף, ושוב, אני די מודע שאני חושב ככה וכנראה זה לא נכון אבל בכל זאת קשה לשנות דפוס מחשבה כל כך ישן), אני מרגיש כאילו זה מקרין לכל הפרצוף. אבל למרות שיש לי מחשבות שאני "מכוער" לפעמים, אני אוהב מאוד את העיניים שלי, את הגבות, ואני חושב שיש לי גם גוף יפה(אני קיבלתי יחסית הרבה מחמאות מהסביבה וגם בתקופת התיכון יכולתי להישבע גם שקיבלתי מאחורי הגב). זתומרת,המחשבה היא לא פשוט "אני מכוער", כמו שהרבה בעלי בטחון עצמי נמוך חושבים, וכדי להוציא מהם משהו טוב אחד בהם(כאשר יש בהם הרבה) הם יצטרכו לחשוב הרבה, אני לא ככה. אני מודע למעלות שלי, ומשום מה יצרתי משהו סביב האף, ואני בטוח שהוא הגורם. עוד דבר, כמה כמה שנים יש לי את המחשבה הזו שזה משהו רגעי! (ועדיין יש לי), זתומרת אני גם יודע שהפרצוף בוא נגיד "מסתדר" כאשר גדלים, וגם לאימי, שהיא אשה יפה, היה אף לא ממש נאה כשהייתה קטנה ועכשיו הוא בסדר גמור. הבטחון העצמי שלי ברצפה. אני יודע שאני חכם, ואני גם יודע(כן, אני יודע) שאני יפה ויש לי את המעלות שלי, אבל אני לא יכול להפסיק לחשוב שאני מכוער!! (כן משפט קצת שגוי לוגית). בתקופת התיכון(שנגמרה לפני כמה חודשים), התנהגתי מוזר, התרחקתי, לא הסתכלתי בפרצוף כשדיברו אלי, ועניתי ב "כן" כזה בקול שקט כאילו משהו לא בסדר איתי. מה לעשות, ילדים מנצלים כאלה שנראים(או יותר נכון מתנהגים) כ"חלשים" (למרות שיש לי אחלה כח פיזי:) וגם ספורטאי וכו), וגם זה לא תרם לבטחון העצמי שלי. הבטחון שלי כל כך נמוך, שכשהייתי(ועדיין) הולך ברחוב, הרבה פעמים שהייתי עובר ליד מישהו, הייתי מוריד מבט, הייתי "מחפש" בתיק את המפתחות, הכסף וכו בדיוק כשהיה(ועדיין) עובר. אני פיתחתי בטחון עצמי כל כך נמוך(שהתבסס על המחשבה שלי בקשר למראה שלי), שהייתי מדמין אנשים שמדברים עלי. יש לי שמיעה טובה מאוד, ופשוט הייתי קולט כל מיני דיבורים מהסביבה וישר משייך אותם אלי. היו גם כמה טובים(שאני די בטוח שהיו אלי בגלל שאני היו כשעברתי ליד) אבל הרוב הגדול מאוד היו רעים. רוב הפעמים זה היה במקומות שהיו ביחד איתי עוד עשרות ואפילו יותר בנים, וחשבתי שאני היחיד, ושכל דבר מכוון אלי. מן הסתם קשה לי שמסתכלים עלי(למרות שבבצפר היה לי מן הרגל ליצור קשר עין כשמישהי הסתכלה עלי בשיעור). מן הסתם היה קשה לי להיכנס לכיתה שכבר יש בה ילדים, ואפילו עכשיו יש לי בעיה לעלות לאוטובוס. יש לי פחד והימנעות ממקומות ציבוריים שבהם יש הרבה אנשים. בגלל שהבטחון העצמי שלי "מכתיב" את המראה שלי, אני בטוח שעכשיו אני לא נראה טוב(זה משתנה, אני יכול פתאום כשאני לבד לחשוב שאני כן נראה טוב, אבל לרוב בחוץ הבטחון ירוד), אבל יש לי מחשבה ענקית(כמו שאמרתי עם ה"בסיס" העניים, והגוף) שבעתיד אני לא רק אראה טוב, אלא מצויין. (ככה שזה לא "אני מכוער ואני רוצה למות" מוחלט). התחלתי לקחת עכשיו רואקוטן(אחרי שהתחלתי ולא סיימתי פעמיים כבר בשנים האחרונות) ומקווה לסיים. יש לי מן הסתם את המחשבות הלא נחמדות האלה, כשאני רואה אנשים שנראים הרבה פחות טוב ממני(לדעתי, מה שאומר שיש עוד קצת(מאוד) בטחון) ושופעים בטחון עצמי, ומבין שהכל בגישה ובבטחון. אודה לכם מאוד אם תעזרו לי,

pertal

New member
הוספה קטנה

ציינתי שהייתי מדמיין שמדברים עלי. לפעמים זה באמת היה "מדמיין". הייתי יושב עם מיניבוס, ושומע קול ש"צוחק עלי". פתאום הייתי מגלה שאני לבד במיניבוס, או שאני עם אשה אחת, שאני בספק שמדברת אל עצמה!!.....

pertal

New member
ד"א-התחלתי טיפול פסיכולוגי

אצל פסיכולוגית רגילה(לדעתי קלינית) האם גם פסיכולוגים רגילים יודעים "להתמודד" עם הסוגייה? הם יודעים לעשות טיפול קוגניטיבי או שגם יש אלטרנטיבות?

pertal

New member
משהו חשוב נוסף...ץ

כמו שציינתי יש לי פצעים, והם גורמים ליובש ולהרגשה מוזרה בפנים וגם כשמזיעים לא נעים... זה חלק גדול מאוד לדעתי מההרגשה הכללית שלי. ההרגשה הלא נעימה הזו בפנים, ומנגד, כאשר יש הרגשה נעימה בפנים, אני פחות מרגיש חוסר בטחון. לדוגמא, אם אצא החוצה לאחר שלא התרחצתי ותהיה לי הרגשה מוזרה בפנים ובשיער, לא אוכל להסתובב בחוץ(ולא בגלל שחשוב לי שאחרים לא יראו אותי ככה), פשוט ההרגשה הזאתי גם תורמת הרבה.

שריד

New member
שיש לך נושאים רבים לדבר עם המטפלת

חשוב מאוד שהתחלת טיפול ואני ממליץ שתראה למטפלת את מה שכתבת כאן בפורום. מעבר לכך, מה מבין כל הדברים שכתבת נראה לך אפשרי לשנות במאמץ הקל ביותר ?

pertal

New member
זה גורר......

יש גם הרבה ריבים עם אמא שלי, ובגלל ביטחון עצמי נמוך, גם קשה לי לצאת לעבוד. (אחרת ממזמן הייתי יוצא ונמנע מהרבה ריבים). אני מאמין שעבודה על הבטחון העצמי, תעזור בהרבה מאוד תחומים. כל מה שכתבתי הן סך הכל דוגמאות לבטחון העצמי הירוד, וכמו שהבנת, הוא בהחלט ירוד. יכול להיות שזה פשוט יעבור גם בלי לגעת בזה בעזרת טיפול(כנראה זה יעבור מן הסתם), אבל אני רוצה להתחיל לחיות, וגם לא לחכות עד גיל 20+..... שוב-מצד אחד אני יודע שיש לי(גם מבחינה חיצונית וגם פנימית) את כל מה שצריך כדי שיהיה לי בטחון עצמי, אבל בכל זאת הוא ירוד מאוד מאוד.

pertal

New member
ד"א-שים לב שזה הפכפך

ציינתי כבר כמה פעמים בהודעות שאני חושב שצריך להיות לי בטחון עצמי גם מבחינה חיצונית, אבל בכל זאת, זה משהו שהשרשתי(לא בטוח לעצמי לבד) כבר שנים...

שריד

New member
סליחה, אבל אני עדיין לא מבין

במה אתה רוצה שנעזור לך. האם אתה יכול לנסח בשלושה משפטים ? שריד

pertal

New member
אני מניח שאי אפשר לעזור דרך האינטרנ

האינטרנט, אבל כמו שציינו זה מצויין שהתחלתי טיפול פסיכולוגי ואני אשתף את הפסיכולוגית. המטרה העיקרית שלי הייתה לבדוק איך פותרים את הבעיה, אני יודע שטיפול קוגניטיבי אמור לשנות דפוסי מחשבה ולכן פירסמתי את זה כאן. סתם מעניין אותי איך פסיכולוגית שלא בטוח שמתמחה בטיפול פסיכולוגי יכולה לנסות לעזור לי? האם עצם הדיבור(העקרון בפסיכולוגיה) וההוצאה החוצה זה הרעיון העיקרי בטיפול? או יש דברים אחרים?

למעלה