בחירת תיק..

joasi

New member
בחירת תיק..

חברה מה הדרכים לבחירת תיק... אני מכווין את השאלה לסוג הבד , משקל התיק, מחיר וחברה.... אני פשוט לא מכיר את סוגי הסבדים יש בתיקים כיום שעמידים במים ולמשקל גבוה... אז אם יש לכם עצות אני אשמח לקבל.

1L

New member
כך תבחר תרמיל

כיצד לבחור תרמיל - מאמר באתר למטייל. ואוסיף גם כי חשוב לקחת בחשבון קודם כל מה יעודו של התרמיל (כלומר, באיזה סוג של טיול הוא אמור לשמש אותך? כמה תסחוב אותו על הגב? וכו'). בהצלחה!

joasi

New member
מכיר את המאמר לא ממש אמין...

אני מבקש עצות מנסיון .... כמו למשל 1. תיקים עם תאים צדדים עדיף או תיק עם 2 תאים נטו... 2. תא לשקש או רק רצועות?!? 3. מה הבד שנחשב כיום הטוב ביותר ?? 4. אפשרות לפירוק ונשיאה כתיק יום, יתרון או חסרון? 5.יציאה לשק מים? שווה?

pazro

New member
השאלה הראשונה היא למה אתה צריך תיק?

לטיול בין מונית למלון? לטרקים קצרים (יומים שלושה)? ללכת ברגל מתל-אביב לבנקוק? תענה על השאלה הזו ונוכל לעזור לך יותר. סוג התיק, הצורה שלו, הסידור הפנימי והגודל שלו תלויים מאוד במטרה לשמה אתה זקוק לו. בקשר ל5 : יציאה לשק מים היא יתרון, היא חובה!

joasi

New member
טיול בדרום אמריקה שמשלב

טרקים של שבוע ויותר לבין נסיעות בין אכסניות ושאר הדברים כמו כל המטיילים...אני נוסע לג'ונגלים, למדבריות ולקרחונים.

shaishoo

New member
הכי פשוט והכי נכון ../images/Emo41.gif

לגשת לחנות תיקים שיש לה מבחר רחב למשל: טונדרה,מסעות,למטייל וכד.. (יש רשימה מסודרת בקישורי הפורום) , למדוד תיק ולראות שהוא יושב טוב ונוח, חנות רצינית תשים לך בתיק גם משקל כלשהו בין 5 ל10 ק"ג כדי שתרגיש את המערכת גב כמו שצריך.. ואז תגלה שאולי התיק ב2000 ש"ח של גרגוריס לא נוח לך והתיק ב800 ש"ח של טטונקה כן נוח לדוגמא... אני אישית גיליתי שרוב החברות המפורסמות (lowe,TNE,kerimor ועוד) לא נוחות לי ודווקא החברות הפחות מוכרות בארץ כן עושות לי את זה.. אחרי שתגלה איזה תיק יושב לך הכי נוח אז תבדוק בין האופציות שיש לך מה הכי מתאים לך עצה: תיק שק ולא מזוודה (הם נהרסים יותר מהר ולתיק שק ניתן לדחוף יותר דברים כלומר הנפח האפקטיבי שלו יותר גדול !! עצה 2: כיסים בצד זה נחמד אבל לא חובה, לפעמים עדיף רשת ששם אפשר לשים בקבוק מים עצה 3: כניסה לתיק מהצד זה אופציה מאוד חביבה לפעמים חוסכת בלאגן בתיק ורק דבר קטן לא בקטע של פרסומת למרות שאני אוהב את החנות.. מסעות בפ"ת במבצע של עד 40-50% הנחה על תיקי tatonka בנפחים של 60-80 ליטר שווה לקפוץ לבדוק

joasi

New member
אולי שווה בדיקה איפה החנות יושבת ?

יש לה אתר באינטרנט??? ומה הכתובת הפיזית המדוייקת....

shaishoo

New member
פשוט

תכנס לקישורי הפורום יש שם כפי שציינתי רשימה של קבוצת חנויות ממולצות.. אם אתה ממש עצלן אז http://www.masaot.co.il/indexx.asp

omer66721

New member
כמה עצות...

לפני הכל - אני לא מחשיב את עצמי בתור מומחה, אבל עברתי כמה תיקים וטיולים ארוכים איתם בחיים ככה שאולי למדתי כמה דברים: 1. תיק טוב יחזיק 10 שנים ויותר, לכן כדאי מאוד להשקיע. 2. כמה יותר פשוט - פחות ריצרצים שמועדים לפורענות, בלי כל מיני כיסים ופאוצים, כמה שפחות רצעועות מיותרות - ככה יותר טוב. 3. בקשר לבד - אני יודע ממש איזה בד הולך היום - אבל חשוב שיהיה גם משהו עמיד לשפשופים. שלא יהיה אבל כבד מדי. בקשר לעמידות למים - תשכחו מזה. גם התיקים הטובים ביותר לא יעמדו בגשם זלעפות או בנפילה לנהר. פשוט שמים שקית ניילון ענקית בתיק ושמים את כל הציוד בתוכה. 4. מבנה התיק - מבנה שק (פתח עליון, וחלק תחתון נפרד לשק שינה, עם אפשרות להפריד ולחבר בינהם) הוא עדיף לפי דעתי. 5. מערכת גב מצויינת כמובן - לבדוק שאפשר לשחק ולכוונן כמה שיותר לי היה תיק של LOWE שהחזיק 10 שנים, עד שנתרם לבית חב"ד בניו זילנד. תיק מדהים ועמיד בשביל מה שהוא עלה(450 ש"ח לתיק של 60 ליטר) עכשיו יש לי תיק של macpac (רשום שהוא 70 אבל הוא 80 לפחות אם לא יותר לפי דעתי) ועוד תיק בינוני של 40 ליטר של vaude

pazro

New member
עוד כמה הערות

נראה לי שקודמי אמרו את הדברים החשובים, אבל אנסה להוסיף עוד כמה דברים. -שק מים ויציאה לשק מים הם פריט חובה!!! -חשוב לדעת שלחברה שמיצרת את התיק יש שרות טוב בארץ. -הכי חשוב זה למצוא מערכת גם שתהיה נוחה. כל שיקול אחר הוא משני. -צריך להיזהר ממערכות גב צולבות. הם לרוב הרבה יותר נוחות אבל מועדות לפורענות ובנוסף הם לרוב יתפקדו טוב רק בטווח משקלים מסויים. -רצוי מעוד לקנות ביחד עם התיק כיסוי גשם טוב. הכלל המנחה כאן הוא כמה שיותר פשוט יותר טוב. הכיסוי שלי הוא יריעת בד אטום עם גומי בקצה, לוקח לי בדיוק 2.5 שניות לשים את הכיסוי. הכיסוי הוא קטן, קל ונוח.

dov cohen

New member
בחירת תיק

ברשותכם, אני ממחזר תשובה שנתתי ב-18.8: לא טיילתי בדרא"מ כך שלא יכול לענות על השאלה בהיבט זה. אבל, איזה סוג של טרקים אתה מתכוון לבצע? עם או בלי פורטרים? אם תיקח הכל על הגב (לא שאני מבין למה מישהוא יעשה דבר כזה לעצמו), תידרש - מן הסתם - לתיק יותר גדול. אם תעזר בסבלים, תיק קטן יותר יספיק. אני תמיד יוצא מנקודת הנחה שהיצרן אומר אמת (קצת) ומשקר (קצת). תבדוק בעצמך. השיטה שלי לבחירת תיק היתה: לקחתי את כל הציוד לחנות, וניסיתי לארגן אותו בתוך תיקים. כאשר הבנתי איזה נפח דרוש לי פחות או יותר, בדקתי את המועמדים בהיבט של נוחות על הגב ומחיר. סתם נקודה למחשבה: בטיול של 9 חודשים במזרח, תיק היום שלי היה על הגב הרבה הרבה יותר מאשר תיק המסע. אולי עדיף להשקיע בתיק הקטן ולא בגדול. עוד נקודה למחשבה: בטיול הבא אני אצא מתוך נקודת הנחה שיגנבו לי הכל (כיוון שהפעם לא נפלתי בסטטיסטיקה, והיא בסופו של דבר מתאזנת, הרי שיש סיכוי טוב יותר שזה יקרה לי בפעם הבאה...), כך שאינני מתכוון לצאת עם אף פריט ציוד יקר (למעט מצלמה אולי), בטח שלא תיק מסע יקר. Bon Voyage

למעלה