בחירת קריירה שניה

itainachum

New member
בחירת קריירה שניה

אני מהנדס תוכנה בעל תואר שני במדעי המחשב עם תיזה, יש לי הרבה שנות ניסיון והנני בעל שכר גבוה אני מעוניין לשנות תחום כי התחום מלחיץ מאוד ותובעני מוכן לוותר על שכר גבוה עבור עבודה שאני אוהב כמו כן אני מוכן להמשיך ללמוד בתחום אחר(כלכלה מינהל עסקים חשבונאות ומשפטים אינם מעניינים אותי) אני מאוד אוהב לעזור לאנשים כך שעבודה עם אופי כזה מתאימה תודה...

rothmi

New member
RE: בחירת קריירה שנייה

מהנדס יקר, האם אתה מבקש לערוך שינוי קריירה בשל אופי העבודה-לחוצה, תובענית? או בשל מהות העבודה- אינך אוהב את מה שאתה עושה? עליך לדעת שעבודה בעלת מאפיינים דומים באופיים יכולה להיות גם בתחומים השונים לחלוטין מהתחום שלך. עלייך לשאול כיצד תרגיש אם מהות העבודה תשתנה אך אופייה לא, האם תהייה מסופק או שתגיע לאותה נקודה? אתה אומר שאתה מחפש עבודה עם אוריינטציה טיפולית, ייעוצית וכו'. מה מושך אותך בעבודה שכזאת? מה הכי חשוב לך לתת ולקבל מעבודה בתחום הנ"ל? לאחר בחינת שאלות אלו, הייתי מציעה לך להרהר בחלומות שלך לגבי הקריירה העתידית שלך, כיצד היא תיראה? מהו סדר היום שלך? תרשום את אותם רשמים שעולים על נייר ותראה לאן הדימיון לוקח אותך. בהצלחה, מיקה

itainachum

New member
RE

תודה על התגובה, את התחום שלי לא אהבתי בגלל האופי הלחוץ של העבודה וגם בגלל המהות שדורשת עבודה עם מחשב ופחות עם בני אדם, עשיתי חושבים לגבי העבודה החלומית הרצויה מבחינתי: 1. 3 ימי עבודה 2.שכר סביר(עד חלקי 3 ממה שהרווחתי) 3.עבודה עם אוריינטציה טיפולית שתיתן לי סיפוק אני מוכן להשקיע עד 3 שנות הכשרה\לימודים

rothmi

New member
שאלות למחשבה

הי מהנדס, ישנם אספקטים שונים לעבודה עם אנשים: יכולים לבוא לידי ביטוי בעבודה פיזית: סיעוד, טיפול קונבנציונאלי/לא קונבנציונאלי באנשים. עבודה נפשית: כמו עובד סוציאלי, יועץ חינוכי, ארגוני וכו'. בעבודה פרטנית אחד על אחד או עבודה עם קבוצה (למשל: הדרכה, הנחייה וכו') באוכלוסיות שונות- קשישים, ילדים, וכו' אתה צריך לבדוק עם עצמך מהם המקומות שאתה מגדיר כסיפוק ולאחר מכן לבדוק מהם האספקטים שיגרמו לך לסיפוק בעבודה עם אנשים? ממליצה להמשיך ולהעמיק את כתיבת סדר היום העתידי שלך לפרוטרוט על מנת לקבל תמונה ברורה יותר.

למעלה