היי לך,
השאלה הרלוונטית הראשונה היא: מה את אוהבת לקרוא? נראה לי שבחירה הגיונית היא ספר מז'אנר שאת אוהבת - רומן היסטורי, מתח, פנטזיה, דרמה משפחתית וכו'. בספריה שמסודרת לפי שמות סופרים, הכי קל יהיה למצוא סופר/ת שאת מכירה ואוהבת, ולחפש ספרים אחרים שלו/ה.
אם את לחלוטין לא יודעת מה לבחור, כדאי להגיע לספריה אחרי שכבר עשית איזושהי עבודת הכנה והגעת עם רשימה של ספרים במקום סתם להסתובב ולבהות במדפים. אפשר לחפש ברשת המלצות, למשל: הספרים הקלאסיים הכי טובים; ספרי השואה הכי מומלצים; ספרי המתח הכי מצליחים. אפשר להסתכל על תקצירים של ספרים שזכו בפרסים ולראות אם הם מעניינים אותך, או לקרוא המלצות בבלוגים או במדורי ספרות.
אפשר להחליט שאת "סותמת חורים בהשכלה" ומחפשת ספרים ששמעת עליהם הרבה ולא קראת. אפשר לחשוב על מדינה מסוימת שמעניינת אותך, או אירוע היסטורי, או המצאה מדעית, ולחפש ספרים שנכתבו עליהם.
ואגב, אין בעיה עם להסתובב סתם בספריה ולתת לאיזה כותר "לתפוס את העין" - מדי פעם הגעתי כך לכמה ספרים לא רעים
