בטוח שאני מפספס...

HaRmosh

New member
בטוח שאני מפספס...

אני מנסה לחשוב על הפתרון הכי טוב לבעיה הבאה: לאחר שמשתמש בוחר קריטריונים מסוימים, מוצגת רשימה כלשהי שממנה הוא יכול לבחור פריט אחד או יותר, ולאחר שהוא לוחץ על כפותר submit - מתבצע עיבוד של הפריטים שנבחרו. חשבתי לפתור את זה ע"י הצגת הפריטים ב-DataGrid שאליו אני אקשר ע"י DataBinding טבלת נתונים. הבעיה היא שאפשר לבחור שם רק שורה בודדת (אין בחירה מרובה ?), והרעיון שחשבתי עליו כדי לאפשר בחירה מרובה הוא להוסיף עמודת CheckBox שאינה חלק מהמידע שבטבלה (היא נועדת רק לאפשר בחירה...) - מה שלא אפשרי עם DataBinding, וגם אם כן - נשארת הבעיה של איך לדעת איזה תיבות סומנו (הן יווצרו דינמית - איך ניגשים אליהן ?) אני מקווה שלא רשמתי שטויות בפסקה הקודמת, ושכל מה שאמרתי שלא אפשרי אכן כזה. אני בטוח שיש פתרון שאני מפספס בגדול - אשמח אם מישהו יוכל לתת לי רעיון\לינק. תודה, הראל

Justin Angel

New member
קה פרובלמה מואי צ'יקיטה?

ברוב המקרים האלו שרוצים לספק "קצת יותר" בטבלאות השונות של הפריימוורק, צריך ליצור טיפוס טור חדש שמיישם את ההתנהגות שמחפשים. ספציפית, אם אכן דיברת על DataGrid (הטבלה ה-Webית בדוט נט 1.1) תוכל להוסיף טור מיוחד שמכיל CheckBox. כבר קיים פרוייקט כזה ב-codeproject ותוכל להשתמש בו: Adding a CheckBox column to your DataGrid מניסיון עבודה, הפקד שמוצע ב-codeproject מספק גישה תכנותית טובה היות והוא חושף אירוע כללי לכל הטור בשם CheckChanged שהוא בתורו יעלה לכל CheckBox שהורד או הוסף לו הסימון. כמו כן, תוכל ליצור TemplateField עם CheckBoxים ולעבור עליהם ישירות כפי שתיארתי כאן: גישה\עריכה תכנותית לכל שורה ב-DataGrid (ובפרט Header, Footer ושורות עם פקדים) אך היות ומדובר בגישה פחות מובנית והרבה יותר שבירה לשינויים, מומלץ להימנע ממנה.

למעלה