בטוח לאומי

OraOra1

New member
בטוח לאומי

היי אז חזרתי לפני שבועיים מחו"ל, והלכתי לחתום אבטלה.. אולם, (!!!) החוק החדש אומר, שאם אין לי 300 ימי עבודה בשנה וחתי האחרונות מאז שחתמתי לראשונה אני לא זכאית לדמי אבטלה. לא חצופים!?!?!? בהתחשב בעבודה שאמא שלי הפרייארית היחידה נראה לי במדינה הזאת ששלמה להם חצי שנה בטוח לאומי, כשלא הייתי פה. מה עושים? ( חוץ מלמצוא עבודה... אני עובדת עכשיו על הקו"ח...) חצופים. אח"כ בוכים למה יש כ"כ יורדים..

orom

New member
את צודקת אין הרבה מה לעשות

אלא לשנס מותנים לשפץ קו"ח ולהתחיל לעבור על המודעות בעיתונים ובין חברות ההשמה.

idanco9

New member
לא צודקת ולא נעליים!

חיפשת עבודה בכלל לפני? להרבה ישראלים הדמי אבטלה נהיו הברירת מחדל עוד שלפני חשבנו לעבוד בכלל... אנשים הולכים לקבל את זה בלשכה כאילו המדינה חייבת להם את זה <למרות שהיא כן> דבר שמוריד את המוטיבציה ישר לצאת לעבוד אחרי שחזרת מטיול בחו"ל למה לעבוד אם אפשר לסחוט מהמדינה כמה אלפים בשביל לשבת בבית ולא לעשות כלום הרי למדינה יש עודף כסף.. חוצפה ישראלית! האבטלה לדעתי מגיעה לבעלי המשפחות שמתקשים למצוא עבודה ובעלי מוטיבציה גבוהה להביא פרנסה למשפחתם ולא לצעירים שאם יתאמצו טיפ טיפ יוכלו למצוא עבודה... במקרה של איזור מוכה אבטלה לעבור עיר יותר קלה בכל זאת עדיין אין לכם אישה וילדים שאתם עוזבים מאחוריכים עדיין... לא מנסה להרגיז פה אבל אני לא אוהב את הניצול הזה של המדינה. תקראו לי תמים.

orom

New member
למה הגישה הזאת?

היה נענתה שהיא צודקת לגבי זה שאין מה לעשות בכל הנוגע לביטוח הלאומי. זהו החוק וזהו. איך הבנת שהיא לא חיפשה עבודה לפני? היא סך הכל העלתה את תחושותיה היא לא אמרה שהיא לא מתכוונת לחפש עבודה או שהיא מתכוונת לחיות על חשבון הביטוח הלאומי.

idanco9

New member
זה משתמע ממה שהיא כתבה!

ככה זה נראה בכל אופן שהדבר הראשון שעשתה זה ללכת לחתום אבטלה בשביל לקבל את הדמי אבטלה!!! וגם אם לא היא אני מתכוון שבאופן כללי המון ישראלים אם לא הרוב שמתחילים את חייהם בשוק העבודה מנצלים ומוצאים את המקסימום דמי אבטלה שהם יכולים לפני שהוא מוכנים באמת להתחיל לעבוד! החוק צודק לדעתי 100 אחוז

onfire1

New member
אכן זה המצב...

נדרש וותק בעבודה כדי להיות זכאי לדמי אבטלה. תארי לך מצב שלא היה נדרש וותק- אזי זה היה גורם להגדלת אבטלה. אדם היה עובד זמן קצר ורץ לחתום דמי אבטלה. כדי למנוע מקרים כאלו העלו את הרף. דרך אגב לעובד בשכר חודשי זה 360 יום. לעובד בשכר יומי זה אכן 400 יום. און פייר

למעלה