בטא נמוכה

אופטי88

New member
בטא נמוכה

הי בנות...
הריון ראשון היה לי לאחר מספר סבבים של טיפולים (איקקולומין ואז זריקות).
שבסופו של דבר הצליח בזמן "הפסקה" על בסיס ביוץ טבעי (פלוס הזרעה ותמיכה של נרות).
עכשיו החלטתי החודש שנתחיל לנסות על בסיס ביוץ טבעי לבד ונראה מה יהיה. בכוונה רציתי להוריד ממני את הלחץ שהייתי נתונה בו ולהנות יותר מהתהליך.

ופתאום ראיתי שהמחזור מאחר, נתתי לעצמי לקוות למרות שהוא לא מאוד סדיר. ביום ראשון בדיקת בטא הראתה 70, והיום יומיים אחרי הבדיקה 84 (ופרוגסטרון 26.9). בקיצור כימי? :(

מה לעשות? אמורים פשוט לחכות? ללכת למיון נשים בכללית שרופא נשים יסתכל עלי?
יש לי תור לרופא נשים עוד הרבה זמן.
מעצבן שרציתי להוריד מעצמי את הלחץ ולהנות מהתהליך ושוב אני נמצאת סביב זה ועצובה.

טוליתי

New member
הייתי בודקת שוב בעוד יומיים

בשל הסיכוי שאולי מדובר בטעות מעבדה.
בבטא כזאת שום רופא לא יוכל לתת לך שום טיפול, ואם ההרין באמת כימי, הוא ייפול מעצמו
.
את צריכה להמתין
, וזה מעצבן נורא
.
שולחת חיבוק גדול.
&nbsp
תעדכני, אם בא לך.

אופטי88

New member
תודה, אבדוק שוב...

אגב זה שתי מעבדות שונות, יש סיכוי שכל מעבדה נותנת משהו אחר?
האם להתעקש על תמיכה של פרוגסטרון ? זה יכול לשנות? כמו שאמרתי בעבר היה לי ביוץ מאוחר ושלב לוטאלי קצר. מאז הלידה היה נראה שזה מסתדר (בטח שלא החמישה ימים שהיה לי בעבר) ונראה שזה שבועיים.

אם היית בטיפול

אני מאמינה שהרופא היה נותן לך לבד תמיכה
&nbsp
בעקרון אם זה כימי שום תמכה בעולם לא תצליח וזה סתם לא אפקטיבי
&nbsp
במקומך מחכה עוד יומיים לבטא ורואה לאן זה מתפתח

אופטי88

New member
יצא היום 129, עדיין לא נראה טוב?

הייתי במיון נשים אתמול (בלי התוצאה של היום כמובן) ונאמר לי על התוצאות של אתמול שזה לא תקין. עדיין אי אפשר לשלול הריון חוץ רחמי.
מה לעשות?

a morph

New member
אין יותר מדי מה לעשות בשלב זה, חוץ מהמשך מעקב

בבטאות נמוכות כאלה, סביר להניח שמה שזה לא יהיה - זה כנראה יפול לבד, בלי התערבויות.
אבל חשוב להמשיך לעקוב כי אם זה ימשיך לטפס (אבל לא בצורה תקינה), יהיה צורך לעשות אולטרסאונד כדי לשלול חוץ רחמי עקשן במיוחד.
מצטערת מאוד על מה שאת עוברת.
הלוואי ובניסיון הבא תזכי להריון התקין המיוחל.

מצטערת לשמוע

זה אכן נראה כמו הריון לא תקין, וחשוב מאוד מאוד לעקוב אחרי הבטא. גם אם היא יורדת, להמשיך ולעקוב עד להתאפסות.
האם ידוע לך מה עובי הרירית? זה יכול לתת אינדיקציה האם מדובר בהריון חוץ רחמי (כמובן שלא בהכרח).
האם את במעקב צמוד של רופא או היחידה בה את מטופלת?
אם הבטא תמשיך לטפס באופן לא תקין, ועדיין לא יראו כלום באולטרסאונד, לעיתים נוהגים להתייחס לזה כאל חוץ רחמי ולתת מטוטרקסט.
כמובן שאפשר להמשיך ולעקוב כל עוד הרופא קובע שזה לא מסכן אותך, ולקוות שזה יסתיים ללא התערות חיצונית, אך זה עלול להיות מתיש.
רק מציינת במאמר מוסגר, שלפעמים מציעים לבצע גרידה אבחנתית במקרה כזה, אך בכזו בטא, הסיכון בהתערבות כירורגית, לדעתי האישית והלא רפואית, רב על התועלת.
מצטערת על מה שעובר עליך

אופטי88

New member
אשמח לעוד הסברים...

הייתי אתמול במיון בבית חולים ואמרו לי לחזור שבוע הבא אליהם או לרופא נשים אם אצליח לקבוע תור, הם לא רואים משהו ברור.
אני גם בקשר עם האחות של הרופא נשים שלי שאמרה לי גם לחזור על הבטא ביום ראשון.
מה זה מטוטרקסט?
ומה זה גרידה אבחנתית? למה זה יותר יסכן בבטא כזאת?
הרבה שאלות :( סליחה...

תשאלי כל מה שאת רוצה לדעת

בגדול לעיתים כשיש הריון מחוץ לרחם, מצפים לראות רירית דקה ופרוגסטרון בערך של וסת, אבל לא בהכרח. אלו רק אינדיקציות ולצערנו ישנם הריונות מחוץ לרחם עם ערכים תקינים ובטא למופת.
אצלך הרירית עבה והפרוגסטרון לא ברצפה, זה לא שולל הריון חוץ רחמי, כי ניתן לשלול רק באולטרסאונד, אבל אותי, במקומך, זה היה מרגיע יחסית.
מטוטרקסט זו זריקה של חומר כימותרפי, שגורמת להפסקת החלוקה של העובר (להפסקת ההתפתחות שלו). נותנים אותה גם כאשר לא יודעים היכן העובר ממוקם, ולא רק במקרים בהם ישנו הריון חוץ רחמי מאובחן.
לזריקה יש השלכות, וישנה המלצה לא להיכנס להריון בשלושת החודשים שלאחר מכן.
גרידה אבחנתית, בבטא כזו נמוכה, ספק שתצליח להועיל ובאמת לאבחן האם ההריון הינו ברחם או מחוצה לו, ולכן כתבתי שלדעתי הסיכון, הקיים בכל הליך כירורגי, גדול יחסית לתועלת, שספק רב אם תהיה.
&nbsp
אני בטוחה שאת עוברת תקופה לא קלה בכלל (הייתי שם לפני כמה שנים), ואם יש משהו נוסף שאת רוצה לדעת את מוזמנת לשאול.
&nbsp

אופטי88

New member
המון תודה!!

כן קשה לי, ממש הייתי מסדרת עם תשובה שלילית. ואם היום הייתי רואה שזה יורד הייתי לחלוטין בסדר.
אבל זה שזה עלה, ולא נותן לי לסיים עם זה, וזה עוד תוצאה לא ברורה שאני צריכה לסחוב עכשיו לכמה זמן.
מנסה להאחז בזה שכן הייתה איזשהי הפרייה וזה כבר סימן לפוריות. ומקווה לסיים עם זה תוך חודש. נכון?
עם ההמלצה לא להכנס שלושה חודשים להריון אני מוכנה לחיות, כבר הייתי עם המלצה לא להכנס להריון חצי שנה כשחליתי ב CMV, ואז לא היו לי מחזורים בכלל :(.
רק מקווה שהמטוטרקסט לא משפיע על פוריות, מאחר ודברים התחילו להסתדר אחרי הלידה.

גם בכימי זה יכול לעלות כמה פעמים ואז יורד

מקווה שזה מה שיהיה ולא יהיו התערבויות. בינתיים תמשיכי לבדוק ונקווה שבדיקה הבאה זה מתחיל לרדת.

אופטי88

New member
יצא אתמול 276 - יש לי כמה שאלות

אם מתעלמים מהערך הראשון זה עליה סבירה?
אני יודעת שאי אפשר להתעלם ממנו אבל "סתם" תהיתי.
25.6 - ראשון - 70
27.6 - שלישי - 84
29.6 - חמישי - 129
2.7 - ראשון 276
אני כל כמה ימים הולכת למיון ובודקים אותי, צריכה לחזור גם מחר.

נניח עוד כמה ימים רואים שק בתוך הרחם (בתקווה שלא מחוץ) ומחליטים שלא תקין, על מה הייתם ממליצות שמצד אחד יהיה מהיר, ומצד שני הכי ישמר על הפוריות בהמשך? ציטטוק או גרידה?
עד שהמחזור הסתדר לי, והשלב הלוטאלי הסתדר מ5 ימים לכנראה שבועיים, חשוב לי לבחור במשהו שהכי פחות יפגע בזה.

למעלה