בטאקורטן בהריון?

בטאקורטן בהריון?

שלום רב! הנני סובלת מפמפיגוס היילי היילי מזה 20 שנה, בשנים האחרונות נגעים מועטים. שאלותיי- 1.האם מותר השימוש במשחת בטאקורטן בעת הריון? 2.הנגעים לא כל כך מפריעים לי, האם להניח לזה, או שקיים חשש לזיהום אם לא יטופלו הפצעים? תודה רבה,
לימור.

היילי היילי

שלום רב לימור האם אין לך רופא עור שעוקב אחרייך ? שאלות כמו אלו עדיף שיענה רופא שמכיר ועוקב. כפי שציינת בשאלה אחד הסיבוכים השכיחים של היילי היילי הוא זיהומים חיידקים, פטרייתים, וזיהומים ויראלים שמתיישבים על הנגעים הקיימים בגלל מחלת ההיילי היילי. במצב של זיהום הנגעים יהפכו למעובים ובעלי ריח עז. הטיפול במצבים שכאלה יכלול לפעמים משחה בלבד ולעיתים טיפול מערכתי (דרך הפה או אפילו דרך הוריד) של אנטיביוטיקה או תרופות אחרות מתאימות,. את בטח כבר יודעת שמבחינת הטיפול חשוב לא רק המריחות שציינת אלא גם אמצעים כללים : לבוש מאוורר, שימוש בסבונים מיוחדים על בסיס קבוע (למשל ספטל סקראב או דרמקס) לגבי השאלה על המשחה שציינת - הכלל בהיילי היילי היות שברב המקרים הנגעים אוהבים את אזורי הקפלים הוא לחפש את הפורמולציה העדינה ביותר שהיא עדיין אפקטיבית . כמו כן חשוב לא למרוח על בסיס יומי אלא לסרוגין . מבחינת ההריון - בעקרון מותר משחת בטאקורטן בהריון השאלה מינון , תזמון מצב העור ועוד. משחות בכללי הן הרבה יותר בטוחות לשימוש בתכשירים מעכתיים, אבל יש כמובן להזהר . כמו תמיד ברפואה שוקלים עניני תועלת מול נזק אפשרי. בברכה תאורטית מותר - הכל ענין של מינון , חומרת הבעיה העורית .

תודה רבה לך, ד"ר פסח.

בשל המצב הטוב שלי, יחסית, בשנים האחרונות, אין לי רופא עור.. מניחה שמריחות קלות לסירוגין של בטאקורטן יועילו, נרגעתי למקרא תשובתך. תודה!

למעלה