בחירת מקצוע

בחירת מקצוע

שלום , חדשה פה , אשמח לעזרה שמי שירן בת 22 עוסקת כמזכירה אצל עו"ד ומעונינת ללמוד תחום אחר לגמרי בתחום העיצוב . חשבתי על יצוב גרפי ככל הנראה או עיצוב פנים ומשום מה אני כבר מבולבלת , לא יודעת מה להחליט האם זה מתאים ? אני נחושה בדעתי ללמוד עיצוב גרפי , האם זה מתאים ? אשמח לכל תשובה ויעוץ בענין . בברכה שירן .

תשובה לשירן

שירן יקירה, נשמע שאת אכן מבולבלת. אך זה רק טבעי, את נמצאת בגיל שבו את מחפשת אחר החלטות להמשך הקריירה שלך. זה טוב שאת פותחת את הראש ומתלבטת בין מספר כיוונים. כדי לצאת מתחושת הבלבול, אני מציעה לך לנסות ליצור בהירות וסדר בדברים. התחילי באיסוף מידע: התקשרי לכמה מוסדות לימוד המלמדים עיצוב גרפי, נסי להבין במה כרוכים הלימודים, מהם התכנים הנלמדים. היפגשי עם מעצב גרפי לשיחה, בידקי איתו מה אופי העבודה, האם זה מתאים לך, האם זה עדיין מלהיב אותך? ככל שיהיו לך יותר נתונים תוכלי לקבל החלטה שקולה יותר. את שואלת: האם זה מתאים? ואני שואלת: האם זה מתאים לך? בידקי עם עצמך מה זה הדבר שמושך אותך לעיצוב גרפי? האם היו לך הצלחות בעבר בתחום זה? האם מקצועות נוספים יכולים לתת לך מענה למה שמושך אותך בעיצוב הגרפי? ככל שתהיי יותר ברורה עם עצמך, כך יהיה לך קל יותר להחליט בלב שלם. המון בהצלחה! גלית שטיין

תשובה

היי גלית , תודה רבה על מענה לשאלתי . את האמת שכבר ביררתי לגבי מכללות שמלמדות זאת ומשום מה אני לא נמשכת ולא ממש מענין אותי מקצוע זה . אני לא מתלהבת ממנו . וכבר נפגשתי עם מכללה שמלמדים שם עיצוב פנים שזה המקצוע המיוחל שכה רציתי . וזה הסתדר לי גם מבחינה תקציבית ומבחינת המקצוע עצמו שהוא מוסד מוכר . ואני שלמה ושמחה בהחלטתי כי זה סוג של הגשמה . שזה מה שכל כך רציתי אך לא הסתדר מבחינה תקציבית . תודה רבה לך על עזרתך וכבר נרשמתי למכללה ואני מתחילה עוד מס' חודשים . תודה רבה והמשך יום נפלא ! בברכה שירן .

בהצלחה!

מאוד שמחה לשמוע שמצאת את מה שרצית! חשוב שאת שלמה ומרגישה שזו הגשמה בשבילך. שיהיה המון בהצלחה! גלית

תגובה

היי גלית, תודה רבה על הכול. על היעוץ . שמחתי להתייעץ איתך . בברכה שירן .

למעלה