בחירת צבע למטבח...

• פותח הנושא mummi
  • פורסם בתאריך

mummi

New member
בחירת צבע למטבח...

שלום לכולם! אני חדשה בפורום... וכמובן יש לי שאלה... אז ככה. אנחנו קנינו דירה חדשה והולכים להתקין בה מטבח. הבעיה היא שהמטבח מהווה חלק מהסלון (לא איזו נישה או פינה אלא ממש קיר מהסלון) ולידו נשים את פינת אוכל. בעיקרון, את בעיית מיקום מטבח כבר פתרנו, מה שנותר, זה צבע... אני רוצה מטבח בצבע בהיר. (אני מפחדת שקיר עם הרבה ארונות כהים יצור "עומס" ולמטבח בהיר לעומת זה יהיה מראה יותר "קל"). מצד שני ליד מטבח יהיה שולחן אוכל (כנראה עץ כהה), כך שזה צריך להשטלב עם השולחן. אני הולכת לשים דלטות פורמייקה (פרקטי...). טוב... אז, על איזה צבע תוכלו להמליץ? תודה!

0 אור 0

New member
עץ משתלב כמעט עם כל דבר

כך ששולחן האוכל לא יגביל אותך. בגדול יש לך שתי אפשרויות מובילות: הראשונה היא להתאים את צבע המטבח לסלון , ובמקרה הזה כדאי להתאים גם בחומרים (למשל עם הסלון הוא סלון עץ כדאי ללכת על פורניר בצבע משלים /דומה). אפשרות שהיתה מאד פופולרית לפני שנים, ומתאימה לדרישה שלך למטבח בהיר זה דלתות זכוכית עם קנט אורן. אני אישית העדפתי דלתות בפורניר אגוז כשהסלון היה גם כן באגוז, ולמרות שהבית קטן האפקט לא יצא צפוף ועמוס אלא חמים ונעים. האפשרות השניה היא לא לנסות להתאים את המטבח לסלון - לקחת פורמיקה באחד ממגוון הצבעים המדהימים שיש היום ובסגנון האהוב עלייך - וליצור הפרדה ויזואלית/רעיונית בין הסלון למטבח על ידי מחיצה כלשהי, עציצים וכד'.

lank

New member
../images/Emo68.gifשילוב עם מחשבה

אם את מעוניינת בצבעים בהירים ,צרי ניגודים בין העץ לפורמייקה. לכי על גוונים כמו שמנת , לבן שנהב, כחול קוטב , אשכולית ( אלו השמות המדוייקים מהקטלוג של לדי - פורמייקה ). הניגודים יבליטו את היחודיות של שילוב העץ בארונות הפורמייקה. אפשר לשלב את הצבעים שרשמתי עם עץ כהה - וונגה, אגוז אפריקאי ועוד. ניתן לעשות לדלתות פורמייקה גימור ישר עם פס עץ בגוון רצוי או גימור עם פס נירוסטה. בנוסף, אפשר לשלב מספר אלמנטים מעץ בחלק מהארונות - כגון : קופסאות , מדף פתוח , מגרה צרה מעץ ועוד. בהצלחה.

alma55

New member
אהבתי את התמונות. גם אני מתלבטת

בשאלה דומה. המטבח וחדר המגורים אצלנו הם יחידה וזואלית אחת.בחדר מגורים יש לנו כמה רהיטים שירשנו מעץ כהה והם הינחו את בחירת צבע העץ בחדר. חשבתי להמשיך כך גם במטבח אבל אני חוששת שמה שיתקבל יהיה כהה וחשוך, מה גם שמעצבת המטבחים עצבה את אחד הקירות כקיר ארונות שלם עם מזווה יחידת בילט אין ומקרר. אם אתם יכולים להפנות אותי לאתרים עם תמונות נוספות אשמח.

lank

New member
../images/Emo68.gifמקווה שזה יעזור

וזה רק חלק קטן מאוד. ממליצה להיכנס למנוע חיפוש - גוגל או מורפיקס ולהקליד מטבחים!

זידדה

New member
בחרתי במטבחי טופז פורמייקה מדהימה

מאוד מיוחדת עם טקסטורה של פסים מצבע ב'ז-שמנת, זו קולקציית פורמייקות מאוד מיוחדת שלא ראיתי בחברות אחרות שהייתי אצלהם,והמחיר יוצא כמעט כמו פורמייקה רגילה,באמת מיוחד וזה משתלב לי כמובן עם שאר הרהיטים בבית

גם לי היתה בעיה דומה../images/Emo22.gif

גם לי היתה התלבטות בין בהיר לכהה. למטבח קטן בחירה בצבע כהה סוגרת ומקטינה אותו עוד יותר. ומיד אכתוב לך איך פתרתי את הדילמה. התובנות שלי לפני קניית מטבח. אל תסתכלי על מטבחים ברשת. את תשתגעי מזה. תקחי בחשבון שכל המטבחים שנמצאים בתצוגות ובתמונות ברשת זה רק למטרת עיצוב. לאף אחד אין שטחים כאלו ענקיים בבית הפרטי לעיצוב מטבחים. הרבה פעמים המטבחים גם לא פרקטיים [בלי סוף מגירות במקום ארונות תחתונים נורמליים] בלי סוף קלפות עליונות שקשה לתפעל אותן בחיי היומיום. תחשבי מה מתאים לך. כמה מקום אחסון את צריכה. האם אתם גבוהים ויכולים להשתמש הרבה בארונות עליונים. האם אתם זקוקים לשולחן גדול או מספיק דלפק קטן למטבח. כמו כן חשוב מאוד להחליט על מיקומי מדיח, תנור, מיקרו, כיריים, קומקום חשמלי טוסטר וכו'. אני בחרתי את הצבעים כך: למטה ארונות בצבע לבן שנהב פורמייקה עם מסגרת אלומיניום. מה ששובר את הלבן הוא תנור בנוי, ומדיח חצי אינטגרלי שחלקו העליון נירוסטה. כמו כן שיחקתי עם גדלים של ידיות. הסוקל גם כן בצבע כסוף. כל הארונות למעלה הם בפורניר דובדבן עתיק. בקיר אחד יש לי 4 ארונות דמויי קלפה אבל עם פתיחה רגילה, ביחידת ארונות זו יש לי 2 ויטרינות עם זכוכית בעלת גוון ירקרק, ובארון בפינה יש לי יחידה לבקבוקים מעל לשולחן האוכל יש לי עוד יחידת ויטרינה בפורניר וזכוכית, ומתחתיה 4 מגירוץ עץ. מעל הכיור יש לי עוד יחידה של ארון אחד + יחידה לבקבוקים בפורניר דובדבן. היחידה שיוצאת לפינת האוכל מורכבת מארון בגובה 2 מטר בחלקו התחתון 3 מגירות מפורניר דובדבן ובחלק העליון דלת ויטרינה לאורך של 90 ס"מ באותו דגם של הזכוכית שבויטרינות. כך יצרתי רצף בין המטבח ופינת האוכל שתהיה גם כן כהה. הסלון שלי כבר רחוק אבל סביר להניח שלפחות השולחן והמזנון בו יהיו כהים. מכיוון שבחרתי לארונות למטה בפורמייקה בהירה ולמעלה בפורניר כהה - יצרתי הפרדה, גם בסוגי החומר, כשהצבעים תואמים ומשלימים זה את זה. גם השיש שלי יהיה כהה. חום או אדום בורדו, וגם זה היה שיקול אצלי לבחור בהפרדת הצבעים. אני מאוד מאוד אוהבת שיש כהה, וזה הסתדר לי עם הצבע הבהיר למטה. בזכות הפורמייקה קיבלתי מרחב בהיר של כל המטבח. והוא הפך לרחב ומואר מבלי שהצבע הכהה של הארונות העליונים יעיק וישתלט. את השולחן במטבח אעשה גם כן בעץ כהה, שישתלב וישלים את הפורמייקה הבהירה. אני צריכה לקבל את המטבח השבוע. מקווה ומתפללת שייצא יפה גם במציאות.

למעלה