בחירת קטנוע וחדש/ישן

Netaklopedia

New member
בחירת קטנוע וחדש/ישן

היי שוב.. מזמן שלא הייתי פה :)
אז לפני כחצי שנה מכרתי את הקטנוע שלי כי לא היה לי צורך בו יותר ועכשיו אני צריכה אחד כי דברים משתנים.
היה לי ג'וימקס שסך הכל ממש אהבתי אבל היה לי קצת גבוה כך שכשהרכבתי מישהו - היה לי יותר קשה לשלוט כי האחיזה בקרקע הייתה פחות טובה.
ע"פ התייעצויות וקריאות, הבנתי שנכון לעכשיו אקסבו של פיאג'ו הוא חביב השוק באגף 250 סמ"ק ורציתי לדעת האם לדעתכם הגעתי למסקנה נכונה - גם לאור סוגיית הגובה. אני יודעת שיכולה לקבוע נסיעת מבחן ובין היתר תוהה האם יש הבדלי גובה ונוחות משמעותיים בין דגם חדש בסוכנות לבין דגם ישן שעלולה לקנות (כלומר שנסיעת המבחן תהא משקפת).
אני מחפשת כלי לא ישן יותר מ-2014. אני יכולה להרשות לעצמי תכלס לקנות חדש מהסוכנות אבל אני לא נהנית מרעיון ירידת הערך. מצד שני - כשאני מחפשת ביד 2 - יש משהו כמו 4 הצעות סך הכל וכולן סביבות 20000 ק"מ בין אם זה 2014 או 2015 וכולן סביבות 20000 ש"ח. אני אשמח לקנות קטנוע בטווח של עד חודש מעכשיו.
הדברים שאני צריכה זה אחיזה טובה בכביש, תא מטען גדול (למרות שיהיה לי גם ארגז), נוח לרוכב (אני לא מרכיבה למרחקים כך שנוחות המורכב קצת פחות קריטית לי). הקטנוע משמש בעיקר לנסיעות עירוניות אבל הוא כלי רכב ראשי כך שרוצה שיהיה מסוגל להביא אותי למרחקים גדולים יותר בלי שאני או הוא נתעצבן זה על זה. הבנתי שלעלות מעל 250 סמ"ק פשוט מאוד משנה עלויות ביטוח. ציוד רכיבה ומיגון כבר יש לי.
אשמח לעצות.

פרארי1

New member
קשה לי להגיד משהו רע על ה-XEVO, אבל נקודות התורפה שלו

נופלות בדיוק על דברים שיפריעו לך.
כמו שנאמר - הוא גבוה מהג'וימקס,
הרכבת ארגז עליו מכערת אותו - הארגז יושב מאד גבוה כדי לא לחסום את פתח המטען האחורי וזה גם לא אידאלי ליציבות,
הוא צפוף להרכבה ומדרסי הרגליים של המורכבים הם טעות עיצובית קשה - רגלי המורכב מפריעות לרוכב.
&nbsp
אחרי שכל זה נאמר, עדיין הייתי ממליץ לקחת אחד לרכיבת מבחן, פשוט כי הוא כלי נהדר, נוח מאד ומצויין מבחינה דינמית, ייתכן שזה יגבר על החסרונות בסך השיקולים שלך.
אין בעיה לרכוב על חדש בסוכנות ולקנות אחד עם 20K קילומטר, הוא לא השתנה בכלום במהלך השנים (ואל תתני למדבקות "SPORT" ושאר קשקושים להטעות אותך) והקילומטרז' הזה סביר לגמרי ולא מזיז לו בהנחה שטופל נכון - שזה אומר בעיקר שמן סינתטי מלא בהתאם למפרט יצרן.
&nbsp
אופציה נוספת שיכולה להתאים ותהיה זולה יותר גם כחדש, זה ה-G-DINK של קימקו.
קטנוע 250 עם מדרס שטוח (סופר פרקטי) ומימדים צנועים יחסית שלא פוגמים במרווח לרוכב ולמורכב.
&nbsp
לא הייתי פוסל עוד ג'וימקס ועדיף, כמו שנאמר, אחד שיש לו ABS - יתרון בטיחותי משמעותי לעומת המתחרים.
&nbsp
ברוכה השבה

Netaklopedia

New member
קודם כל תודה על הפירוט

לגבי XEVO - בזמן שהכערת הכלי אני אוכל לשרוד, עניין היציבות שציינת באמת מהווה שיקול עבורי - שיקול שלא היה קודם. אתה יודע במקרה אם בסוכנויות יש קטנועי מבחן עם ארגז כדי שאדע לחוש את רמת הפרת האיזון הזו?
G-DINK - מימדים צנועים על אותו נפח מנוע אומר שהתמרון איתו קל יותר ושהוא פחות נתקל בקשיים בתאוצה ועליות? ההנחה היא שעל אותה מסת שריר, גוף כבד יותר יהיה קשה יותר לנשיאה..
ג'וימקס - הבנתי ש-ABS יש לדגמים 300 ומעלה, לא?

מבחינת גודל ארגז מובנה - יש הבדלים מהותיים בין הדגמים? אני אשמח לארגז שיכול להכיל שתי קסדות בגודל מלא.

ועוד שאלה - מהרגע שרכשתי קטנוע חדש, יש ירידת ערך ראשונה של בעלות ראשונה. אתם יכולים בבקשה להזכיר לי מה אחוז הירידה?

פרארי1

New member
לא חושב שנתקלתי בקטנוע מבחן עם ארגז

הג'ידינק בהחלט זריז מאד, מזכיר קטנוע 125.
תאוצות וסחיבה בעליות קשורים לדברים נוספים מעבר למשקל, אני לא בטוח שהג'ידינק מצטיין שם יותר משאר המועמדים, אבל הוא נותן תמורה טובה למחירו ושווה לקחת אותו לסיבוב התרשמות.
ABS יש כיום גם בג'וימקס 250 וגם בדאונטאון 250 החדש, שאולי אף אותו שווה להכניס למשוואה.
ארגז מובנה הכוונה לתא האחסון המקורי של הכלי?
אם כן, ב-XEVO ייכנסו שתי קסדות, גם ב-XMAX של ימאהה, למיטב זכרוני - בג'וימקס לא.
ירידת ערך ראשונית היא אכן בעיה כאובה, סדר גודל של 20%, אבל זה לא חוק טבע, כמובן.

Netaklopedia

New member
נעשה סדר

אני מבינה שהקטנועים שכדאי לקחת לבדיקה הם ג'וימקס (בגלל הABS ולמרות שהטיפולים שלו צפופים יותר), אקסבו (שמתוך מבחני דרכים נראה שהוא הכי מהולל), ג'ידינק (שהוא זול יותר) ודאונטאון (בגלל ABS)? כלומר, אני משערת שאפשר למצוא עוד דגמים אבל אני גם ככה מרגישה מפוזרת מידי עם ה-4 האלו, לאור חוסר ההבנה שלי בנושא.
אם אני מחפשת קטנוע בינעירוני (כלומר שמיש למרחקים כמו רכב) ל-5 שנים ובכל מזג אויר, זה אומר שכדאי לקנות חדש ולספוג את ירידת הערך? או שהגיוני למצוא מישהו שקנה וישר מוכר (כך שלא אאבד את ירידת הערך הראשונה וגם לא אאבד את כל רעיון ה"חדש" אבל לא אאלץ להתמודד עם הרצה?)
וכאשר אני מדברת על גובה הכלי, הכוונה היא לגובה המושב, נכון? וכן - בארגז מובנה התכוונתי לתא האחסון המקורי.
ובזמן שאני מבינה את רעיון ה-ABS ברכב, האם הוא עוזר למניעת החלקה בקטנוע?
אני יודעת שלקראת קביעת נסיעות מבחן אשאל עוד שאלות כדי שאדע מה בדיוק לנסות לבדוק ולהרגיש אבל בינתיים שאדע מה לחפש..

תודה!

אם פי 3

New member
תשובות חלקיות

בג׳וימקסים החדשים מרווח הטיפולים הוא 5000 ק"מ. זה מרווח יפה.
אם את מחפשת קטנוע לתקופה ארוכה, ירידת הערך הראשונית היא חסרת משמעות. מה שכן, אם תמצאי משומש-חדש, הוא יהיה יותר זול... ומצד שני, את אף פעם לא יודעת מה עבר עליו, אפילו ב-2000 ק"מ ואפילו עם בדיקה. כלכלית, זה הכי יעיל.
גובה הכלי הוא בעצם שילוב בין גובה ורוחב המושב (כי מושב רחב מקצר לך את הרגליים). בתור נמוכה מאד, הקסבו לא מאפשר לי להגיע לקרקע בצורה סבירה (*ניסיתי מזמן, אולי עם הנסיון שלי היום זה כבר לא משמעותי. לא יודעת) והג׳וימקס כן. אבל זה באמת דבר שאפשר לדעת בישיבה נסיונית פשוטה, כי זה גם עניין אישי.
ABS מאד משמעותי דווקא בדו"ג, שבו בלימה לא נכונה מפילה אותך על הכביש (ובחירום הנטיה היא לבלום חזק מדי ולא נכון). לפני כמה שנים, פרארי השתתף במבחן ל-abs, שהראה בבירור שלרוב הרוכבים, ה-abs מקצר משמעותית את מרחק הבלימה, וגם המקצוען שהיה יותר טוב בלי abs על כביש יבש, הרוויח ממנו כשהכביש היה רטוב.
כך שבעיני, אם זה מתאפשר תקציבית, זו תוספת חשובה (דיסקליימר: לא רכבתי על דו"ג עם abs).

Netaklopedia

New member
מצא את ההבדלים

קראתי באתר של מטרו על ג'וימקס כי ABS אכן קוסמת לי. אני מנסה להבין מה ההבדל בין ג'וימקס ספורט 250 שיש לו את המערכת לבין ג'וימקס פדלאה 250 שאין לו למעט המערכת עצמה. על הפדלאה רשמו מלא דברים כמו תא אחסון, מושב מתחמם וכו' ועל הספורט רשמו שהוא צבוע יפה.. אני מפספסת משהו?
ואני 169. לא נמוכה במיוחד..

אם פי 3

New member
לדעתי כלום

גובה וצבע מגן רוח. אבל ה-ABS משמעותי.
&nbsp
ובגובה שלך, לא צריכה להיות לך בעיה עם קסבו, או כל קטנוע אחר. לא ברור לי למה ג׳וימקס היה לך גבוה.

Netaklopedia

New member
אולי אקפוץ לסוכנות לשם התרשמות טרם נסיעת מבחן

כי אני שונאת לשבת על קצה המושב ואם לא על קצה המושב אז אני מגיעה לכביש על קצות האצבעות וכשזה לבד זה בסדר אבל כשמרכיבה, זה יותר בעייתי.

ואני לא מצליחה למצוא ביקורת על אף אחד מהדגמים שאני מתעניינת בהם מהשנה האחרונה. יצא לך לשמוע משהו על ג'וימקס ספורט, דאונטאון החדש, אקסבו וג'ידינק? (האחרון משום מה מרגיש לי הכי פחות אטרקטיבי גם אם המחיר שלו מוזל ביחס לאחרים). ואני מרגע לרגע נוטה לכיוון קניית חדש עקב מה שאמרת שלטווח של 5 שנים, ירידת הערך לא אמורה להיחשב כפונקציה

ו אולי

New member
xevo

אחרי נסיעת מבחן על ה xevo עשיתי סיבוב על ה gdink, כי העדפתי כלי קטן יותר. אבל ההבדל בנוחות הרכיבה ובתגובות היה כל כך גדול שבחרתי ב xevo.
למרות שאני מעט נמוכה ממך, אין לי בעיה להסתדר איתו.
&nbsp
לפי מה שנאמר לי במוסך ה xevo נחשבים ליותר עמידים מאשר הסאן יאנג וקימקו. ואם הוא מטופל כמו שצריך אז הוא יכול להחזיק גם מעל 100Kק"מ. אני מכירה מישהו שהקטנוע שלו עשה קילומטרז' כזה.
&nbsp
העדפתי לא לקנות חדש כי היה לי חבל על ירידת הערך של השנה הראשונה. כשחיפשתי לפני כשנה היה היצע גדול ולא היתה בעיה למצוא תוך כמה ימים קטנוע יד ראשונה בן שנה ו 4 חודשים עם 12Kק"מ. אז גם נשארה לי כמעט שנה לאחריות ולקחתי אותו לבדיקה מקיפה במוסך לפני הקנייה.
&nbsp
לגבי תא האיחסון שמתחת למושב הוא די גדול, אבל המבנה שלו לא כל כך נוח לי. אפשר להכניס 2 קסדות שלמות, אבל יש קסדות שלא נכנסות. ומכיוון שהתא מתחת למושב מעוגל ולא מלבני אז לא נכנס לי שם התיק עם המחשב הנייד. אפשר להכניס בקלות שישית מים של 1.5ל' אבל לא שישיה של עין גדי.
&nbsp
אם את קונה xevo משומש עם ~15Kק"מ תבררי האם כבר עשו לו טיפול גדול והחליפו רצועה. הטיפול הזה עולה ~1000ש"ח וכדאי לקחת אותו בחשבון במחיר.
בקנייה של משומש יכול להיות שתחסכי גם את ההתקנה של סבל (יקר) וארגז, או של צמיגים איכותיים יותר מהצמיגים המקוריים.
&nbsp

Netaklopedia

New member
תודה :)

סוגיית הסבל והארגז היא כן משהו שלקחתי בחשבון אבל לא חשבתי על עניין הצמיגים.. אבל הבעיה היא שאני מחפשת עכשיו ולא מוצאת היצע גדול באזור שאליו הגיוני ונוח לי להגיע ומה שכן מוצע - מוצע במחיר של 20000 על 22000 קילומטר בשנה או שנתיים אחרונות (וגם זה רק חמישה כלים) אז עבור 7000 שח מעדיפה כבר לקנות אחד חדש ולקבל את מלוא החוויה.
אבל לדעתי אעשה רגע הפסקה מכל ההתייעצות - אעשה נסיעת מבחן על כולם ואז אחזור לבדוק אופציות.

כשאני עושה נסיעת מבחן - איך זה עובד? סביב הבלוק או יכולה לעשות איתו מרחק בשביל לבדוק איך הוא מרגיש לנסיעה של שעתיים?

ו אולי

New member
נסיעת מבחן

בד"כ בסוכנויות נותנים לעשות נסיעת מבחן של חצי שעה. בחלק מהמקרים זה היה לבד ובחלקן בליווי של הסוכן מכירות.
בקנייה מאדם פרטי אי אפשר לעשות נסיעת מבחן, אלא רק לתת לבדיקה במוסך.
&nbsp
אם לא מפריע לך להוציא 7000ש"ח נוספים בשביל חדש, אז כמובן שעדיף.
אולי זה ההבדל בין קנייה בשיא החורף לקנייה באביב. אני חסכתי בשנה שעברה כמעט 10K, על XEVO בן שנה ו 4 חודשים עם 12Kקמ.
&nbsp
ביררת מה המחיר של חדש ? קחי בחשבון שהסכומים שמופיעים באתר הם ללא אגרות והוצאות רישוי. מצד שני כשקונים חדש (או כשקונים משומש מאחת הסוכנויות) אז הרבה פעמים אפשר לקבל הנחות על ציוד נלווה כמו סבל, אזעקה, קסדה וכו'.
&nbsp
אם בכל זאת משומש ב בחשבון, אפשר לבקש מסוכנויות שמוכרות משומשים שיתקשרו אלייך אם הן מקבלות קטנוע רלוונטי.

Netaklopedia

New member
חורף

אכן בחורף לקונה יש הרבה יותר כח ומכירי המוכרים הרבה יותר גמישים. את הקטנוע האחרון שלי גם קניתי לקראת חורף וקניתי אותו ממש ממש במחיר טוב.
וזה יוצא סביבות 27-28 כולל כל האגרות - המחירים שם כן מפורסמים. ואם יתנו לי מחיר טוב על סבל/ארגז/אמצעי הגנה, אז גם מעולה אבל להמתין לחורף זה משהו שאני מאוד מאוד לא רוצה לעשות. מקווה מחר להתחיל לעשות בדיקות... מתרגשת :)

אם פי 3

New member
אורך נסיעת המבחן משתנה

אם יש לך מוסך קבוע, הוא עשוי לתת רכיבת מבחן ממושכת יותר. לפעמים אפילו כמה ימים.

Netaklopedia

New member
התיישבתי וקמתי

הלכתי לבדוק את דאונטאון ועל הדרך התיישבתי לי על אקסבו. לבד הייתי מסתדרת אבל הוא מאוד גבוה לי ואם אני מרכיבה, זה פוגם לי נורא ביציבות ומתוך כך בביטחון. אז תכלס אקסבו ירד מהפרק.. נשארו קימקו או סאן יאנג ופה כבר דעות חלוקות בצורה כזו שמשערת שמחיר ותא מטען יכריעו עבורי.

למעלה