בחירת שם לתינוק/ת

בחירת שם לתינוק/ת

איך בחרתם את שמות הילדים? האם חיפשתם משהו מקורי ? האם חשבתם על שמות קרובי משפחה שיקרים לכם? האם תשללו שם לחלוטין בגלל מישהו שהיכרתם בשם הזה וזה אסוציטיבי מקשר לכם אותו בזיכרון? ואם לבת של אחות /אח שלכם קוראים באותו שם - האם תיפסלו שם שאתם אוהבים מאוד?

אצלינו - הבכורה

ביקשה לשנות את שמה בגיל 8 (היא הוסיפה י' אחת לשם וזה יותר מוצא חן בעיני למרות שכשהיא נולדה והציעו לי את אותה הצעה סרבתי בתוקף) היא גדלה והתאימה את עצמה לשם החדש שלה שזה הרגיש לי מאוד נכון לשנות לפי בקשתה.אני לא יודעת איך הייתי מגיבה אם היתה מבקשת לשנות את שמה לחלוטין. האמת כשהיא נולדה - התבוננתי בה ופתאום עלה לי שמתאים לה השם אסנת. אבל לא הלכתי עם זה מעבר לשניה של המחשבה שחלפה בראשי. לזאטוט בחרנו שם -שתפור עליו לפי מידה לפי מה שקרה מיום היוולדו ועד היום.כנראה משהו קוסמי שידר לנו שזה השם שלו וזה מה שהוא יהיה מרגע לידתו. לא היו אופציות. בחרנו שם אחד בלבד

smagi

New member
אצלינו השמות נבחרו כך:

הגדולה מצאנו שני שמות שאהבנו - האחד נגזר מהשם של בעלי והשני נגזר מהשם שלי, החלטנו שכאשר היא תיוולד אם היא תצא דומה לו היא תקבל את השם שלו ואם לי אז את השם שלי. היא יצאה קופי של בעלי גם חיצונית וגם באופי. לקטנה היה שם שנחרט אצלינו עוד שנה קודם כששמעו אבא שקורא לבן החייל שלו בשם הזה וידענו שאם יהיה לנו בן או בת הם יקראו בשם הנ"ל. אם אחת הבנות שלי תחליט באיזה שהוא שלב בחיים להחליף שם, לא תהיה לי בעיה עם זה! השם ניתן לה במתנה מאיתנו והמתנה היא שלה, היא יכולה לעשות איתה כרצונה. לעולם לא אקרא לילד ע"ש בן משפחה, ואם הזיכרון הוא רע מאותו שם אוט' השם נפסל. וכן אני לא אקרא לילד בשם שקיים במשפחה לאחים קרובים.

תאירעות

New member
אצלנו

הגדול-שם שאהבנו הבאה אחריו-שם שאהבנו הבאה אחריה-שם שאהבנו הבאה אחריה שם שאהבנו שמורכב מכל אותיות המשפחה. אני לא בעד לתת שם של אדם שעדיין בחיים(למשל סבתא שחיה)ומאידך גם לא כל כך בעד על שם מישהו שנפטר,אני חושבת שכל אחד צריך להיות קרוי על שמו בלבד ולא לקבל "את הגורל" של זה שנפטר. אם לבת/בן של אחי/אחותי יש שם שאני אוהבת הייתי פוסלת אותו.

litzuf

New member
אצלי ככה...

הגדול... קרוי לזכר האבא של הבעל... " לי-אב" לא רצינו להזכיד ממש את השם... את צופית ...אני ואמא שלי הסתכלנו בספר שמות והיד של שנינו נחתה על אותו השם.....

טוב אצלינו,אני זאת

שבחרתי את השם לילד הבכור,בהתחלה בעלי התנגד הוא רצה לקרוא לילד בשם שבסוף יש את האותיות "אל" כי לאביו קוראים אליהו,אני מאוד התנגדתי ובסוף הוא התרצה
,לילד השני קראנו בשם על פי רצונו של הבכור, ולמעשה השם כל כך יפה שלא התנגדנו בכלל ובעלי ביקש ממני להוסיף לו את השם של אביו ,בהתחלה נורא התלבטתי ולא התלהבתי,אבל מכיוון שבאותה תקופה הוא היה חולה מאוד ואפילו לא היגיע לברית התרצתי
.

בחרתי את השם לבכורה

רציתי משהו שמסמל את היופי שבטבע . בתי ה בכורה ה בחרה בשם חברתה הטובה מהגן כשם לבתי השניה. בני הבכור נולד אחרי שאבי נפטר והוא נולד בחגים אז שמו מורכב מראשי תיבות של שם אבי ושם משפחתי ח.ג שמו חגי . בני הצעיר נולד בדיוק בל"ג בעומר ולא צריך לנחש שקוראים לו עומרי .

אבי ז"ל היה "אציל "פולני

תמיד הזדהה בשמו הפרטי ובשם משפחתו חיים גרברסקי הבכורה שמה יפעת והפירוש הוא היופי של הטבע השניה שמה טלי מתאים לה השם חגית כי נולדה בא' תשרי אבל אחותה אהבה את השם טלי .

m i c h a l 6 1

New member
הסתכלתי עליהם

כל ילד לאחר שנולד,הסתכלתי עליו,חיכיתי 3-4 ימים והשם הופיע

אני בת זקונים, ונקראתי על שם דודה של אמי

שינו את השם משרה לשירי. אני חושבת שההורים שלי הם שבחרו את השמות. לאחיין שלי אני הצעתי את השם שלו ואחותי התלהבה, עם האחיינית לא הייתי מעורבת בבחירת השם.

רק רציתי לספר שילדתי בת

ועכשיו אני אמא לשתי בנות ושלושה בנים.את השמות שלהם (אני לא מגלה כי אנחנו גרים במקום שכולם מכירים את כולם)בחרנו לפי מה שהתאים -למשל מי שנולד בחג קיבל שם שקשור לחג, הבת הצעירה קיבלה שם שהתאים לשמות האחרים. לא קראנו על שמות בני משפחה חיים או מתים כי אני לא אוהבת את זה.בחרנו שמות בעיברית לא "שון" "קים" וכדומה.

../images/Emo49.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

שתהני ותזכי לגדל אותם בקלות למצוות ולמעשים טובים .

את השם של הבן בחרנו ללא התלבטויות, האות

הראשונה בשם היא כאות הראשונה בשמו של חמי, ורצינו לכבד אותו. את השם של הבת אהבתי כבר כילדה, ובעלי הסכים לרעיון. לא חיפשנו משהו מקורי. אם השם היה מתקשר לנו אסוציאטיבית,למישהו שאנחנו מכירים, לא נראה לי שהיינו בוחרים בו. לא הייתי קוראת לילדיי בשמות של מישהו מהמשפחה, ובטח לא בשם של ילדיו של אחי (אף על פי שבפועל אחי אפילו עדיין לא נשוי), ולא בשמות האחיינים שלי מצד בעלי.

שרונית28

New member
אצלנו כל כך פשוט

סקירת המערכות הראשונה שבה התבשרנו כי יש לנו בן היתה בדיוק באמצע ספירת העומר. כל כך התאהבתי בשם עומר שאמרתי לבעלי שזה השם שאני רוצה הוא לא התנגד, ואמר שכל שם שאבחר הוא יאהב. השם השני שלו הוא של אבי שיחיה עד 120 החלטנו להעניק לו את הכבוד שהנכד הבכור שלו ישא את שמו מאחר שהורי עזרו ועדין עוזרים לנו המון, מעניקים לנו וכמובן לעומר כמה שהם יכולים. את הסנדקות נתנו לסבו ז"ל של בעלי.

למעלה