בחירת צנרת

שמעון 75

New member
בחירת צנרת

שלום,
איזה צנרת עדיפה ולמה?
1. SP
2. מולטיגול
3. פקס גול
האינסטלטור נותן לי לבחור את הצנרת שאני רוצה, באותו המחיר.
מה כדאי לבחור?

אני לא יודעת לענות לך, אבל

אני משוכנעת שהשאלה נשאלה עשרות פעמים, והתשובה ניתנה גם בפורום הזה וגם בפורום שיפוץ ובניה המקביל. כדאי לחפש שם. בהצלחה.

לדעתי

ההגיון ממליץ על שחילה ( פקסגול) המאפשר אופציה של החלפת צינור במקרה של נזילה במינמום שבירה בהשוואה לכל השאר.

בחירת צנרת

שלום שמעון 75 וסליחה על המענה המאוחר (חופש גדול , אתה יודע...)...
לגבי הצנרות שאתה מציין , כולן איכותיות.
עיקרי הדברים הם :
*צנרת SP וצנרת מולטיגול עמידות יותר (פוליאתילן מחוזק בחלקו הפנימי ברשת אלומיניום וחיזוקי פליז - הרכיב המתכתי מאפשר גילוי אזור התקלה באמצעות מיכשור בסיסי ותיקון נקודתי ו"כירורגי" במידת האפשר באזור התקלה).
*מבחינת אביזרי הלחיצה במולטיגול וב SP - פחית ההידוק ב-מולטיגול עבה יותר לעומת פחיות ההידוק של ה-SP כך שהריסון של אביזרי הלחיצה ב-מולטיגול חזקים יותר והלפיתה של האביזר לצינור היא הדוקה יותר. יתרון מסוים למולטיגול.
*צנרת פקסגול (פלסטיק ופוליאתילן) מקנה יתרון פשוט בהחלפת הצנרת במקרה של תקלה בצנרת (אגב , גם בנושא זה כבר נתקלתי במקרה של דפורמציה של הצינור שלא איפשרה שחרור הצינור מהשרוול בקלות)....כך שאין ערבונות בנושא זה לשום דבר. על כל פנים , במקרה של נזילה פשוטה שבה רק צינור המים נפגע ולא השרוול העוטף, המים יעלו מאזור השרוול ויפרצו באזור "חנוכיית המים" ולא במקום בו נגרם הנזק לצנרת. מאחר ולרוב החנוכיה נמצאת באזור שירות או בחדר רטוב (מקלחת/שירותים) , יש לכך יתרון רב , הנזק יהיה מינורי , אם בכלל.
לדעתי , ההחלטה היחידה שהינה נכונה וחד משמעית בנושא זה היא לתת לאינסטלטור להתקין את הצנרת שבה יש לו הכי הרבה ניסיון , ולוודא שהצנרת הותקנה ללא דופי....
בהצלחה

למעלה