בחירת מקצוע...

mccm

New member
בחירת מקצוע...

שלום , אני מתלבט בין כמה מקצועות , אני לא מצליח להחליט: הנדסת תעשייה וניהול הנדסת מערכות מידע הנדסת חשמל מדעי המחשב הנדסת מכונות ברור שהכיוון ריאלי - ויש כמה מקצועות . ההתלבטות קשה, בגלל שכל פעם שאני מנסה לבחור מקצוע "הדשא של השכן נראה ירוק יותר". בכל מקצוע יש קצת יתרונות וחסרונות, וקשה לי להחליט בגלל שאני לא באמת יודע מה אופי העבודה האמיתי לאחר הלימודים . איך אוכל לדעת מה מתאים לי ? תודה!

תשובה אתה יודע שהכיוון שלך הוא כיוון ריאלי שזה כבר התחלה טובה. פרט קצת יותר לגבי היתרונות והחסרונות לדעתך.

mccm

New member
יתרונות וחסרונות

יתרונות וחסרונות : מדעי המחשב - נראה יותר מדי עבודה מול המחשב. הנדסת מערכות מידע - נראה כאילו המקצוע מתמקד בנושא מסויים ספציפי ולא נותן אפשרויות עבודה מגוונות . מצד אחד זה מקצוע שהולך, מצד שני אם כבר מערכות מידע אפשר ללמוד מדעי המחשב בהתמחות במערכות מידע? הנדסת מכונות - נשמע גם מקצוע מרתק, לא יודע למה קיבלתי את הרושם שהוא נחשב "נחות" לעומת מהנדסי חשמל ? הנדסת חשמל - גם מה שלמדתי בתיכון אבל אני בטוח שאין ממש קשר, ואני לא ממש מכיר את אופי העבודה עצמה לאחר הלימודים.לכן אין לי אפשרות להחליט אם המקצוע מתאים לי. בנוסף יצא לי לדבר עם כמה אנשים שעובדים עם מהנדסי חשמל, והבנתי שיש משרות טובות, וכמובן פחות טובות של עבודה יותר "משעממת", ורוב העבודות בסופו של דבר הם מהמשעממות יותר.

mccm

New member
בנוסף ..מקצוע שאהיה בו מאושר?

בנוסף ראיתי פה בתגובות מקצוע שאני אהיה "מאושר" לעבוד בו. אין לי מקצוע כזה . אני לא מתחבר למשהוא מסויים שאני יודע שיגרום לי "אושר" אני לא מאמין שהעבודה היא המקור לאושר.. העבודה היא דרך לפרנסה. רוב האנשים לא באמת נהנים לקום וללכת לעבודה שלהם. בגלל הנטייה הראלית שלי וההתחברות לקמצועות ראלים אני רואה את עצמי לומד הנדסה - שילוב בין עניין למקצוע ש"הולך" .

nadavg10

New member
תמיד תסתכל על מה מחפשים בשוק

אם אתה רותה ללמוד גם "הנדסת תעשייה וניהול" וגם "מדעי המחשב" אתה כנראה לא מהטיפוסים שמחפשים ללמוד משהו שבאמת מרתק אותם. תקשיב לי אח שלי, אני בניגוד לגרפולוגים וכל ההוזי דעות האלו מבין אותך לחלוטין. אני הלכתי ללמוד פיזיקה באוניברסיטה העברית כי זה באמת ענין אותי. לא תיראתי לעצמי היום שגם אני יעמוד באותו מצב שאתה עומד בו. ניחשת נכון, אני כבר חודשים מובטל, סיימתי לפני שנה ועבדתי בשירות לקוחות מסריח לפני שהתפטרתי בעצמי. תסתכל מה תחלס רוצים באתרים כמו www.alljobs.co.il או http://www.civileng.co.il/ , תסתכל על המשכורות בשוק. תנסה לברר כמה היצע יש מול ביקוש. זה מאוד מאוד מפתה ללמוד הנדסת מחשבים, רק תידע שאתה תהיה בתחרות קשה מאוד מול הרבה אנשים שבהסתברות טובה היו יותר מוכשרים ממך, כי פשוט יש היצע מטורף. הנדסת מחשבים בתחלס זה מקצוע עם הרבה מתמטיקה וקורסים משעמים להפליא כמו "מבני נתונים". אתה תשרוף שעות על גבי שעות מתכנת. רוב החברים שלי די שנאו את התואר הזה במיוחד אילו שעכשיו לא מוצאים עבודה. אבל בשורה תחתונה עם משכורת התחלתית שנעה בין 10 ל12 אני לא הייתי חושב פעמים(אם אתה כמובן מתקבל). לגבי השאר אני לא יודע מספיק אני בעצמי עכשיו מנסה לברר. תקשיב לי טוב, תעשה שיעורי בית טובים, תסתכל טוב על הסיליבוס של כל תואר, תברר עם חברות השמה, תנסה לברר עם אנשים שהם כבר היום מהנדסים, ואל תתפתה ללמוד במכללה. אתה תמצא את עצמך עובד בעמדה של הנדסאי במקרה הטוב. כדי לך מאוד ללכת על מקומות כמו הטכניון גם אם זה אומר עוד שנתים של מכינה. תזכור שאתה רוצה להכין את עצמך לתקופות כאלו ואפילו יותר גרועות.

התמקדות במה שיש...

שלום נדב, קודם כל בהצלחה עם המאמן. מניסיון אישי זה תורם הרבה :) בדרך כלל, אני נשאר מאחורי הקלעים של הפורום הזה...רק שהפעם אני מרגיש צורך לכתוב. אני חושש שהעצה שנתת, בעייתית קצת. ההמלצה אומרת משהו כמו "תבדוק מה רוצים היום, ותלך ללמוד את זה..." יש רק בעיה אחת בלוגיקה הזאת - כשהבחור יסיים את התואר, זה כבר לא יהיה היום...זה יהיה חמש שנים קדימה... ואז ? האם מה שרוצים היום, יצטרכו אז? זה מזכיר לי את הקטע מרח' סומסום...על הרצון להיות שם...אתה תמיד תהיה פה, והאחר יהיה שם... איך שלא תנסה להפוך את זה... ולכן, תעשה מה שעושה לך טוב. תלמד מה שגורם לך להנות מהלימודים...תהנה! ואז לא תשרוף שעות, ואז לא תפחד מאנשים שבהסתברות טובה יהיו יותר מוכשרים ממך. אז תחייך, וכל היתר יגיע מעצמו :) מקווה, שלא היית בוטה מדי. שבת שלום נועם

nadavg10

New member
אין ספק שיש כאן אלמנט של סיכון

אני מסכים איתך. בנאדם צריך להנות מהלימודים.הרי אנחנו נוסעים לחופשה בתאילנד לא כל יומים אלא פעם בחמש שנים. אני מסכים איתך לחלוטין. אני הגעת ל dead end עם התואר שלי. ועכשיו הגעתי לנקודה שבה אני לא יכול להנות בכלל יש לי אבא שדוחף אותי לעבוד בכל עבודה. באף מקום רציני לא רוצים אותי. שלא תחשוב שאני תמיד בא בגישה לוזרית אני תמיד בא בגישה "שרק אם היינו נותנים צ'אנס, היה מוכיח להם מה אני באמת שווה". אתן לך דוגמא, פעם קיבלו אותי לחברת תכנון כבישים. נורא התלהבתי, וידעתי שהם קיבלו אותי כי יש לי תואר בפיזיקה והם יודעים שאני יכול לקלוט חומר מהר. הכל טוב ויפה, אמהמא, הם טענו שמכיוון שאני לא יודע אוטוקד(איזשהיא תוכנת שרטוט מאוד קלה לתפעול) הם לא יכולים להעסיק אותם. אמרתי להם "תקשיבו תנו לי שבוע וחצי ואני לומד את זה" ישבתי ובאמת התחלתי ללמוד את זה, אחרי שלושה ימים הם אמרו לי שזה לא נראה להם. אתה רואה אם היה לי תואר בהנדסת תחבורה הם היו לא היו מציבים לי שום תנאים ועוד מציעים לי משכורת יותר גבוהה ממה שהם הציעו לי. הם ראו שאני במצב נואש שאני לא יכול למצוא ועבודה ופשוט ניצלו את זה. אם הייתי מנהדס תחבורה גם אם לא היה לי ניסיון הייתי יכול להתקבל לעוד עשרות חברות בתחום. זה כמו עם החיילים של ה8200 , הם לא צרכים לפרסם את הקורות חיים שלהם ב alljobs.co.,il ובעשרות אתרים , פשוט פונים אליהם אחרי שהם סיימו את השירות הצבאי שלהם. נכון לשעה זאת העבודות היחידות שאני מתקבל אליהם זה שירות לקוחות. מקצוע זנותי שכל אפס יכול להתקבל אליו. אף אחד לא באמת מעריך את התואר שלי. עכשיו אני מבין את הטעות שלי. ואני חושב שבאמת עשיתי טעות. כן אני מרגיש טוב עם עצמי שאני לא חי באשליה שהכל טוב ולפחות למדתי משהו שענין אותי, אני עכשיו בקאנטי, נקודה. אין מילה אחרת לתאר את זה. המשפחה שלי לא רוצה לתמוך בי יותר כלכלית. כולם משגעים לי את הצורה. אני ילד טוב, פאקין ילד טוב, עשיתי הכל לפי הספר ולא עשיתי אף פעם שטויות, תראה איפה אני ואיפה החברים שלי שלמדו הנדסת מחשבים. נמאס לי להיות תמים. ואני אכן חושב שאם בן אדם בן 26 הוא תמים, הוא גם טיפש. לפחות היום אני לא תמים. ושאני אדע שעשיתי את הבחירה הנכונה עבורי, זו שלא תוביל אותי למצב שבו אני נמצא היום אני אדע שגם הייתי חכם. אני חושב שיש ענפים שהם מאוד יציבים וכאלו שהם לא. אני למשל למדתי פיזיקה ומדעי סביבה, כי אמרו שיש לזה פוטנציאל אדיר. ו לcleantech יש אכן פוטנציאל אדיר. אבל זה שוק שעדין לא הוכיח את עצמו והתפקידים שמה מאוד לא מוגדרים. זה תחום לדעתי מאוד מבולבל. אף אחד לא באמת יודע איך להכנס אליו, לימודי "איכות הסביבה "זה בטח לא אחד מהם. אותו דבר הייתי אומר על הייטק, יום אחד צרכים מתכנתים שמתמכים ב C למחרת רוצים שהם יתמחו ב #C. עכשיו אתה אכלת אותה כי החברה שהתחילו את הלימודים שנתיים אחריך כבר לומדים את זה. יש לעומת זאת תחומים שהם יחסית סולידים. ביננו תמיד צרכים רואי חשבון. אנשים לא רוצים ללמוד את זה כי זה משעמם. זה יוצר מצב שבו אם אתה מסיים תואר בראיית חשבון במוסד כמו האוניברסיטה העברית אתה כמעט בטוח תמצא עבודה. אבל רואה חשבון מרוויח טוב. עם הכסף שהוא מרוויח הוא יכול ללכת לישון בשקט ולבלות כל קיץ בפריז עם המשפחה שלו. אני אוכל לומר את זה גם לתארים כמו "הנדסת בנין" או "הנדסת כימיה" שאנשים לומדים בטכניון. זה גם נותן לך שקט בלימודים כי אתה יודע שאתה מסיים תואר של ארבע שנים וזהו. אתה לא צריך להיות מצטיין דיקן אתה לא צריך ממוצע של מעל 85 אתה פשוט צריך לסיים את התואר זהו, לא שזה כל כך טריוואלי. אני נאבקתי כל הזמן בתואר שלי לעבור את 85. אתה יודע כמה קשה זה היה, כבר הפסקתי לאהוב את הפיזיקה שכל כך אהבתי בהתחלה, כי פשוט היה נמאס לנסות כמו משוגע להשיג ציונים שהם פשוט בלתי ניתנים להשגה. הייתי מתוסכל, עצבני ועייף מנטלית מהלימודים. ועכשיו אני זועם מרוב תסכול.

nadavg10

New member
ושכחתי להוסיף עוד נתון מענין

כדי לך גם ללכת למאמן אני בימים אילו הולך ואני חייב לציין שאני מרגיש שהראש שלי קצת יותר מסתדר מבחינת הלבטים שקיימים לגבי ההחלטות בחיים. אני חושב שזה אחד השלבים הכי חראות שהיו לי בחיים שלי אבל אם אדע בעוד 5 שנים שמחנה לי Mazda חדשה, בחניה הפרטית שלי, אדע שבאמת עשיתי את הבחירה הנכונה. נכון לרגע זה אני חי על הפרוטות של ביטוח לאומי ונשאר רק עם המחמאות של "ואוו תואר בפיזיקה".

Caesarus

New member
אם כל מה שרצית זה מזדה

למה באמת לא הלכת פשוט לתואר פרקטי בהנדסה? (אני לא שאול חלילה מהתנשאות או משהוא כזה פשוט אני היום נמצא בנקודה של מה ללמוד ואני רוצה לדעת מה מצפה לי בהמשך)

nadavg10

New member
הייתי נתון תחת אשליה

שתואר אשר מקנה לך כלי מחשבה וידע ייתן לך בטחון כלכלי עזוב את המאזדה זו דוגמא באמת מטופשת בסה"כ רציתי להדגים סוג של בטחון כלכלי שנכון לשעה זו לא קיים אצלי. מי שרוצה ללמוד מקצועות כמו פיזיקה או גיאוגרפיה צריך להיות מודע להשלכות התעסוקתיות של תארים זה.

Caesarus

New member
מה אם תעודת הוראה?

אני חשוב שזה עדיף מאשר שרות לקוחות,בכל מקום צריכים מורים לפיסיקה.

חמא3

New member
הכל מעניין אבל...

למעשה כבר בחרת את מקצוע ההנדסה. כעת עליך לשאול את עצמך מה אתה מעדיף עבודה עם אנשים או עבודה מול מחשב? עבודה בצוות או באופן עצמאי? מעוניין לפתח משהו משלך או לשמור על הקיים? תחום ריאלי הוא לא רק הנדסה זה יכול להיות גם חשבונאות, כימיה, מדעי החיים. אל תחשוב על מה כדאי, תחשוב על מה שיעשה אותך שמח בעשיה. אם תרצה להתמקד ולנצל את החוזקות והיכולות המולדות שלך נסה ייעוץ ב'כף ידע' הם יעזרו לך להתמקד.

חמא3

New member
אם יעוץ אז זה חייב להיות מקצועי ובדוק

ממליצה ליצור איתם קשר, מנסיון הייעוץ שלהם שווה טיפול אינטסיבי של כמה שנים. כי הם מספרים לך על עצמך ולא ניזונים ממה שאת מביאה איתך. לדעתי המחיר האמיתי הוא המחיר הגבוה שאת משלמת כעת בתסכול ובלבול. 09-7729722 בהצלחה!!

דיברתי איתם הבוקר:)

700 לחיילים משוחררים (כמוני) לא כולל מע"מ (סתם ככה זה 900) הלוואי והיה לי סכום כזה. בעייתי. כנראה אני אמשיך עם התסכול והבלבול:/

למעלה