בטון - שריון מחיר?

berberon

New member
בטון - שריון מחיר?

בינואר צפויה עליה משמעותית במחירי קו"ב בטון. סדר גודל של 35 ש"ח לקו"ב ביחס להיום. יש חברות שמציעות לשלם היום (מראש) עבור צפי השימוש ולקבע את המחיר של היום. מדובר על סכום משמעותי (סדר גודל של 80K ש"ח עבורי) והחברה (מהגדולות והמובילות בתחום) אינה נותנת ערבויות כלשהן. 1. מהי עלות קו"ב בטון ששילמתם לאחרונה ובאיזו חברה (לפני מע"מ וכולל הובלה למגרש)? 2. האם סביר לשלם לחברה סכום כזה מראש כדי לחסוך 10K ש"ח?

fireman

New member
אתה לא חברת בניה קבלנית

ואין שום סיבה שתבטיח מחיר לבטון.... אני לצורך העניין לא הייתי משאיר סכום כזה לא אצל רדימיקס, לא אצל ב.ר בטון וגם לא אצל סולל בונה שהן בין ספקיות הבטון הגדולות.... ותבדוק מחירים, אל תחשוב שאם פנית לחברה גדולה יש לך ערובה למחיר נמוך, נהפוכו, בכל הפעמים שהזמנתי חומרים התברר שהחברות הגדולות היו דווקא היקרות יותר ודווקא מהסיבה שהם לא ששים לעבוד "עם הקטנים". אגב, איך הגעת לכמות כזו של בטון? מי אמר לך שזאת כמות הבטון שתצטרך? נשמע לי מאוד לא סביר בהנחה שמדובר בבניה של מבנה סטנדרטי של כ200 מ"ר בשתי קומות.... אתה מדבר על 260 מ"ק בטון לפי מחיר 300 ש"ח למ"ק. כמה עולה מ"ק בטון ב-30 היום?! לגבי הובלה....שלא יספרו לך סיפורי אלף לילה ולילה.....אף אחד לא משלם הובלה על בטון אם אתה לא מזמין הובלה חלקית היינו פחות מ3 מ"ק במיקסר. אם אתה מזמין מיקסר שלם או אפילו כמה מיקסרים, אתה לא משלם על שום הובלה....שלא יעבדו עליך!

berberon

New member
ההפרש גדול

השאלה היא למה לא להבטיח מחיר? דווקא מפני שאני אדם פרטי, 300 מ"ק כפול עליית מחיר של 35 ש"ח זה 10500 ש"ח שאני זורק לפח.האם אי אפשר לסמוך על החברות הגדולות? לגבי כמות החומר מדובר על בית חד קומתי בגודל של כ- 260 מ' עם שטחים נוספים גדולים מסביב שצריך לצקת.

fireman

New member
אני עדיין חושב שהערכת הכמות חריגה

וגדולה באופן משמעותי מהנורמל, מי נתן לך את הערכת הכמות הזו? בענף הבניה אי אפשר לסמוך על אף אחד, גם לא על חפציבה. אם אתה משאיר כזה סכום דאג שיסופקו לך ערבויות נגד.

berberon

New member
ערבויות

אין ערבויות. התנאי לשמירת המחיר הוא "take it or leave it". אין לחברה אינטרס אמיתי לשמור את המחיר ובטח לא ה-300 קו"ב שלי הם שיפתרו לה בעיות של נזילות (אם יש כאלו). לגבי הכמויות, 260 או 300 קו"ב לא ממש משנה כרגע. עדיין ההפרש בעלויות גדול.

fireman

New member
שיחפשו את החברים שלהם.

אל תשאיר גרוש בלי ערבויות. תעבוד כמוני....תעשה סקר שוק קטן, תראה על איזה מחירים מדברים איתך, תתמקח על ההובלות, אל תסכים לשלם על שום הובלה, אני לא שילמתי גם על חלקיות בהזמנה של יותר מ12 מ"ק ליציקה. במהלך הבניה קיבלתי הצעה טובה יותר, החלפתי ספק בטון. אל תכבול את עצמך לספק אחד למרות שמבחינת ה"כאב ראש" בכלל עדיף לקחת קבלן מפתח ובטח שבטח אל תשאיר סכום כסף כזה על השולחן בלי שום ערבויות.... אגב, בתגובתך חיזקת את מה שכתבתי....לחברות הגדולות לא ממש אכפת מקליינטים כמוך וכמוני, אנחנו פסיק קטן וטורדני מבחינתם.

למעלה