בחירת משאבה

אמהית2

New member
בחירת משאבה

שלום! רציתי לשאול איזה משאבה ממומלצת עבור שאיבת חלב יום-יומית בעבודה (8-10 שעות ביום)? הבנתי שיש משאבות חלשות יותר/פחות , משאבות מקצועיות יותר/פחות, איזה סוג מומלץ עבורי?

1טלטלים

New member
כל מה שרצית לדעת על משאבות

אפשר לקרוא כאן וגם פה. אין ספק,אם שחוזרת לעבודה ורוצה להמשיך בהנקה תצטרך משאבה טובה ומקצועית (מדגם לקטינה של מדלה,אמדה,ספקטרא,PUMP IN STYLE של מדלה...) מה מתאים לך : שאלה קשה,לא ברצינות,כל אמא (גופה) תגיב אחרת למשאבה,למרות,שכולן עושות (אמורות) את אותה העבודה-להוציא חלב משדייך.יש אמהות שעוברות מס' משאבות עד שמגיעות למשאבה שהכי נוחה להם והן מסתדרות איתה,ויש אמהות (אנוכי,למשל) שלא מסתדרות כלל עם המשאבות ושאיבות(אפילו מקצועיות ביותר).ויש אמהות שמסתדרות לא רע בכלל אם משאבה הכי פשוטה:ידנית או משאבה חשמלית קטנה...ידיים(סחיטה ידנית) כמה ארוחות חלב אם תצטרכי להשאיר לקטן/ה בהעדרך?כמה פעמים תצטרכי לשאוב באותן 8-10 שעות עבודה? מציעה לך גם לקרוא במאמרי הפורום ובשאלות נפצות לגבי שאיבה,חזרה לעבודה...זה עוזר ומעודד.אם יש אלות,את יודעת היכן ניתן לקבל תשובות והכוונה. בהצלחה ורק בריאות,

אמהית2

New member
מספר שאלות נוספות - ארוכות , סליחה מראש!!

לגבי מספר הארוחות אני לא ככ יודעת, לאיתי שלי אין סדר יום קבוע , לצערי... ישנם ימים בהם הוא עצבני מאד ואני מניקה אותו כל שעה וחצי לערך (יש לציין שגם ההנקות עצמן ארוכות - 40 דקות לםחות), וישנם ימים בהם הוא פותח םער של 3-4 שעות , בעיקר אם הוא נרדם לשינה עמוקה. ניסיתי כמה וכמה פעמים לעקוב אחריו במטרה שהרגיל אותו לסדר יום קבוע אך ללא הצלחה, בעיקר בגלל ההנקות שלרוב ממש קשות, אך אני מנסה לא להתייאש... (אשמח לקבל עצות לעזרה - אם יש כאלו) בכל אופן אם נלך על הצד הבטוח הרי שמדובר ב3-4 מנות ביום... ראיתי שקיימת משאבה מדגם סווינג של מדלה - האם היא ממולצת?? יש לציין שכרגע ברשותי משאבה מסוד ספקטרה בהשאלה, ניסיתי לשאוב איתה מספר פעמים אך ללא הצלחה למרות שהשד היה עמוס וגדוש לאחר מאמץ רב (וכאבים) הגעתי רק ל 60 מל.... - האם הבעיה בי? או פשוט מדובר בחוסר התאמה למשאבה?? האם העובדה שההנקה "לא הולכת לי חלק" בשלון המעטה, למרות שאיתי כבר בן חודשיים וחצי, תקשה על השאיבה עוד יותר?? ושלאה נוספת - אם אפשר: איתי עולה יפה במשקל, מספר יציאות ליום אי אפשר ככ למדוד כיוון שהוא משלשל - עקב מתן טיפול אנטיוטי מניעתי מזה כחודש כבר, אך עדיין דורש לאכול כל שעה וחצי לערך, ההנקות הן ארוכות כאשר במהלכן הוא מגלה עצבנות על השד והופך אדום כולו, לרוב אני זו שיוזמת את ההינתקות כיוון שהוא מושך אותי לכל הכיוונים או שמנגד הוא פשוט נרדם עליי... האם יש אי אלו עצות לשיפור המצב?? יששש לציין שאני בודקת מדיי פעם במהלך ההנקה לראות שמא אזל החלב ותמיד אני רואה כי יש ויש.. ובנוסף הייתי כבר מספר פעמים אצל יועצת הנקה אשר עזרה לי אך בעיות אלו כאמור עדיין לא נפתרו... תודה מראש על העזרה, סליחה על האורך....

Revili

New member
מנסה לענות....

טוב שאת מתחילה להתכונן ולשאוב טרם החזרה לעבודה, כך תוכלי ליצור לך מלאי קטן של חלב במקפיא ורק כאשר תחזרי ממש לעבוד, תוכלי לראות כמה ארוחות ואיזו כמות של חלב איתי צריך במהלך היום. תינוקות שמקבלים בקבוק נוטים לאכול באופן פחות תכוף מתינוק שנמצא בבית עם אמא ויונק עפ"י דרישה...כך שאת יכולה להכין מלאי על בסיס 3-4 ארוחות ביום ולאחר כמה יימם להתאים את השאיבות למה שקורה בפועל. לשאיבה לוקח זמן להתרגל ואכן יש אימהות שמתקשות יותר לשאוב מאחרות...אך אין כל סיבה שלא תצליחי לשאוב עם סבלנות והתמדה. הבעיה היא בד"כ ברפלקס שחרור החלב...החלב קיים בשד אך המוח מתקשה לשחרר את החלב למשאבה. נסי להרגע לפני השאיבה, לעסות את השד, לשתות, לנשום עמוק ולדמיין את איתי יונק...את יכולה לנסות לסחוט מעט חלב ידנית כדי לזרז את הרפלקס ואם אפשר, עדיף לשאוב בו זמנית עם הנקה מהצד השני, כך את מנצלת את רפלקס שחרור החלב הטבעי של ההנקה. חשוב לשאוב בהתחלה בבית, במקום רגוע ובטוח ולא בעבודה.. חשוב לשאוב בשעות קבועות ביום, לגוף קל יותר לייצר ולשחחרר את החלב באותן שעות מדי יום. שאיבה אינה אמורה לכאוב, היא אולי לא ממש נעימה, אך לא כואבת...וודאי שהמשפך מונח היטב על השד ואינו נוגע בפיטמה, התחילי לשאוב בעוצמת ואקום נמוכה והגבירי בהדרגה. ישנם גדלים שונים למשפך, אם הוא נראה לך קטן או לא מתאים, צרי קשר עם החברה לגבי החלפתו. לגבי המשאבות, זה מאד אינדיבידואלי גם ספקטרה וגם סווינג נחשבות טובות...משאבה שמתאימה לאחת אינה מתאימה לאחרת, אך אל תחליטי דבר לפני שתתמידי בשאיבות קבועות. ראי קישור זה לגבי אינפורמציה רבה על משאבות ושאיבות. לגבי תכיפות ומשך ההנקות...האם נפגשת עם יועצת הנקה מוסמכת? קשה מאד להעריך מה יכולה להיות הבעיה ויש סיבות רבות שיגרמו לתופעות כמו שתארת... האם היניקות התכופות והעצבנות מופיעות בשעות מסויימות ביממה ? האם יש לך פצעים/כאבים בזמן ההנקה? האם את מרגישה את השד מלא לפני ההנקה ומרוקן לאחריה? האם יש לפחות 5 חיתולים עם פיפי? האם את מניקה משני הצדדים בכל ארוחה? מה את עושה כאשר הוא עצבני על השד? מציעה צד שני? מפסיקה את ההנקה ומרגיעה? נסי לראות אם את מזהה את הסיבה לעצבנות כאן ובכל מקרה הייתי ממליצה על פגישה אישית עם יועצת הנקה מוסמכת.

אמהית2

New member
קודם כל תודה רבה על העזרה!!!

הי! תודה לך על העזרה!! לגבי הכנת המלאי במקפיא: באיזה אופן הכי מומלץ להקפיא את החלב בקבוקים או שקיות?? איפה ניתן לרכוש שקיות שכאלו? כמה זמן לוקח להפשיר מנה (160-180 מל )? לגבי ההנקה עצמה: נפגשתי פעמיים עם יועצת הנקה מוסמכת כאשר איתי היה בן 6 ימים ושוב בגיל 3-4 שבועות..., היא לימדה אותי כיצד יש לחבר אותו היטב אל השד והדגימה לי מספר תנוחות.. אשר אני מסיימת עד היום באדיקות - התנוחה הצידית בעיקר, אך יש לציין כי אני לא מצליחה לשמור על גב זקוף, כך שאני גם סובלת מכאבי גב רבים. בזמנו ששאלתי אותה על העצבנות בשד היא הסבירה לי שמדובר בגרפס תקוע ולכן יש להרים אותו ולחכות לגרפס, הבעיה היא שאצל איתי זה לוקח המון המון זמן לעיתים אף למעלה משעה!!! במקרים של עצבנות אני מרימה אותו למספר דקות מנסה להרגיע ולהוציא לו גרפס (מה שלא תמיד מצליח ) ולאחר כמה דקות מנסה להמשיך... האם בגיל כזה (חודשיים וחצי ) יש עוד שינויי לשנות לו הרגלי יניקה - (אולי שיפור תפיסה וכו) או שהוא כבר נעול על ההרגלים שלו?? האם בשלב של התבססות ההנקה יש אפשרות לעבור לתנוחות אחרות ?? הסימנים החיוביים שלי לגבי ההנקה הם קודם כל העלייה התקינה במשקל, התרוקנות השד, ומס גבוע של חיתולים עם פיפי. אני לא ככ מקפידה על הצעת שני הצדדים בכל ארוחה, ולגבי כאבים אין לי בזמן ההנקה אך בשבועיים האחרונים קרו לי מספק מקרים בהם הרגשתי דקירות חדות בשד דווקא בין הארוחות... מה המשמעות?? שוב תודה רבה , וסופש נעים!!

Revili

New member
אוקיי...

לגבי איחסון חלב שאוב...הטוב ביותר אלה צנצנות זכוכית שעברו עיקור (כמו של גרבר) או בקבוקי פלסטיק (יש בקבוקי תינוקות זולים בכמה שקלים), שקיות יעודיות להקפאה הן גם בחירה טובה ובד"כ יש להשיג אותן בחנויות התינוקות ובפארמים. לא כדאי להקפיא מנות כלכך גדולת, חלב שהופשר יש להשליך לאחר 3-4 שעות אם התינוק לא סיים את המנה ולכן, כדי למנוע בזבוז, עדיף להקפיא במנות קטנות של 60 -100 מ"ל ולהפשיר יותר מאחת מבידת הצורך (לפחות עד שתדעי כמה הוא אוכל בד"כ). גרפס תקוע הוא רק אחת מההסברים לתינוק לא רגוע על השד...קיימות סיבות אפשריות נוספות ואני לא חושבת שצריך לחכות שכה כדי שהתינוק יעשה גרעפס. הסיבה להתנהגות עצבנית על השד יכולה להיות נסיון לגרום לרפלקס שחרור חלב נוסף ולהמשיך לינוק (כאילו התינוק מנקר את הפיטמה ומושך אותה) ואז כדאי לנסות להציע לו לינוק מהצד השני. אולי הוא סיים אתהארוחה ורוצה רק למצוץ והחלב שיוצא מעצבן אותו ואז אפשר להרגיע אותו ללא יניקה ואולי להציע מוצץ. אולי זרם החלב מהיר מדי (מאפיין בד"כ את תחילת ההנקה ומלווה בהשתנקויות ובחלב משפריץ). אם תצליחי לאפיין את התופעה, אולי בעזרת הקישור שנתתי קטדם, אולי יהיה אפשר לעזור. את בהחלט יכולה לנסות תנוחות הנקה שנוחות יותר לגב שלך ואם את מתרשמת שהתינוק עדיין לא אוחז היטב את הפיטמה, אפשר לשקול התייעצות נוספת עם יועצת ההנקה שלך. לגבי הדקירות בשד - האם יש סימנים נוספים ? אולי מדובר רק ברפקלס שחרור החלב שמורגש לעיתים כדקירות או שזהו ממש כאב?

אמהית2

New member
לגבי הדקירות...

הי! שלום לך!! לגבי העצבנות בשד אני באמת אשים לב יותר מתי ואיך זה מתבטא ואני מקווה מאד שהטיפים שלך כולל הלינק יעזרו... לגבי הדקירות: זה קורה לי מס פעמים ביום למשך מס דקות בערך כשעה לאחר סיום ההנקה ואז זה חולף... מה המשמעות?? האם יש סיבה לדאגה?? ועוד שאלה לגבי החלב המוקפא: באיזה אופן יש להפשיר אותו? מהמקפיא למקרר? או מהמקפיא לשיש?? כמה זמן בערך זה לוקח?? ושוב תודה....

Revili

New member
קשה לדעת...

דקירות זה לא תאור מספיק ובכל מקרה, קשה לדעת בלי לראות במה מדובר... נסי לשים לב אם הדקירות מופיעות בכל הנקה, האם רק לאחר הסיום, האם בפיטמה או בעומק השד, האם יש סימנים כל שהם על הפיטמה (שינוי צבע - אדום, לבן..., קילוף, פצע) לגבי הפשרת חלב - יש להפשיר במקרר (יכו לקחת מספר שעות - תלוי בכמות ובד"כ כאשר מתכוונים להשתמש בחלב למחרת) או הפשרה בכלי מים פושרים/מתחת לברז מים פושרים , לא רותחים !! ( ואז יכול לקחת מספר דקות, שוב תלוי בכמות ובמספר הפעמים שמחליפים מים...).

למעלה