בחירת עתיד

דניאל1998

New member
בחירת עתיד

שלום. אני מזה זמן רב שרוי בהתלבטות לגבי עתידי המקצועי והלימודי. מצבי הכלכלי גרוע ביותר, אני מוגדר כנכה נפש (עברתי אשפוזים), אך עם כל זאת אני שואף לעתיד יותר טוב. אני לא יודע אם ללמוד פסיכולוגיה, תחום שעניין אותי מאוד תמיד, ואז להסתכן בכך שלא אמצא עבודה בתחום עד שלב מאוד מאוחר בלימודים (פסיכולוג קליני דורש תואר שני לפחות), ולהסתכן בעתיד כלכלי לא מזהיר במיוחד (שלא לדבר על כך שהקורס עצמו קשה ביותר), או ללמוד משהו יותר רווחי כגון מדעי המחשב, כלכלה, משפטים וכד'. פסיכולוגיה הכי מעניין אותי מבין כל התחומים, אך באבחון תעסוקתי שעשיתי מצאו שהעבודה הכי טובה בשבילי, היא במערכות מידע, או בתור "רנטגנאי" (כן אני יודע שזה מוזר שדווקא שתי המקצועות הללו). בעבודה גם ככה קשה לי לתפקד, הורי אינם תומכים בי כלכלית, ואאלץ למצוא דירה משלי בהקדם האפשרי(השד יודע מנין אשיג את הכסף הדרוש למגורים עצמאים). אך אני מאמין בעצמי וביכולותי ומעוניין להשיג עתיד טוב יותר בחיי. אני גם חושב על עבודה במכירות בחו"ך ("עגלות") על מנת להרוויח קצת כסף זמני. מי שיכול לעזור אודה לו מאוד, ומי שלא עדיף שישתוק. תודה וגמר חתימה טובה.

לידול

New member
היי

אם הבנתי נכון אתה מתלבט בין פסיכולוגיה, מחשבים, כלכלה, משפטים, מערכות מידע ורנטגן. אם אין לך מי שיעזור לך בזמן הלימודים, לא הייתי הולכת על המסלול של פסיכולוגיה כמסלול ראשי, כי זה סיכון לגבי קבלה לתואר שני וכי זה הרבה שנים. אולי יותר לקרוא ספרים בנושא לכיף. זו דעתי, אולי תשמע כאן עוד דעות. אני תמיד בעד ללמוד משהו רווחי (יש כאן כמה אנשים בפורום שלא מסכימים איתי וחושבים שזה לא חשוב. נראה לי שהם בקושי גומרים את החודש...). בסופו של דבר, מי שלומד משהו רווחי, יותר קל לו בהמשך החיים. אם אתה צריך לממן את עצמך, תצטרך לעבוד במשרה חלקית במקביל לתואר. עבודות זמניות אפשריות למימון תואר: מזכירות במשרה חלקית, מלצרות, ברמן, מוכר בחנות ועוד. לקראת סוף התואר אולי תוכל להתחיל לעבוד במקצוע שלך ב"משרת סטודנט", תלוי מה תלמד ומה יהיה מצב השוק. (כשמצב השוק טוב, מחפשים המון סטודנטים). בזמן הלימודים, תוכל לגור במעונות. אם תלמד באוניברסיטה שבה אין הרבה מקום במעונות ויש הגרלה, אז תפנה ליועצת של הסטודנטים, תספר לה על מצבך והיא כנראה תוכל לסדר לך מעונות ללא הגרלה. ממליצה לך לעבוד ולחסוך כסף עד תחילת התואר, כדי שיהיה לך יותר קל במהלך התואר. לגבי מגורים עצמאיים, אם תגור בדירה עם שותפים, ותלך לאזור לא יקר, זה יוצא הרבה יותר זול. חוץ מזה יש פורום "יוצאים מהבית" שבו נותנים המון עצות לצעירים שעוברים לראשונה בחיים שלהם לעבור לגור לבד. תוכל לבקש מהם טיפים ולהתייעץ. מערכות מידע, הוא תחום טוב, ואם האבחון המליץ עליו הייתי שוקלת אותו ברצינות. מה הנטייה שלך מבין המקצועות שאתה מתלבט לגביהם? מה הכי בא לך?

דניאל1998

New member
הכי בא לי פסיכולוגיה

שאר המקצועות אני אפילו לא בטוח שאני לא מתעב...

לידול

New member
היי

אם הכי בא לך פסיכולוגיה, האם אתה חושב שאתה מסוגל להיות מהציונים הגבוהים יותר בשכבה באוניברסיטה? (כי זה מה שצריך כדי להתקבל לתואר שני). כשאתה זוכר שבמקביל לתואר תצטרך לעבוד כדי לממן את עצמך, ולחרוש ולחזור על חומר הלימודים בכל דקה פנוייה כדי לקבל ציונים גבוהים (זה אפשרי, אני לא מנסה להפחיד אותך. אלא לעודד אותך לחרוש ולהשקיע אם תבחר בזה). ודרך אגב, בן כמה אתה?

אתה יכול להסביר את תוצאות האיבחון? למה נבחר בשבילך דווקא רנטגאי/מערכות מידע (שני מקצועות שהם שונים לגמרי אחד מהשני).

דניאל1998

New member
תאמין לי שאין לי מושג...

ואני בן 25...

שאלה חשובה בבחירת מקצוע!

הי, ראשית כל הכבוד על הנחישות לבנות לעצמך עתיד מוצלח. ממש לא מובן מאליו , אחרי מה שעברת על פי דבריך, שאתה מכוון מטרה ורוצה להתקדם. זה מצביע על הכוחות החיוביים שלך וזה נהדר ! בבחירת מקצוע, אחת השאלות שחשוב לשאול היא : מה מתאים לך? איזה עיסוק מתאים למי שאתה? איזה עיסוק יאפשר לך להצליח?כאשר ההנחה היא שבחירה נכונה של מקצוע, לא תחייב אותך במאמץ יתר. יש עיסוקים שנורא מושכים אותנו, מעניינים אותנו אבל לאו דוקא מתאימים לנו מכל מיני סיבות. לדוגמא, אדם שיודע להסביר מצוין אבל אין לו סבלנות לאנשים שלא מבינים. אדם כזה,למרות יכולת ההדרכה הגבוהה שלו, יתקשה ללמד בשל חוסר הסבלנות שלו. כל מקצוע טומן בחובו אתגרים ולא כל אתגר הוא אתגר שאנו יכולים להתמודד איתו ביעילות, בהצלחה ובהנאה. אני מבינה שאתה נכה נפשית, כך כתבת. לאור זאת, חשוב שתשאל את עצמך, האם להיות פסיכולוג או מטפל, זה משהו שמתאים לאישיות שלך? מאד יכול להיות שיש לך יכולות גבוהות אבל האם תוכל להתמודד עם קשיים של אנשים? עם חולי? עם כאב? עם עצב? עם תהליכים ארוכי טווח ועמומים על פי רוב? טיפול דורש רגישות וחוסן. האם אתה חש שיש לך די חוסן כדי לעסוק במקצוע טיפולי? רנטגנאות ומערכות מידע היא מקצועות יותר טכניים ואינם מערבים את העולם הרגשי. אני משערת שבשל המורכבות הנפשית שלך, הומלץ לך לעסוק במקצועות אלה... אם מקצועות אלה לא מדברים אליך, חשוב על מקצועות נוספים שעשויים לעניין אותך ושאינם רגשיים במהותם. לאור האתגרים הכלכליים והצורך להתפרנס , שאלה נוספת היא מהו המסלול שיאפשר לך להתחיל ולפרנס את עצמך בטווח סביר? מאחלת לך בהצלחה רבה! אילת

לידול

New member
היי

זה דווקא כן נפוץ שאנשים עם היסטוריה של נכות נפש עוסקים בפסיכולוגיה. מכירה כאלו. זה כנראה גורם להם להבין יותר טוב את המטופלים שלהם. אז מבחינה זו לא נראה לי שצריכה להיות בעייה. לדעתי, הדגש צריך להיות הערכה פרקטית של הסיכוי להתקבל לתואר שני. וגם כמו שהוזכר האתגר הכלכלי בלי תמיכת הורים במסלול כל כך ארוך של כל כך הרבה שנים, דורש עבודה קשה. יש מה לחשוב על ללמוד מקצוע שלוקח איתו מעט שנים להגיע למצב שמרוויחים בו כסף ואפשר לפרנס את עצמך. זה שיקול, אבל הוא לא חייב להיות השיקול המכריע.

דניאל1998

New member
תודה

בעיקרון המקצועות שהומלצו לי, הומלצו לי על פי מבחנים שהמדד המדעי והאובייקטיבי המדוייק שלהם שואף לאפס... ופסיכולוגיה תתאים לי אולי באמת כי יש בי יכולת להזדהות עם טווח רחב של מצבים רגשיים. בכל מקרה תודה על הנכונות לעזור

למעלה