בחירת פסיכולוג

maiodo

New member
בחירת פסיכולוג

אני מעוניינת להתחיל טיפול פסיכולוגי דרך הקופה יש שם כמה שמות הבעיה היא שאין לי מושג איך לבחור וזו נראת לי בחירה די חשובה קודם כול חלק מהפסיכולוגים מוגדרים כפסיכולוגים קלייניים וחלק כ עו"ס קליני מה ההבדל? בנוסף - נניח שאני מתקשר לחלקם לדבר איתם ולשמוע אותם מה אני אמורה לחפש מה לשאול? האם עדיף בחור או בחורה? אשמח לעזרה והמלצה תודה

גרא.

New member
maiodo,כתבתי על כך כמה פעמים,ומוכן לחזור שוב.

ראשית כדאי לך לדעת,שיש הבדל בהכשרה של פסיכולוג קליני מומחה בדרך כלל לעו"ס קליני.למרות ששניהם יכולים לטפל היטב בבעיות השונות והמגוונות של מטופלים,עדיף בלא לפגוע בזכויות העו"ס הקליני,לקבל טיפול אצל פסיכולוג. ולא אכנס כאן לסבות.בכדי למצוא את המטפל המתאים לך,עלייך לסנן מהרשימה שקבלת את אלה שאינך רוצה בהם לפי כמה קריטריונים.ראשית ההחלטה אם מטפל או מטפלת,מותנית בתחושה שלך,עם מי יהיה לך יותר "קל" ליצור אינטראקציה טיפולית.כי לגופו של הטיפול,ממש לא משנה אם זה מטפל או מטפלת.קבלת רשימה?הורידי ממנה את מין המטפל הלא רצוי.מאלה שנותרו,חשוב עכשיו לבדוק את מיקום הקליניקה.לא תמיד זוכרים את זה,אבל נגישות קלה ומהירה לקליניקה,חוסכת המון זמן.לאחר מכן,ברשימה,אפשר לסנן לפי מספר הרשיון.ככל שהמספר גבוה יותר, המטפל חדש יותר,או עם פחות נסיון.עקרונית,ברור שיש תמיד מצב בו פסיכולוג מתחיל,הוא דווקא מטפל מצויין.אבל אין רך לגלות את זה.מהרשיממה ההתחלתית נשארו כמה.זה הזמן להתקשר לכל אחד,לבקש פגישת הכרות ותאום ציפיות. אפילו תמורת תשלום כלשהוא.הגעת לפגישה,תני לעצמך להתרשם בצורה בלתי אמצעית,מהכימייה הנוצרת אם נוצרת בינך לבין המטפל/ת.העניין,הסבלנות שהוא מגלה כלפייך,הנכונות שלו לטפל..תנאי התשלום,אם גמישים או נוקשים. אין צורך להכין רשימת שאלות,אלא להכנס,ולתת לתהליך להתגלגל.אחרי פגישה אחת כזאת,תדעי בדיוק מה כדאי לעשות,בכל מקרה,התקשרות טיפולית אינה חתונה קתולית.אינך מרוצה? אפשר להחליף מטפל.

אני לא מסכימה עם הקביעה הגורפת

שפסיכולוגית קלינית תמיד עדיפה על עו"ס קלינית. נכון שיש הבדל בהכשרות אבל כל אדם הוא שונה, וההתאמה תלויה בסוג הקושי של הפונה, בהכשרה הספציפית של אותו עו"ס/פסיכולוג וכן באישיותה של המטפלת. כדאי לשאול את המטפלת על קורות חייה המקצועיים: הכשרות, ניסיון תעסוקתי, עם אילו אוכלוסיות היא עבדה, תחומי התמחות. ועל הגישה הטיפולית. אני לא הייתי מסתפקת בתשובות כלליות כמו "טיפול דינאמי", כי טיפול דינאמי זה המון דברים ויש המון גישות. אם את לא מתמצאת בשמות של חוקרים והוגים בתחום הפסיכולוגיה, שאלי את המטפלת על ה"אני מאמין" המקצועי והטיפולי שלה. איך היא רואה את היחסים הטיפוליים, מה התפקיד של המטפל בעיניה, איך היא מגדירה התקדמות בטיפול וכד' דרך התשובות שלה תוכלי להרגיש אותה ואת היחס שלה. אני, לדוגמא, לא אוהבת מטפלים שמונעים מהמטופלים אינפורמציה רלוונטית, וישר מתחילים "לטפל", תוך כדי עקיפת שאלות המטופל (יש גישות בפסיכולוגיה שמאמינות שאין לענות למטופלים על השאלות שלהם).

גרא.

New member
מרי טיטפר,לא היתהשום קביעה גורפת של העדפת

טיפול קליני ע"פ טיפול עו"ס ת מ י ד אלא נאמט שכל אחד יכול לטפל.אני כפסיכולוג מעדיף את הקולגות שלי .זה לגטימי..לגבי פגישת ההכרות,היא אינה ראיון עבודה,ואין צורך לחקור את המטפל על שיטות עבודתו,ףה"אני מאמין" שלו,אלא פשוט להכיר אותו,להתרשם בצורה בלתי אמצעית ממנו כאדם,להרגיש אם נוצרת איזה שהיא כימייה וכדומה.

למעלה