בחירת שותפים

fairy in chains

New member
בחירת שותפים

עם חיסכון "צנוע" של 18,000 ש"ח (היה שווה לחזור להורים לתקופה, מסתבר, למי שזוכר אותי כ JustMeNow) אני שוב יוצאת מהבית אך הפעם לעיר הגדולה- ת"א עם כל טירוף הדירות המתרחש, אני מתחילה לחפש ביוני כדי לעבור ביולי אך עכשיו יש התלבטות חדשה, לגבי שותפים יש חברה שמאד רוצה לעבור לגור איתי, אך אני לא בטוחה עד כמה זה יהיה נכון מבחינתי. היא קצת שתלטנית וקריזיונרית לפי מה שהכרתי בעבודה. ביום-יום, כשאנחנו הולכות למסיבה או למכון כושר, אנחנו נהנות יחד אבל יש כבר עכשיו בעיות קלות. היא רוצה ליסוע לכמה שבועות בספטמבר אבל תכננו את המעבר ליולי..רוצה להכניס את החבר לדירה כשותף שלישי...השערות של הכלב שלי מתחילות להטריד אותה...זה לא מצטייר לי כל כך טוב אם כבר יש בעיות... מצד שני, פתאום צץ ידיד שלי מת"א שגר כרגע בדירת חדר וחצי שעולה לו 670 דולר לחודש והוא רוצה לעבור לגור איתי כשותף. לעבור לגור איתו זה כמה יתרונות, כי הוא מתכוון להשכיר דירה במרכז ת"א בסביבות ה 700-750 דולר ולתת לי לשלם רק 250-300 דולר, בתמורה לכך שאני אהיה אחראית לניקיון הדירה. לגור במרכז בסכום שכזה נשמע לי חלומי... עד כמה זה שווה כשכל הניקיון נופל עלי? (תמורת מאה דולר פחות, אבל עדיין) אני באה לבקר ולישון אצלו לכמה ימים מדי פעם גם ככה, כך שאני יודעת שאני משדרת איתו על אותו גל, יש לנו תחביבים, מקומות בילוי משותפים ואפילו חברים משותפים, כך שאני יודעת שיהיה ממש כיף שהם יבואו ונהיה חבורה גדולה שכזו :) ואולי בכלל לעזוב הכל ולהשכיר עם שותפים שאראיין קודם?! (מפחדת ליפול על יצורים כמו השותף הקודם שלי, אם כי כבר למדתי מהלקח בעבר ומצאתי לאחריו שותפה חמודה בזמנו) אני מתלבטת קשות באיזה אפשרות לבחור, אם כי אני נוטה לגבי הידיד ולא יודעת איך להתחיל לבשר לבחורה השנייה שאולי "זה לא זה" אחרי שאנחנו מדברות על זה כבר תקופה ארוכה... תודה מראש למי ששרד את המגילה ושמח לשמוע את דעתכם בעניין :)

לשכור לא להשכיר...

לא כדאי עם מישהי שאת מתלבטת לגביה, אם את מכירה את ידיד שלך טוב ואת חושבת שתוכלי להסתדר איתו (ואין לך בעיה עם השכר והניקיון) אז זה יכול להיות משתלם מאוד. כמובן שלפי מה שאת אומרת כבר יצאת מהבית ואת יודעת שידיד זה לא הכל, יש ניקיון וסדר, קניות וגו' וכדאי לדעת שמסתדרים עם השותף גם בזה.

fairy in chains

New member
אחרי משמרת לילה...

כבר לא יודעת מה אני כותבת P-: מממ כן אני מכירה אותו יותר טוב ממנה (עצוב משהו, בהנחה שאני מכירה אותו חצי שנה ואותה שנה וחצי, מאז שהתחלתי לעבוד במקום העבודה הנוכחי) יש לי הרגשה טובה לגביו כשותף, כי אנחנו משדרים על אותו גל. אז אפשר לקוות לטוב...תודה :)

Jazz Singer

New member
לאאא לגור עם חברים../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אני נפלתי בפח הזה וזה נגמר כל כך לא טוב.

ידידה שלי נכנסה לשותפות

עם החבר שלה וחבר שלו בתור שותף שלישי. נגמר זוועה. אני לא מבין למה אנשים מסכימים לגור עם עוד זוג בתור שותפים. לגבי החברה לא הייתי מנסה להיכנס איתה לשותפות כי אם יש לך הרגשה שזה לא ילך, הגיוני שאת מרגישה משהו שיש סיכוי שהוא יתרחש. לגבי הידיד שלך- זה נשמע נחמד אבל זה ייצור לכם מעמדות בדירה. בואי נגיד שלא ימצא חן בעיניו הרגלי הנקיון שלך? זה גם יכול להיות לא הגיוני מצידו, נניח שאת שוטפת פעם בשבוע , ופתאום הוא יחליט שהבית מלוכלך והוא יגיד לך לשטוף שוב - מה תעשי אז? הרי את חייבת כי הוא לא ינקה כי את זו שמשלמת פחות. תחשבי על זה, את גם שותפה שלו אבל מצד שני באיזה שהוא מובן "עובדת" שלו.

אני דווקא מכיר מישהי שגרה...

עם עוד שותפה וזוג, ועושה רושם שאין להם בעיה. אבל יש בדבריך משהו, אני ממש לא הייתי נכנס לזה

לגבי לגור עם זוג

באמת שאני לא מבינה אנשים כאלו ועוד יותר לא מבינה את הזוג שמוכן להכניס שותף נוסף לחיים המשותפים שלהם. חציש סיפרה פעם על נסיונה בתחום ולמיטב זכרוני גם להם היו קטעים בעייתיים. כשהייתי הומלסית וחיפשתי דירה, ראיתי מודעה באוניברסיטה של מישהי שמחפשת "שותפה שניה לדירה" במחיר יקר יחסית לאזור אבל היות שזו רק שותפה אחת החלטתי לנסות. אותה בחורה במקרה הייתה במקום וראתה שאני תולשת פתק עם המספר שלה וניגשה לספר לי עוד על הדירה, ואחרי שסיפרה על הנתונים הפיזיים ציינה ממש כבדרך אגב שגם החבר שלה גר איתה בדירה. כשאמרתי שזה לא נראה לי היא אמרה ש"זה בסדר, את לא תצטרכי לפשר ביננו כשנריב", ולא הבינה מה צורם לי לעבור לגור עם זוג, במיוחד שהיא פירסמה שהיא מחפשת שותפה שניה (ולא זוג מחפש שותפה). אם לפחות היו מורידים במחיר ושכ"ד היה כמו לשלושה שותפים או לפחות יותר זול משל שניים...

fairy in chains

New member
העלת נקודה טובה

דיברתי איתו על זה הוא בלאגאניסט יותר גדול ממני (לא חדש לי) מבחינתו לנקות את הדירה זה ספונג'ה פעם בשבוע, שכלים לא יישבו בכיור מעל כמה ימים (ולא כמה שעות) לא בקטע של אובססיבי לניקיון, הוא פשוט רוצה שהדירה תראה סביר מספיק שלא יתפדח להכניס אנשים הביתה (בניגוד לעכשיו שאני יכולה לדעת בדיוק מה הוא אכל בשבועיים האחרונים כי הכל עוד על השולחן בסלון) בסטנדרטים כאלו של ניקיון אני יכולה לעמוד :)))

מותר לי

New member
לגור בשותפות עם בני זוג...

הכל תלוי בכימיה... אני התנסתי בזה, וחוץ מהקטע של לפשר במריבות לא היתה לי שום בעיה איתם! הם היו נחמדים מאד, לא התמזמזו מול הפרצוף שלי, שיתפו אותי בהכל (כמעט
) ומעולם לא הרגשתי "גלגל חמישי" במחיצתם...

דעתי

נתחיל מזה שטוב לראות אותך שוב
לגבי החברה נראה שכבר החלטת, זה גם אומר שבעצם תגורי עם זוג ולא עם שותפה, הכלב שלך לא ירגיש נוח, את מעידה שהיא שתלטנית ובקיצור, לא נראה לך וזה בסדר, גם לי יש חברות שבחיים לא הייתי עוברת לגור איתן כמה שהן חברות טובות בגלל דברים קטנים אך משמעותיים. לגבי הידיד שלך זו נשמעת אחלה אפשרות, אז את תנקי יותר, תחשבי על זה בתור עבודה חלקית נוספת, "תשלום" של 100$ לחודש לנקיון הדירה שאת גרה בה באופן קבוע נשמע לי יותר מהוגן. מקסימום אם תמצאי את עצמך פעם פעמיים לחוצה בטירוף ולא יתחשק לך לנקות תזמיני עוזרת, זה יצא יותר זול מאשר שכ"ד רגיל של ת"א. יש לך אחלה אפשרות לגור בדירה יותר שווה משיכולה להרשות לעצמך עם ידיד שאת יודעת שמסתדרים ביחד, ככה שחבל שתקחי את הסיכון בלהיכנס לדירה עם זרים שיכולים להיות לא צפויים. לגבי החברה שלך, תסבירי לה שקיבלת הצעה מידיד שלך שאין לו בעיה עם הכלב, הוא לא מתכוון לנסוע לכמה שבועות ולהכניס את חברה שלו כשותפה שלישית ואת מעדיפה את זה. אין שום סיבה שהיא תיעלב מדבר כזה לדעתי מה גם שאחרי שהיא העלתה את הנקודות שציינת אין לה מה לבוא בטענות, דיברתן על לגור ביחד לא לגור ביחד עם החבר שלה ובלי הכלב שלך ובאוקטובר ולא ביולי. תמשיכי לעדכן!

fairy in chains

New member
תודה תודה :)

אל תחשבי שלא היתי קוראת סמויה כל התקופה הזו... פשוט סופסוף יש לי מה (ויהיה) מה לחלוק בנושא ולא רק זיכרונות עבר :) מממ כן אני מניחה שכל ההתלבטות הזו עם החברה אומרת שבעצם החלטתי...אם יש ספק אין ספק... עם הידיד, מבחינתו לא אכפת לו שאשתמש במאה דולר שאחסוך לעוזרת או כל דבר אחר, הוא מבחינתו, לא רוצה לשבור את הראש על זה בכלל ובגלל זה מכניס אותי. אולי אמצא קומבינה עם אחותי שתבוא מאפטרים בצבא מדי פעם שגם קצת תעזור ותרוויח את השריצה שלה בדירה :) אני אנסה להסביר לחברה, מקווה שלא תתעצבן יותר מידי, אבל יש לה עוד המון זמן למעבר בעצמה וגם היא גרה עם ההורים כרגע אז אין לחץ...

fairy in chains

New member
טוב הצלחתי לעבור את זה

היא לקחה את זה די טוב...כמובן שלא אהבה את זה, אבל הסכימה שעם הטיסה שלה וכו' זה ייצור לה בעיות או שנאלץ לדחות את המעבר לאוקטובר (לא קיים בשבילי, כבר הודעתי שהתפטרתי בעבודה תודה לאל! אין יותר "שלום מדברת XXX איך אוכל לעזור לך?") היא אומרת שמבחינתה יש לה הרגשה טובה לגבי אבל אם אני מרגישה אחרת, אין מה לעשות... וואוו אני רואה איך הכל מתחיל להתגלגל כבר הודעתי על התפטרות יש שותף תקציב ויאללה מתחילים לחפש דירה ועבודה ביוני יאייקס :)))

newKiticat

New member
בקשר לניקיון

הדיל נשמע סבבה- אני רק הייתי יושבת עם השותף ופשוט מבהירה לו ולך מה כל אחד מצפה בתחום. שלא יהיו הפתעות. אם זה אומר שאת מסדרת כללית- מעבירה ספונג'ה פעם-פעמיים בשבוע ושוטפת את הכלים- יש הבדל בין לצפות שתשטפי כל יום ותנקי את כל הארונות במבטבח אחת לשבוע....

fairy in chains

New member
דיברנו על זה :)

הוא בקטע של: תעשי ספונג'ה פעם בשבוע ותשטפי את הכלים בכיור מדי פעם, פשוט שלא ישכבו בכיור שבוע ויותר. אבק וכו' בכלל לא מעניין אותו, רק רוצה שהדירה לא תראה כמו חורבה...

למעלה