בחירת עדשה רחבה...

bentr

New member
בחירת עדשה רחבה...

אהלן אהלן אהלן אהלן! אני מתלבט כרגע איזו עדשה רחבה לצרף לאוסף (מורכב על EOS elan 7e) : canon 20 / 2.8 canon 20-35 / 3.5-4 sigma 17-35 / 2.8-4 או אחת מהחדשות של sigma עם צמצם מקס. של 1.8. יש למישהו נסיון עם אחת מהנ"ל? מה היתרונות האופטיים? לסמוך בכלל על sigma בתחום הרחב (ב 105/2.8 מקרו הם הוכיחו שהם יודעים לעשות דברים מצוינים) תודה רבה מראש בני

ilan_k

New member
אז.......

זה תשובה של יהודי מצוי (לא בדיוק על השאלה)
יש ב- NIKONIANS.COM כתבה על עדשת ניקור 17-35 צמצם 2.8 ויש התלהבות ממנה בגלל הטווח. מבחינת צמצמים ה17-35 נראית הכי אטרקטבית והיא גם לא מגבילה אותך יחסית כמו הקנון 20 מ"מ . ניסיון עם סיגמה היה לי רק עם זומים 170-500 ו28-200 (וניסיון טוב יש לציין).

nimsg

New member
השאלה האם חשוב הרחב זוית או זום

כדאי קודם להחליט אם אתה רוצה עדשה קבועה / עדשת זום. בנוסף שכחת (??) את TOKINA ו VIVITAR. לשתהן יש עדשות 19-35 3.5-4.5 שלפי מבחנים במגזין POPOLAR PHPOTOGRAPHY, חש להן ביצועים טובים ובנוסף המחיר שלהן סביר יותר מזו של הסיגמה. (למרות שאני אוהד סיגמה - 4 עדשות)

bentr

New member
אני נוטה לזום....

ברוחב הזה אני רוצה להיות גמיש, ובכלל , למרות שהיתרונות ידועים לי , חוץ מהמקרו לא נראה לי לקנות קבועה, אלא אם כן יודיעו לי שה 17-35 ממש לא טובה. הרבה מתלוננים על העיוותים ב 17 , אבל אני דווקא מתעניין בזה. עדיין מצפה לעצות בני

nimsg

New member
אני ממליץ בכל זאת

על tokina ו vivitar אלא אם ה מ"מ 17 לעומת ה 19מ"מ משמעותי(ממליץ לך ללכת לחנות צילום ותנסה יתכן שיש הבדל או שזה לא משמעותי) לגבי הטענות לסיגמא: לי יש ניקון וכמה עדשות סיגמא (4 בערך 3 מהן כבר 10 שנים פעילות !) לא הייתה לי איתן בעייה מעולם (חוץ מנזקים שעשיתי בעצמי ותיקנתי בעצמי). חוץ מזה הכי חשוב שתהנה לצלם

nimsg

New member
עוד עדכון

לסיגמה יש עדשה חדשה 15-30 (540 לעומת ה 17-35 440 ב bh) אז שווה אולי לחכות לבדיקה שלה (מבחן בירחון כגון popphoto). חוץ מזה בחול ה סיגמה והקנון עולות כפול !! ויותר מאשר ה טוקינה/ויויטר בהצלחה :----)

Jazzphoto

New member
קנון בלבד - ללללללאאאא סיגמא ../images/Emo18.gif

בעדשה הקבועה יש יותר יתרונות,ופחות סינוור בצילום נגד השמש ונופים.היא גם מהירה יותר. זום קרוב יותר יש לך בטח בעדשה נוספת המתחילה ב28 מ"מ.

komandatore

New member
צודק,קנון! עדיפה לך בהרבה

אם ה 20 ממ 2.8 מתאימה לך (גם כלכלית - אין לי מחירון באיזור) תלך על זה ובטוח רק תרויח מכך העדשה מהירה בכל מובן וטובה מאוד

ilan_k

New member
מה כל כך רע בסיגמא????

ובוא נגיד שהעדשות בנתונים היבשים שלהן זהות (אורך מוקד/זום,צמצם) למה לא לקחת סיגמא??? (ועוד בלללללאאאאא כזה גדול)

Jazzphoto

New member
זה מהנסיון שלי - 3 מתוך 4 התקלקלו,

מ"שום סיבה",ובתוך תקופת האחריות נשלחו לתיקון.האחת היתה אפילו ממש ללא תקנה-והוחזרה סופית.כולן עדשות ממוצעות,לא הנחשבות "מקצועיות".רק אחת לא עשתה בעיות ולמעשה עובדת חלק-כמו קנון - אבל היא כבר בליגת ה"מקצועניות". היות והשאלה עסקה בעדשות מן השורה - ציינתי את הנסיון שלי.משהו כנראה לא עובד בין קנון וסיגמא,אם כי,יש כאלו שכן היה להם מזל ולא היו צריכים לשלוח כל עדשה חדשה שקנו לתיקון.ותאמין לי - זה ממש מוריד את האמון בעדשות האלו - זה מה שקרה לי.עם קנון,אפילו יד שניה,זה לא קרה לי,וכבר עברו תחת ידי,עם "אותו טיפול" די הרבה עדשות.ושוב-יתכן שגם זה עניין של מזל.דרך אגב:אני שומר מאוד על הציוד. פרט לכך:אם העדשה היא לא מ"ליגת העל"-היא תהיה רועשת יותר בפוקוס,תחפש אותו יותר ותתבלבל אם לא יהיו תנאי אור אופטימליים,כמובן אין מיקוד ידני במקביל לאוטומטי,כמו בקנון,ועוד.מי שכמובן מכיר רק כאלו עדשות-בטח לא יודע על מה מדובר,ויכול לחסוך מכספו-שכן יש לסיגמא יתרון אחד גדול - הן יותר זולות,ולפעמים בהרבה. פרט לכך:חוץ מ2-3 עדשות מעולות של סיגמא,כל היתר זוכות לביקורות לא כל כך טובות,גם מאחרים,בלשון המעטה. אם לא קנון,כי זה יקר-התמרון עדיפים. זהו,שלא יגידו שלא אמרנו...
אבל כל אחד חופשי לעשות בכספו מה שהוא רוצה...לא ?

למעלה