בחירת קסדה

harelassaf1

New member
בחירת קסדה

הבנתי שקסדה מאבדת תוקף לאחר שנה ורציתי לדעת אם זה נכון ואם זה נכון רק לקסדות מסויימות ובנוסף עולה השאלה מה עדיף, קסדה ישנה אבל מהיקרות(יד 2) או קסדה ב 600 חדשה?? תודה

gsxr77

New member
5 שנים ולא שנה

רק חדש! אינך יודע אם נפלה/עברה תאונה אצל הבעלים הקודם, אפילו אם נראית לכאורה חדשה לגמרי.
לפני רכישה, בדוק כאן. יש הרבה חילוקי דעות בנושא הבדיקות הנ"ל, אך לדעתי קסדה שקיבלה פחות מארבעה כוכבים בסיכום הסופי, לא תמצא את מקומה על ראשי.

קסדה יד 2 לא הייתי קונה, אלה אם אתה מכיר וסומך על המוכר

לגבי חדשה יש תמיד אפשרות לקנות קסדה ממותג פחות נחשב ושעדיין עומדת בסטנדרטים בטיחותיים גבוהים בפחות מ1000 ש"ח
תכנס לאתר של מוטורייב ותראה את המחירים על הדגמים השונים של קברג יותר עלות תועלת מזה אני לא מכיר
מצד שני תמיד קיימת האופציה לקנות קסדה ב 4000 ש"ח שמרקז הצטלם איתה ולהרגיש שיש לך זין ענק

asi81

New member
קסדה צריך להחליף ביו 3 ל 5 שנים

ששלוש שנים זה הממוצע וחמש שנים לרוכבי סוף השבוע. הסיבה להחלפת קסדה נובעת מבלאי של החומר, או אם להיות ספציפי יותר מדחיסה של ה EPS (הקלקר שתפקידו לספוג אנרגיה) עקב שימוש מה שגורם לקלקר להדחס,לאבד אלסטיות ובעצם לספיגת אנרגיה ירודה.
בנוגע לקסדות יקרות יותר (מעבר לזה שמרקז הצטלם איתם) ישנם פרמטרים נוספים שלרוב יהיו מוצלחים יותר בקסדות יוקרה. אפרט:
כשאני בוחר קסדה אני בודק מס' פרמטרים: 1. בטיחות. 2. נוחות. 3. אוורור 4. מרחב ראיה (תלוי בתנוחת הרכיבה). 5. אוירודינמיות (תלוי באופנוע) 6. רמת שקט.
בקסדות כגון קאברג רמת הבטיחות היא בין הגבוהות אבל אם תקח בחשבון את שאר הפרמטרים היא לא ברמה הגבוהה. בתקציב נמוך כמו שלך מצד שני קאברג או לחלופין דגמים מסוימים של LS2 יהיו לך אחלה ברמת התקציב הזאת.
המלצה שלי היא שתעלה במעט את התקציב ותוכל ליהנות מקסדה ברמה טובה יותר. קסדה היא מוצר שנקנה אחת ל 3 שנים ושווה להשקיע בו קצת יותר ע"מ להעביר את השלוש השנים הבאות נוח יותר מאוורר יותר ואיכותי יותר לרוב.

harelassaf1

New member
המלצה לקסדה

או קיי, אז אחרי שהבנתי את הפרמטרים הייתי רוצה המלצה לקסדה שתציע בעיקר שקט בנסיעות בינעירוניות ובטיחות אח״כ הפרמטרים זה נוחות וכמובן שהמשקל יהיה פה משמעותי בנסיעות ארוכות. התקציב הוא 1000-1500 עם דיבורית. תודה

harelassaf1

New member
המלצה לקסדה

או קיי, אז אחרי שהבנתי את הפרמטרים הייתי רוצה המלצה לקסדה שתציע בעיקר שקט בנסיעות בינעירוניות ובטיחות אח״כ הפרמטרים זה נוחות וכמובן שהמשקל יהיה פה משמעותי בנסיעות ארוכות. התקציב הוא 1000-1500 עם דיבורית. תודה

|מנצל שירשור| מה קורה במידה והקסדה שלי ולא נפלה אבל

לא היתה בשימוש מספר שנים

האם היא עדיין תקינה או שפג לה התוקף וצריך להחליפה?

BlueFairy10

New member
אראי ושואי ממליצים

על החלפת קסדה חמש שנים מיום הקניה, בתנאי שלא עברו יותר משבע שנים מהייצור (כלומר שהקסדה בילתה במחסן החנות לא יותר משנתיים).
את תאריך הייצור אתה יכול לראות מתחת לריפודים.
כשקניתי את הקסדה הראשונה שלי, התקשרתי ליצרן לברר כי לא מצאתי באתר שלהם הנחיות.
(אני כמעט בטוחה שזו השיחה הכי הזויה שקיבלה נציגת שירות הלקוחות של HJC בקליפורניה...)
הם נצמדו להמלצות של שתי החברות שהזכרתי קודם.

הפוליסטירן (הקלקר) מאבד מיכולת ספיגת האנרגיה בגלל שינויי טמפרטורה ולחות.
קסדה שהיתה באחסון לא מבוקר - כאילו היתה בשימוש יום-יומי.
אני החלפתי את הקסדה שלי אחרי חמש שנים (שימוש יום-יומי) ואחרי עוד שנה את קסדת המורכב (פעמיים בשבוע בממוצע).

למה אין ערכת חידוש לקסדה

לא חבל על הקסדה היפה שלי שעלתה לי ממש הרבה כסף והיתה בשימוש רק שנה אחת?

BlueFairy10

New member
מכיר "שלג" שילדים עושים מחתיכות קלקר ברחוב?

קח חתיכת קלקר, שים אותה בשמש למשך חודשיים.
אחרי חודשיים שבור אותה, נסה לעשות "שלג".

אם אתה מכיר משהו שגורם לקלקר לחזור להיות פריך - יש לך סטארטאפ.

Dresdner

New member
כי זה דורש ידע וכלים

איך אתה מצפה שהמחוקק ידע שהחזרת את הקסדה למצב שהיא עומדת בתקן שאיתו היא נמכרה?
זה פחות או יותר כמו חידוש צמיגים, אם תיהיה חברה שתעמוד בתנאים היא תורשה לחדש קסדות אבל כנראה אין שוק לזה כי אין חברות כאלו

למעלה