רוני, קודם כל תודה מראש שנית, טעיתי בשם המשחה. השם:בטאקורטן G. רשומים רק החומרים הפעילים: betamethasone (as 17-valerate) Gentamicin (as sulphate) אודה לך אם תוכלי לומר לי האם מותר להניק איתה. תודה.
http://www.e-lactancia.org/asp/consulta_producto2.asp בלינק שלמעלה הקליקי את שמות החומרים הפעילים בשדה הנדרש וקבלי אינפורמציה מעניינת לגבי הקשר שלהם והשפעתם על ההנקה. אני מצאתי ש - 1. ה- Betamethasone הינו בטוח בהנקה כשהשימוש בו הוא שימוש מקומי-נקודתי. 2. ה- Gentamicin אף הוא בטוח לשימוש בהנקה. בכל אופן, תשובתי אינה מוסמכת וכדאי שתחכי לתשובתה המדוייקת והמקצועית של רוני. בינתיים הייתי ממשיכה להניק ומחכה עם המשחה... רק בריאות מאחלת לך.
קופת חולים כללית, בלינק - http://www.miok.co.il/medicine_index.asp?md=9&sm=11&let=b גם כאן יש מידע לגבי התרופה בטאקורטן G, ולפי ההנחיות כאן המשחה מותרת לשימוש מקומי בזמן ההנקה אך יש הגבלות לשימוש שאינו ממושך, לא למרוח כמויות גדולות על שטחים נרחבים ולחלוטין לא להשתמש במשחה על הפטמות. קראי והחליטי עד לדבר המומחיות
בכל זאת בדקתי בספרים שלי כי יש ספר אחד שעליו אני סומכת יותר מעל כל מקור אחר, ולהלן התוצאות: betamethasone הוא סטרואיד חזק שפועל לטווח ארוך למדי. הוא לא נמצא בקטגורית התרופות *הכי* בטוחות בהנקה, אך הוא גם לא אסור לשימוש. לא דווח על תופעות לואי שליליות בתינוקות יונקים אשר אמותיהם השתמשו בזה, וכמו כן זו גם תרופה המשמשת לטיפול בתינוקות וילדים באופן ישיר. מומלץ להמנע משימוש ארוך טווח אבל שימוש קצר זה בסדר. Gentamicin הוא חומר אנטיביוטי ונחשב בטוח למדי בהנקה. החומרים הנספגים ע"י התינוק מזעריים ולא משמעותיים. לא דווחו תופעות לואי ביונקים. היכן את אמורה למרוח את התרופה? אם המריחה היא ישירות על השד, הייתי נזהרת יותר (בעיקר בגלל החומר הראשון) אבל אם זה למקום אחר בגוף זה נשמע לי בסדר כל עוד מדובר בשימוש קצר טווח ולא כרוני.
בנושא של תרופות - מה מותר ומה אסור בהנקה בקרב רופאים בקהילה. ופעמים רבות רופאים ממליצים על תרופות מסויימות מבלי לדעת אם הן מותרות בהנקה ואם לאו. לעיתים, גם אין לרופאים כל כך ברירה והם רושמים את התרופות שנמצאות בסל הבריאות, אלה שמוכרות וממומנות על ידי קופות החולים השונות - בלי קשר (וגם בלי ידע) אם הן מותרות בהנקה או לא. ומאחר שמדובר כאן בבריאות תינוקינו שממילא נתברכו במערכת חיסון חלשה ומתבשלת הרי שבדיקה בשבע עיניים לא רק שאינה יאכנאית
אלא ממש חיונית. TO BE ON THE SAFE SIDE OF THE BREAST