בחנו את עצמכם...

Gilliana

New member
אופס!!! SORRY... ../images/Emo9.gif

הייתי בלי המשקפיים, ועם העיפות מהיום העמוס הזה... ואולי בכלל ראיתי מהרהורי ליבי? מי יודע...

scully153

New member
אני אפילו לא מעשנת..

ולמה הירהרת שאני אמורה להיות ה-CSM, ג'יליאנה?

Gilliana

New member
אה, לא משהו אישי... ../images/Emo13.gif

אני פשוט רואה את CSM כבר בכל מקום בזמן האחרון. זאת סתם פאראנויה שלי...

ווואאאאאאאיייייייייייייייייייייייי

יצאתי מאלדר יצאתי מאלדר יצאתי מאלדר יצאתי מאלדר יצאתי מאלדר!!!!!!!!! אחי התאום האובד שכבר שנה אני מחפשת אחריו.... אוף! אני מתגעגעת!...

Gilliana

New member
וכי היתה אפשרות אחרת? ../images/Emo8.gif

יכולת כבר "לדלג" על הבחינה ולהגיע ישר לתוצאה משום שהיא היתה ידועה מראש...

Gilliana

New member
העובדה ש-99% מאיתנו יצאו סקאלי...

זה אומר משהו? זאת תוצאה מאד מעניינת לדעתי, יש דברים בגו...

1Shir

New member
לדעתי די ברור מה זה אומר

שסקאלי היא הדמות הכי "נורמלית" בסדרה. אולי קשה להאמין, אבל רובנו פחות או יותר נורמלים, יחסית. רק מטורפים אמיתיים כמו אוקינוס יצאו מאלדר...

Gilliana

New member
אכן קשה להאמין... ;-]

אבל זוהי כנראה באמת המסקנה המתבקשת. אני הגדרתי את זה קצת יותר בעדינות - שכולנו בעצם היינו מעדיפים למצוא את הרציו - ההגיון שמאחורי השגעון, לדעת שיש הסבר "מתקבל על הדעת" ובאופן הזה להישאר בשליטה. כל זה בהנחה כמובן שאנחנו לא מתכחשים לאני האמיתי שלנו, שהוא בעצם מאלדר בהסוואה של סקאלי

אריק1966

New member
מה שמביא לשאל השאלות

וייתכן שזה ראוי לאשכול אבל שאלתי היא...מה זה "נורמלי" ומי אלה "כולם" שיחליטו על זה?

1Shir

New member
סקאלי

רגועה יחסית לשאר הדמויות פחות אימפולסיבית, יותר מחושבת וזהירה יותר מתקשרת עם הסביבה החיצונית לכך פחות או יותר התכוונתי ב"נורמלית" אבל זה מושג סובייקטיבי

לדעתי

הדמות הכי נורמאלית היא סקינר .. הוא זה שהולך באמצע. מצד אחד הולך לפי חוקי הספר מצד שני נסחף קצת.. זה הכי טבעי אצל רוב האנשים. מאלדר וסקאלי מאוד קיצוניים לכאן או לכאן תודה לאל האנשים הקיצוניים בקרבנו מעטים. הרוב הגדול הוא כמו סקינר הוא "הנורמאל" , הוא זה שהולך באמצע ולפי ראות עיניו בוחר בצד המתאים לו בכל מקרה..

Gilliana

New member
קודם כל...

... עוד לפני שראיתי את תוכן ההודעה כבר היה לי ברור מהי אותה "שאלת השאלות" ואני חושבת שלכן שיר גם שמה את המילה נורמלי במרכאות. אם תשים לב - אני לא השתמשתי במילה הזו אלא דיברתי על רציו ושכל ישר - לפחות כהבנתו בכלים המצויים בידינו כיום. מה זה נורמלי? פשוט מאד, המילה נורמלי באה מהמושג נורמה, כלומר התנהגות של רוב בחברה מסויימת. מה שעשוי להחשב נורמלי בחברה אחת ייחשב לא נורמלי לחלוטין בחברה אחרת ועל כן המושג "נורמלי" הוא מאד יחסי. למשל - זה נורמלי שיש לנו שתי ידיים ושתי רגליים, אבל בכוכב אחר כלשהו ברחבי הגלקסיה שתי ידיים ושתי רגליים עשויות להחשב כמוטציה! מה שאני מנסה בעצם לומר הוא שאנו נוטים לייחס למילה "נורמלי" משמעות לא נכונה, את המשמעות של "שפיות הדעת". ועכשיו הגענו לשאלה המסובכת באמת והיא - מה זו בעצם שפיות?

אריק1966

New member
שפיות זו...

מילת הנקבה ל"שפים" כלומר טבחיות:) ואחרי שצחקנו,אומר שישנה שפיות שאותה מגדירים אנשי המקצוע.כלומר שאת/ה לא מזיקים לחברה ולעצמכם ונחשבים ל"אחד האדם". אז בעצם השאלה רק שינתה את המילה אבל עדיין באוויר...מה זה "שפוי" או "נורמלי"?והאם לחשוב בצורה שונה מה"כלל" זה שפוי או לא?

1Shir

New member
אבל זה מאוד סובייקטיבי

כמה שלא ננסה להגדיר "שפיות", זה יישאר בגדר דעה בלבד.. לדעתי- לחשוב בצורה שונה מה"כלל" זה מאוד שפוי. אני לא יודעת אם מי שמזיק לעצמו או לאחרים הוא לא שפוי, אבל אם זה נעשה בצורה קיצונית, אז זה אומר שיש לבנאדם כמה בעיות רציניות.

Gilliana

New member
צודקת לחלוטין

שפיות זה אכן מושג מאד סובייקטיבי ומי אנחנו בעצם שנקבע מי שפוי ומי לא? האם בכלל אפשר לקבוע כללים לשפיות? התשובה היא לדעתי שלילית.

למעלה